torstai 20. kesäkuuta 2024

Pellavamekko- vinkki tarkan markan mimmeille!

Heipähei, huomasittekos Lidlille tulleen pellavamalliston? Mallisto tuli myyntiin viime torstaina ja ainakin Joensuussa se oli mennyt todella nopeasti, vain joitain kokoja ja malleja oli enää jäljellä. Mikäli mielit säästää pellavamekon hinnassa, niin kannattaa kurkata lähimmän Lidlin mekot läpi! Tämän kuvissa näkyvän mekon ostin viime vuonna, tämän vuoden mallissa ei ollut olkaröyhelöitä ja takaa löytyi rusettiyksityiskohta. Tämän vuoden mallistossa näytti olevan myös vaaleampia pellavavaatteita ja miehillekin löytyi vaatteita. 


Pellavamekko - Esmara by Lidl
Olkalaukku - löytö Espanjasta
Korkokengät - Guess


Viime vuonna maksoin tästä mekosta 14 euroa ja tämä on kieltämättä hintansa jo haukannut, sillä tämä on mukava päällä ja malli on rento. Just sellainen kesään sopiva ja mukavan väljä! En yleensä osta marketeista vaatteita, vaikka tutkimusten mukaan suomalaiset ostavat vaatteensa pääosin marketeista ja tavarataloista. Se, että en itse osta yleensä marketeista vaatteita, johtuu todennäköisesti siitä, että ompelen vaatteita paljon itse ja ostaessani suosin eniten pienempiä suomalaisia, sekä eurooppalaisia vastuullisia vaatebrändejä. 

Tämä kuvien mekko sattui vastaan ruokaostosten lomassa ja oli vähän heräteostos, kun materiaalit olivat hyvät ja malli mieluisa. Olen alkanut tykästyä tällaiseen röyhelömalliin! Väljä malli on viileä päällä. Tällä tavalla kerrostettuna helma on hieman tyttömäinen, mutta silti aikuiselle naiselle sopiva. 


 Minulla on itseasiassa työn alla ihana murretunvihreä pellavamekko itselleni, pitää ottaa siitä asukuvat jahka mekko valmistuu. Se pellavan sävy on niiiin upea ja suunnittelin mallin hellepäiviä ajatellen. Hurjaa ajatella, että mekkoon mennyt pellava maksoi Suomessa yhteensä 40 euroa, kun marketissa myydään pellavamekkoja alle kahdellakympillä. Kyseessä ei ollut siis tukkuhinta, vaan ihan kuluttajahinta kangasliikkeessä. 


Tähän asuun yhdistin tällä kertaa punaiset asusteet, mutta kengät halusin pitää mustina. Rakastan näitä Guessin niittikenkiä yksityiskohtineen, glitterin ja terävien niittien yhdistelmä on nerokas! Kontrasti on niin suuri. Helteiselle päivälle ihanat korkokengät. Guessin kengät ovat muuten todella mukavia jalassa. Kannattaa testata, jos sattuu vastaan kivijalkaliikkeissä. Minulta löytyy monet Guessin korkokengät juurikin siitä syystä, että niillä on hyvä hinta- laatusuhde ja ne tuntuvat hyviltä jaloissa. 

 
Korujen osalta mietin, mikä sopisi huulilaukun kanssa, jonka löysin vuosia sitten ulkomailta. Huulten muotoisen laukun merkkiä en tiedä, mutta laukku on malliltaan näyttävä ja kiiltää upeasti auringossa. Kolmiulotteinen laukku on suhteellisen pieni, mutta kyllä siihen kaikki tärkeimmät tavarat mahtuvat. Sitä paitsi laukku sopii loistavasti rock- henkisiin lookeihin. Koruksi valitsin Unique Design by Marian kierrätyskumista tehdyn kaulakorun. 

Kaulakorun soirot ovat olleet alunperin polkupyörän renkaan sisäkumina, joista brändi tekee kaulakoruja, rannekoruja ja korviksia. Tätä samaa kaulakorua on saatavilla myös mustana! Punaisen oransseja koruja on saatavilla aina silloin, kun yrittäjä saa tätä harvinaisempaa materiaalia käsiinsä. 


Hiuksia en hirveästi miettinyt asun kannalta. Aiemmin päivällä oli tarkoitus hioa ja maalata puisia tolppia ulkona, joten nostin hiukset pois tieltä. Siinäpä se lyhykäisyydessään, miksi hiukset ovat korkealla nutturalla. 

Pitäisi pitkästä aikaa myös värjätä hiukset ja leikkuuttaa 15-20 senttiä pituudesta pois, mutta uusi kampaaja on hakusessa. Entinen kampaajani lopetti viime vuonna ja aina jännittää etsiä uusi luottokampaaja. Toivottavasti pian löytyy joku, jonka kanssa natsaa hyvin! 

Kävitkö sie tsekkaamassa Lidlin pellavamalliston? Löysitkö mitään? 

8 kommenttia:

  1. Söpö laukku ja kivat niittikorkkarit. Pellava on kyllä niin miellyttävä materiaali kesäkuumalla, on tullut itsekin todettua taas viime päivinä.

    Hiuksista puheenollen, oletko koskaan harkinnut hiuksiisi violettia tai violettiin taittuvaa punaista? Voisin kuvitella, että sopisi sulle, kun kylmät punaiset, kuten se Ril'sin villakangastakki, näyttävät tosi hyvältä sulla. Käsittääkseni violettikin on mahdollista saavuttaa täysin luonnollisesti sekoittamalla hennaa ja indigoa. Paljon tsemppiä uuden kampaajan etsimiseen, se on aina jännittävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! 🌸 Pellava on aivan ihana materiaali hellepäivinä, mitään muuta käytäkään kuumina päivinä enää. Pellava on itseasiassa huippu materiaali myös torkkupeitossa, jos tuntuu et kesällä normipeitto on liikaa ja haluaa kuitenkin, että on joku peitto päällä. 🤗 Näitä laukkuja oli saatavilla myös mustina ja hopeisina, olisi ollut ihana ostaa kaikki kolme - hankala oli päättää mikä ois parhaiten omaan tyyliin sopiva.

      Muistaakseni minulla on joskus nuorempana ollut violetit tai violettiin taittavat punaiset hiukset, siis joskus ihan 10-15- vuotiaana. Nyt aikuisena olen mustan ja kirkkaanpunaisen jälkeen jumahtanut tähän nykyiseen sävyyn, kun tämä vaaleahko burgundy kuluessaan sulautuu aika hyvin omaan sävyyn, että pystyy olemaan 2-3 kuukautta värjäämättä välissä. En tiennyt, että voisi olla mahdollista saada violettia / violetinpunaista myös kasviväreillä. 🤔 Pitää tutkia asiaa, vaihtelu voisi virkistää! 🤗 Ril'sin villakangastakki on kyl täydellinen sävyltään. Kiitos, se on jännittävää ja sit kamalaa, jos ei kemiat kohtaa ollenkaan. Varsinkin ekokampaajia on täällä tosi vähän, mutta muutaman vaihtoehdon olen etsinyt ja niistä pitäisi selvittää, mikä olisi paras missä käydä seuraavat vuodet. 😁

      Poista
  2. Onpas kivan näköinen mekko ja kiva asukokonaisuus! :) Mulla on mennyt ihan ohi taas tämä Lidlin mallisto, löytyyköhän sitä kaupoista enää ollenkaan, jos on ollut niin suosittu... Olen pitkään kaipaillutkin mustaa rentoa pellavamekkoa kesälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Tämä mekko on ollut aivan ihana käytössä - mukava, hengittävä ja sellainen väljä kesämekko, joka tosin toimii ympäri vuoden. 🤗 Joensuusta löytyi vielä viime viikolla tuon malliston tuotteita, varsinkin pellavapaitoja oli paljon ja joku paitatakkikin. Kannattaa tsekata vieläkö löytyisi. Mie mietin, et voi ei meniköhän nää kaikki mustat mekot jo, mutta seuraavalla viikolla löytyi vielä muutama hajakoko ja yhden niistä nappasin mukaan. 🤗

      Jos ei löydy enää mustaa pellavamekkoa Lidlistä ja lompakko antaa myöten, niin tsekkaa myös Nakoan ja Linen Girlsin pellavamekot! 🖤

      Poista
  3. Apua mennyt tällainen ohi kun ei ole ollut Lidliä käsillä! Sormet ristiin että jotain olisi vielä jäljellä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa käydä tsekkaamassa, löytyisikö vielä jotain! Joensuussa ainakin oli vielä viime viikolla joitain mekkoja, mutta toppeja, paitoja ja shortseja oli enemmän useissa koossa, sekä väreissä. 🤗🖤 Mekon lisäksi kantsii kattoo niistä topeista sellainen missä on solmut olkaimissa - se on ihan supermukava päällä ja viileä kesällä!

      Poista
  4. Tää mekko on niin kiva! Muistan, kun viime vuonna kirjoitit tehneesi löydön kesken ruokaostosten! Ihan huippulöytö ja kiva nähdä millaisen mekon teet ostamastasi kankaasta. Itse kun en osaa mitään valmistaa, mutta 40 euroa pellavakankaasta ei kuitenkaan ihan pahalta kuulosta. Moni pellavamekko erinäisissä putiikeissa voi helposti olla 100 euroa ja ylikin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut viiveestä vastaamisen kanssa! ❤️ Kiitos, tämä mekko on kyllä ihanan rento ja silti näyttää siistiltä eri tilanteisiin. Löysin myös tämän vuoden pellavamekon, mutta sitä en ole vielä käyttänyt. 😊

      40€ ei tosiaan ole paha hinta pellavasta, noiden Lidlin mekkojen hinta on todella alhainen siihen nähden mitä Suomessa kankaista maksetaan normaalisti. Tuo ostamani pellava on paksumpaa kuitenkin eli ei siis kuulla läpi, eikä ole harva sidokseltaan. Selvästi arvokkaampi kuitenkin, kuin mitä tukkuhintaisena tai ulkomailta tilattuna olisi ollut.

      Mekko onkin jo tässä välissä valmistunut ja tarkoitus olisi tällä viikolla kuvata, kun pääsee käyttöön! 💚 Pellavamekot tosiaan maksavat helposti yli 100€, varsinkin jos valmistus on vastuullista - siinä mielessä pääsee halvemmalla, kun osaa itse tehdä. 🤗

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)