keskiviikko 6. toukokuuta 2020

Palasaippuaa vartalolle, hiuksille ja kasvoille

*Kuvien palasaippuat saatu PR- näytteinä maahantuojalta ja postauksessa on mainoslinkkejä, jotka tunnistat kahdesta (**) tähdestä. Linkkejä hyödyntämällä tuet blogini toimintaa jatkossakin, sillä saan linkkien kautta tehdyistä ostoista pienen provikan.  

Haluan pitkästä aikaa puhua palasaippuoiden hyödyistä ja siitä, millaisia ne ovat käytössä. Palasaippuat pakataan ekologisesti kierrätettäviin pakkauksiin, eikä niistä jää ylimääräistä jätettä ja oikein säilyttämällä ne ovat hygieenisiä. Palasaippuan saa käytettyä ihan loppuun asti ja palasaippua kestää nestesaippuaa pidempään käytössä. Pakkauskartongin tai paperin voi kierrättää tai polttaa taloa lämmittäessä. Kiinteä palasaippua on myös helppo ottaa mukaan matkalle ja saippuoista löytyy eri tarkoitukseen sopivia saippuoita, kuten ihokarvojen sheivaamiseen sopivia saippuoita, hiuksille sopivia saippuoita tai all-in-one- saippuapaloja. Vartalolle löytyy kosteuttavia sekä ihoa rauhoittavia saippuoita ja esimerkiksi epäpuhtaalle iholle löytyy aknea hillitseviä saippuoita.

Nurme-palasaippuat-vartalolle

Nurme-palasaippua-vartalolle-Sea-Mineral

Aloitin itse alunperin palasaippuoiden käyttämisen Sola Saippuan saippuoilla, sekä Lushin Godiva- 2in1- shampoopalalla. Jälkimmäisessä on ihana jasmiininkukan tuoksu! Sola Saippuaa ostan edelleen satunnaisesti, mutta olen mieltynyt hieman enemmän näihin Nurmen palasaippuoihin. Miehelleni ostan Sola Saippuan tuotteita enemmän, itselleni enemmän Nurmea tai Lushin Godivaa. Molemmat ovat todella hyviä kyllä ja esimerkiksi pikkusiskoni sai akneihon kuriin käyttämällä Sola Saippuan saippuaa. Nämä Sola Saippuat valmistetaan Juuassa täällä Pohjois- Karjalassa ja Nurmen saippuat tehdään käsityönä Virossa pienellä kosmetiikkatehtaalla niityn keskellä.

Vastoin yleisiä ennakkoluuloja, palasaippua ei kuivata ihoa, vaan se hoitaa ihoa ja puhdistaa ihon hellävaraisesti. Ennen vanhaan ilmeisesti palasaippuat ovat olleet kuivattavia herkälle ja atooppiselle iholle, mutta luonnonkosmetiikan palasaippuat ovat sopineet koko meidän perheelle hyvin. Saippua tulee säilyttää käytön välillä niin, että se pääsee kuivumaan. Esimerkiksi tälläinen bambusta tehty saippua-alusta** tai metallinen ritilä saippuan alla auttaa sitä kuivumaan käyttöjen välillä, jolloin siihen ei pääse bakteereja kertymään kosteuden vuoksi, vaikka saippua ei ole muutenkaan hyvä kasvualusta bakteereille.

Kannattaa miettiä, mitä toivot palasaippualta - haluatko sen olevan kuoriva, koko vartalolle sopiva päästä varpaisiin, hiusten pesuun? Miten tärkeä tuoksu on, vai pidätkö tuoksuttomista? Haluatko saman tuotteen sopivan koko perheelle? Jos iho on herkkä, niin kannattaa valita rauhoittava ja kosteuttava saippua - tällöin ei tarvitse välttämättä rasvata ihoa suihkun tai kylvyn jälkeen. Jos taas haluat saippuan vaahtoavan, niin kannattaa valita saippuapala, jossa mainitaan erikseen vaahtoavuudesta!

Geisha_Shaver_kokemuksia-7

Moni teistä on myös ollut kiinnostunut Geisha Shaverista, josta kerroin viime syksynä ja olenkin saanut uskomattoman määrän viestejä, että olette hankkineet saman shaverin ja tykänneet siitä todella paljon. Nyt höylää saa myös Hyvinvoinnin tavaratalosta**. On ollut siistiä käyttää yli puolen vuoden ajan höylää, jonka terä on niin terävä, ettet välttämättä tarvitse sheivausvaahtoa tai -saippuaa. Yksi terä kestää noin puoli vuotta käyttöä, ennen kuin se alkaa olla vaihdon tarpeessa. Yhden terän käyttöikä on huikea ja höylästä olen edelleen yhtä innoissani kuin aiemmin! Jäljellä on vielä neljä vaihtoterää eli terät kahdelle vuodelle - ja hintaa oli sheiverille sekä vaihtoterille noin kaksikymmentä euroa. Ei ollenkaan paha ja uusia teriä saa muutamalla eurolla** ostettua lisää viiden kappaleen paketeissa. Meillä myös mies on alkanut käyttää tätä Geisha Shaveria partaa ajaessaan. Lämpimät suosittelut, lopputulos on sileä kuin mikä ja tällä sheivaaminen on nopeampaa - sheivaan edelleen kaikki paikat muutaman päivän välein, oli sitten kesä tai talvi!

Geisha_Shaver_kokemuksia-6

Nurme-shaving-soap-palasaippua

Sain Nurmen sheivaussaippuan** testiin ja tuo sheivaussaippua vaahtoaa todella hyvin. Geisha Shaverin kanssa ei tarvitse välttämättä käyttää vaahtoavia tuotteita, mutta tämä sheivaussaippua saa ihon tuntumaan pehmeämmältä ajon jälkeen. Terän kanssa kannattaa kuitenkin huolehtia, että kädet eivät ole saippuaiset kun sheivaat, ettei käy vahinkoa. Saippuaa olen käyttänyt muutenkin vartalon pesuun, sillä pidän tuoksusta ja siitä, että palasaippua vaahtoaa hyvin. Vaahto on sellaista isokuplaista, kun hankaat saippuaa suoraan iholle, mutta käsien kautta hankaamalla vaahdosta tulee sellaista pienikuplaista tiivimpää vaahtoa.

Nurme-palasaippua-vartalolle-2

Nurme-palasaippua-vartalolle-Super-Foaming-Lavender-Soap-2

Nurme-palasaippua-vartalolle-Super-Foaming-Lavender-Soap-1

Uusimpana sain testiin ihoa rauhoittavan Super Foaming Lavender Soapin, joka ei nimestään huolimatta tuoksu liikaa laventelille, vaan tuotteessa käytetty kookos pehmentää tuoksua miellyttäväksi. Kaikki Nurmen saippuat tehdään kylmämenetelmällä ja niissä käytetään vain luonnonmukaisia raaka- aineita. Millainen fiilis tästä tuotteesta jää iholle? Noh, tämä vaahtoaa hyvin kuten nimestäkin voi arvata ja saippua liukuu iholla hyvin. Tuoksu on miedompi iholla ja saippuavaahdossa kuin itse palassa, ei ollenkaan paha! Lopputulos on tosi puhdas, mutta iho jää pehmeämmän tuntuiseksi kuin Sea Mineral- saippualla eli tämä sopii myös kuivalle ja herkemmälle iholle. Saippuapalassa onkin mainittu, että tuote sopii koko perheelle ja tässä on selkeästi enemmän kosteuttavia ainesosia kuin tuossa Sea Mineral- saippuassa.

Nurme-palasaippua-vartalolle-Sea-Mineral-Soap

Toisena saippuana testasin Sea Mineral Soap- saippuaa, joka on tarkoitettu vartalolle ja ihokarvojen ajeluun, kuten ylempänä mainittu sheivaussaippuakin. Tuoksu saippuapalassa on ihanan raikas miedosta tuoksustaan huolimatta, ihan kuin tuulahdus kesää. Tässä on mieto sitruksinen tuoksu, josta pidän todella paljon ja saippua vaahtoaa hyvin. Karkeahkosta pinnasta oletin, että tässä voisi olla enemmän kuorivaa efektiä tuon merisuolan takia, mutta saippua onkin yllättävän sileä käytössä. Sitruksen tuoksu ei jää iholle, mutta iho tuntuu putipuhtaalta. Tätä vartalolle käyttäessä laitan suihkun jälkeen kosteusvoiteen.

Nurme-palasaippua-vartalolle-4

Näitä palasaippuoita olen antanut myös paljon lahjaksi, sillä nämä ovat niin hyviä ja uskon, että läheiseni ihastuvat näihin myös. Osa onkin jo näihin ihastunut ja udelleet, että mistä näitä oikein saa lisää. Pitkä käyttöikä, ekologiset pakkaukset ja miellyttävät tuoksut ovat näiden saippuoiden a ja o! Lahjana ovat ihania ja esimerkiksi äidille tai sukulaisille nämä ovat hyvä idea, saippuaa menee aina sekä käsienpesuun, että muutenkin kylpiessä päästä varpaisiin.

Palasaippualla on myös hyvä aloittaa luonnonkosmetiikkaan siirtyminen, itse aloitin aikoinaan palasaippualla ja hiusten tottuessa luonnollisempiin ainesosiin putsasin hiukset välillä syväpuhdistavalla shampoolla tai pesemällä hiukset kahdesti peräkkäin ei-niin-hoitavalla hiuksille tarkoitetulla palasaippualla. Syväpuhdistukselle ei ole tarvetta enää myöhemmin kuin kasvivärjäyksen yhteydessä, mutta helpotti totuttelemisvaiheessa huomattavasti!

P.S. Marseillesaippuapala** on todella hyvä paikalliseen tahranpoistoon, sillä saa jopa nahkaisesta ajotakista ötököiden raadot pois, kunhan nahkaa ei kastele liikaa. Ei, kaupan "kissasaippua" ei ole sama asia. Marseillesaippua tehdään Ranskassa perinteisin menetelmin ja se valmistetaan oliiviöljystä, joka on tarpeeksi rasvaista mm. nahan ja villan puhdistukseen. Saippua sopii myös vartalon- ja hiustenpesuun, mutta itse käytän sitä eniten vaatteiden, alusvaatteiden ja sukkahousujen käsinpesussa, sekä paikallisessa tahranpoistossa, meikkisienten ja -siveltimien puhdistuksessa. Täältä Ruohonjuuren ekotieto-osiosta löydät lisää käyttökohteita marseillesaippualle!

Käytättekö te lukijat palasaippuoita arjessa? Hiusten pesuun, vartalolle vai käsisaippuana? 

6 kommenttia:

  1. Mä olen tainnut käyttää palasaippuaa viimeksi joskus lapsena, mutta pitäisi varmaan ostaa joku tuollainen nyt uudestaan! Ja vitsi toi sheiverikin kuulostaa hyvältä 8)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla - olen tykännyt tosi paljon ja ekologisuus on näissä suuri plussa! <3 Iho voi kyllä muutenkin huomattavasti paremmin luonnonkosmetiikan kanssa. :) Sheiveri on huippu, tosi moni on tuota kehunut ja itsekin liputan tuon puolesta. Zero Waste tuote, terät saa kierrätettyä metalliin ja ne kestävät huomattavasti kauemmin kuin muovireunaiset terät. <3

      Poista
  2. Tällä hetkellä mulla 3 eri Nurmesaippuaa käytössä. Täältä Tallinnasta kun niitä löytyy ihan Prismasta. Mulla on sitruunaruohosaippua tukalle, se on päänahkaa rauhoittava, kookossaippua vartalolle, ja sitten kasvosaippua mikä on ihan paras. Geisha shaver on myös mulla, ostin ennen Suomesta muuttoa 2pkt teriä paikallisesta Sokoksesta niin riittänee vuosiksi.🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ihana kuulla, että siellä käytetään Nurmea myös! :) Miekin pyrin aina Tallinnassa käydessä ostamaan Nurmen tuotteita, siellä hinnat ovat edullisempia kuin Suomessa. Toki täälläkin tulee ostettua eri verkkokauppojen kautta, Itä-Suomessa ei ole vielä hirveästi Nurmea myynnissä tavallisissa kaupoissa. Pilkon Cittarilta saa Laveraa kyllä, mutta toivottavasti myös Nurmea tulisi myyntiin sinnekin niin saisi kauppareissujen yhteydessä ostettua. :) Sitruunaruohosaippuaa en olekaan kokeillut, kuullostaa hyvältä! <3 Ne Geisha Shaverin terät kestävät kyllä tosi hyvin, mie vaihdoin noin 6kk kohdalla terän kun alkoi tuntua tylsemmältä ajaessa. :) Eli toimii ja kestää hyvin!

      Poista
  3. Mä käytän yleensä Marseillesaippuaa hiustenpesuun, nyt on ollut kokeilussa Nurmen hampunöljyshampoopala. Aina tulee testailtua erilaisia palashampoita, mutta huomaan palaavani aina Marseillesaippuaan. :D Tai sitten ostan Vegekaupassa ja Ruohonjuuressa myytävää oliiviöljysaippuaa, Pure Olive Oil Soap, se on todella edullinen ja riittoisa!
    Eron huomaa hiuksissa heti, jos pesenkin nestemäisellä shampoolla, tukka tuntuu nopeammin rasvaiselta ja muutenkin yleisilme on aika lässähtänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marseillesaippua toimii kyllä kaikkeen, ihan huippu on tahranpoistossa ja meikkisienten putsaamisessa. Hampunöljyshampoo kuullostaa myös hyvältä! Pure Olive Oil Soap on kyllä hyvä. :) Huomaa muuten todella hyvin luonnonkosmetiikkaan siirtymisen jälkeen, miten nopeasti tavallista kosmetiikkaa käyttämällä hiukset rasvoittuu ihan älyttömän nopeasti! :O Palashampoolla tyvi jää tosi hyvin koholle, eikä hiukset näytä yhtään littanoilta. :)

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)