sunnuntai 14. heinäkuuta 2024

Mitä lyhyen mekon alle kesällä? - Hankaavat reidet ja tahaton vilauttelu

Vuosien mittaan moni teistä on kysynyt täällä blogissa tai Instagramin puolella, että mitä mekon alle kannattaisi kesällä laittaa? Tähän on montakin eri syytä, mutta keskustelujen perusteella hankaavat reidet ja vilautteluvaara lyhyiden helmojen kanssa ovat suurimmat ongelmat. Kesähelteillä mekot ja hameet ovat parhaita päällä, mutta jos reidet osuvat kävellessä toisiinsa, niin tuloksena voi olla kivuliaat hiertymät. Sama juttu myös lyhyiden shortsien kanssa.

Tässäpä siis vinkit, miten ehkäistä epätoivottua vilauttelua ja reisien hiertymiä hellepäivinä! Erityisesti yksi vinkki käy myös festaripukeutumiseen, sillä festareille pukeudutaan yleensä näyttävämmin ja viimeinen vinkki on näkymätön suoja reisien hiertymistä vastaan.


Tämä postaus tuleekin ihan ajankohtaiseen saumaan, kun vasta uutisoitiin naisten salakuvaamisesta. Se tunne on ihan hirveä, kun huomaat jonkun tuntemattoman miehen kuvaavan sinua salaa. Paras vaihtoehtohan olisi, että nämä salakuvaajat ottaisivat vastuun teoistaan ja lopettaisivat, mutta jos haluat varman päälle pelata, niin tästä syystä minihameiden ja mekkojen kanssa kannattaa laittaa shortsit alle. Jos huomaat jonkun kuvaavan sinua luvattomasti, niin aika moni lopettaa välittömästi kun otat puhelimen näyttävästi esille ja alat kuvaamaan ko. henkilöä. 

Stay safe ja miehet - järki päähän, muiden salakuvaaminen ja arvostelu netissä ei ole ok! Ilmaista materiaalia on yllin kyllin tarjolla suostumuksellisesti. Salakuvaaminen on oksettavaa keskenkasvuisten toimintaa paikasta riippumatta - tiedät kyllä tekeväsi väärin, jos joudut tekemään sen salaa.


Mitä mekon alle kannattaa laittaa?


Se, mikä minua henkilökohtaisesti häiritsee, on näkyvät saumat tai liian paksut materiaalit kesämekon alla. Joidenkin vaatteiden materiaalit ovat niin ohuet, että niistä näkyy lähes kaikki läpi. Jos taas materiaalit alla ovat liian paksut, niin ne herkästi hiostavat, hankaavat tai tuntuvat muuten inhottavalta päällä. Mekon ja hameiden alle näkisin itse kolme eri vaihtoehtoa juurikin reisien hankaamisesta tai hankaamattomuudesta riippuen. On hyvä muistaa, että tämä asia on yksilöllinen ja painosta huolimatta riippuu omasta ruumiinrakenteesta. Me kaikki olemme erilaisia, eikä tasan samanlaista vartaloa ole kenelläkään. 


Näiden jälkeen käyn läpi muutaman vinkin, mitä käyttämällä mekon tai hameen alle ei tarvitse välttämättä laittaa mitään erillistä vaatetta. Postauksessa alempana olevat vinkit sopivat loistavasti lyhyiden shortsien kanssa, jos et halua reisille mitään näkyvää estämään hiertymistä!

Ensimmäinen vaihtoehto on kapea lyhyt hame, joita löytyy usein kirppiksiltä parilla eurolla tai esimerkiksi H&M:ltä edullisesti. Jos sinulta löytyy trikoinen tuubitoppi, niin sitäkin voi käyttää pukemalla sen kapeaksi hameeksi toisen hameen alle. Toinen vaihtoehto on ohuet shortsit. Shortsit ovat todennäköisesti parempi vaihtoehto, jos reidet osuvat kävellessä toisiinsa. Ohuet shortsit ovat mukavat hameen alla, eikä persikka pääse vilkkumaan, jos tuuli nostaa helmat ylös!

Yksi huomionarvoinen seikka on myös se, että julkisilla liikkuessa paljas iho saattaa osua penkkeihin, ellei shortseja ole alla. Eli shortsit minihameen alla on miellyttävämpää kulkea julkisissa. Ainakin minusta, varsinkin pääkaupunkiseudulla näkee aika törkyistä penkkiä julkisissa. 




Peittävät, mutta ohuet shortsit mekon alle


Shortseissa on paljon valinnanvaraa, mutta näitä kahta vastuullista vaihtoehtoa suosittelen. Jos haluat täysin peittävät ohuet shortsit, niin suosittelen Manda Movement Wearin Bike Booty- shortseja tai Basic Booty- mallia. Ensin mainitussa on hieman pidemmät lahkeet, jotka suojaavat reisiä hankaukselta. Jos hame tai mekko on tosi lyhyt, niin Basic Booty- shortsien lahkeet eivät näy käytössä, ellet kumarru.

Minulla on Basic Bootyt ja ne ovat aivan ihanat! Suosittelen lämpimästi. Reiteni eivät juurikaan hankaa toisiinsa, joten käytän näitä lyhytlahkeisia shortseja pääosin tuulisina päivinä alaspäin levenevien hameiden kanssa. Jos reidet osuvat selkeästi yhteen ja hankaavat, niin kannattaa valita Bike Booty- malli tai LUVBIKERSIT (kuva ja kuvaus alla), joissa on hieman pidemmät lahkeet.

Kaavoitus on näissä erinomainen ja malli istuu myös suuremmalle pepulle, vaikka vyötärön ja lantion välillä olisi 30cm eroa ympäryksessä. Korkealle yltävä vyötärö ei siis jää lörpöttämään, eivätkä nämä shortsit valu. Näitä voi sitäpaitsi käyttää myös kotosalla, treeneissä ja vaikkapa osana festariasua, ei pelkästään hameiden alla! Ja hei, miksipä hameen alle ei voisi laittaa myös värikkäitä shortseja yksiväristen sijaan? Manda Movement Wearin tuotteet valmistetaan Suomessa italialaisista kankaista.

Kuva: LUVBY


Kehutut sukkahousumaiset bikershortsit


Jos haet pääasiassa apua hankaaviin reisiin tai mahdollisimman ohutta materiaalia, niin silloin suosittelen tsekkaamaan LUVBY:n bikershortsit. LUVBIKERSIT ovat ohuet ja hengittävät sukkahousumaiset bikerit. Näitä on saatavilla kolmessa eri sävyssä ja sävyt ovat nude, ruskea ja musta. Vahvuudeltaan nämä ovat 40 denieriä eli erittäin kevyt vaihtoehto hameiden, sekä mekkojen alle. LUVBY:n bikershortsit yltävät todella korkealle, lähes rintojen alle. Bikersien yläosa on hieman paksumpaa neulosta ja se siloittaa vartaloa pehmeästi olematta liian tukala päällä. 

Kuva: LUVBY

Näitä on kehuttu niin paljon sosiaalisessa mediassa, että nämä ovat ostoslistallani, sillä nämä näyttävät täydellisiltä erään tyköistuvan kotelomekon alle! Pelkkiä kehuja olen näistä kuullut ja lukenut. Ihanan ohuet hellepäiville! LUVBY:n sukkahousumaisissa shortseissa on käytetty 60% kierrätysmateriaaleja. Mikäli erittäin korkeavyötäröiset pehmeästi muotoilevat sukkahousut kiinnostavat, niin kannattaa tsekata myös heidän tuotevalikoimansa läpi. Brändin bikersit ja sukkahousut valmistetaan Italiassa ja kuten olen aiemminkin sanonut, parhaimmat ja kestävimmät sukkahousut valmistetaan Italiassa ja Saksassa.



Reisisuojat hankaaville reisille


Jos et halua pukea shortseja hameiden ja mekkojen alle, niin Leeloolta löytyy ratkaisu tähän! Heidän valikoimastaan löytyy nimittäin reisisuojat. Kyllä vain, pelkästään reisiin tulevat "reisikkäät", jotka pitävät huolen siitä, etteivät reidet pääse hankautumaan toisiaan vasten. Tällä hetkellä monet reisisuojat ovat alennuksessa. Valikoimasta löytyy niin sileitä nudenvärisiä reisisuojia kuin pitsisiä reisisuojia. Reisisuojat ovat varsin huomaamattomat, varsinkin ihonsävyisinä. Verkkokauppa toimii Oulusta käsin ja heidän valikoimastaan löytyy paljon ihania tuotteita hameista ja mekoista sukkahousuihin, sekä muotoileviin alusasuihin. Toimitus on myös nopea ja asiakaspalvelu loistavaa!



Näkymätön suoja hankaaville reisille?


Minishortsien kanssa nämä kaikki ylläolevat näkyisivät jollain tavalla, mutta on muutama vinkki millä voi estää hiertymät näkymättömästi. Useimmat käyttävät reisiin deodoranttia tai liukuvoidetta ehkäistäkseen reisien hankautumista. Näistä kuitenkin olen lukenut, etteivät nämä toimi kaikilla. Varsinkaan, jos on taipumusta hikoiluun tai reidet hikoilevat helteellä, niin monien kokemusten mukaan nämä menettävät tehoaan. Käytännössä siis pitäisi lisätä ainetta aina välillä tai pitää reidet "kuivina", ettei aine hankaudu pois.

Näiden sijaan valitse mieluummin Compeedin rakonestopuikko, sillä se estää muutkin jalkojen hiertymät ja rakot. Tästä älä säästä missään nimessä, Compeedilla on ehdottomasti parhaimmat ja tehokkaimmat tuotteet rakoille mihin olen koskaan törmännyt. Joskus iski pihiys ja ostin pari euroa halvempia rakkolaastareita ja ne olivat aivan kuraa, eivät pysyneet edes puolikasta päivää puhtaalla iholla! Compeedin rakkolaastarit taas pysyvät helposti kolme- neljä päivää putkeen, vaikka kävisit suihkussa ja uimassa siinä välissä. Eli rakkolaastarit ja rakonestopuikko vain Compeed- merkiltä, niin rahat eivät mene hukkaan. Ja kyllä, olen jyrkkä tämän kanssa nykyään, kun rahojen hukkaan meneminen harmitti ihan sikana. :D 
 

Tätä hankausta ehkäisevää puikkoa siis laitat hieman leveämmälle alueelle siihen kohtaan mistä reidet hinkkaavat yhteen. Tämä ei lähde hikoillessa "valumaan" tai pois, mutta pitkänä päivänä ehkä lisäisin tätä varmuuden vuoksi keskellä päivää. Kestää kyllä normaaleissa olosuhteissa koko päivän, mutta hellepäivänä ja aktiivisena päivänä pelaisin varman päälle. Puikko on pieni ja mahtuu laukkuun tai taskuun mukaan. Voit laittaa tätä myös jalkoihin niihin kohtiin, mistä tiedät tai arvelet kenkien hankaavan. Harvoin käytettävien juhlakenkien kanssa tämä on must have!

Rakonestopuikkoa voi käyttää myös vartalolla ehkäisemään hiertymiä, sillä se ei tahraa, eikä näy minnekään. Compeedia myydään muun muassa apteekeissa, tavarataloissa, isoissa ruokakaupoissa ja joissain pienemmissäkin marketeissa.


Toivottavasti tästä postauksesta oli sinulle hyötyä, tästä aiheesta kirjoittaminen on ollut jo pitkään mielessä. LUVBY:lle suuret kiitokset kuvista, oli ihanaa saada tähän postaukseen näytille millaiset LUVBIKERSIT ovat. Mikäli sinulla on muita hyviä vinkkejä hankaaviin reisiin tai mekon alle laitettavaksi, niin jaa mietteesi kommenttikentässä!

Aurinkoista kesää, tee ihania muistoja ja nauti!

6 kommenttia:

  1. Vilauttelun vaara ja hankaavat reidet, niin tuttuja ongelmia! Tuollaisesta rakonestopuikosta en ole koskaan kuullutkaan :O tykkään käyttää nimenomaan minishortseja joiden kanssa ei oikein käy aina ne sukkahousutkaan niin tuo voisi olla erinomainen hiertymäehkäisy! Kiitos vinkistä!

    Meinasin rynnätä heti tänne kommenttilaatikolle kun luin postauksen alussa tuosta salakuvaamisesta. AAMEN tälle lauseelle --> "tiedät kyllä tekeväsi väärin, jos joudut tekemään sen salaa." Aivan täydellinen pöydän tyhjennys. Pätee niin moneen muuhunkin asiaan, ja sitten ihmiset aloittaa kiinni jäätyään selittelyn ja vähättelyn, jopa rikoksen uhrin syyllistämisen. Raivostuttavaa, että toisten täytyy oman turvallisuutensa tähden rajoittaa omaa elämäänsä, koska jotkut ei osaa käyttäytyä omasta puolestaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että tästä postauksesta oli hyötyä! ❤️ Tämän julkaisussa meni pitkään, kun kuvien kanssa oli vähän haasteita - en vieläkään ole 100% tyytyväinen, mut menkööt nyt kun muuten on ajankohtainen ja asiaa täynnä. 🤗 Tuo rakonestopuikko on näppärä ja varsinkin minishortsien kanssa, kun ei näy ollenkaan. Hintaa oli Prismassa / Citymarketilla muistaakseni noin 7-8€ eli ei ole kalliskaan ja mahtuu vaikka taskuun mukaan. ^^ Myös apteekeista löytyy!

      Miusta oli järkyttävää lukea kommentteja ja keskusteluja tuosta aiheesta, vaikka osa on varmasti trolleja, jotka eivät muka tajua mitä väärää toisten vartaloiden kuvaamisessa on ilman lupaa... Mut nimenomaan se, et kyllähän nuokin tajuavat tekevänsä väärin, koska se pitää tehdä salaa ja selittelevät, että julkisella paikalla saa kuvata jne. Ja tuo vastuun siirtäminen uhrille "itepä olet julkisella paikalla, laita sellaiset vaatteet, ettei kuvaaminen haittaa. Äläkä kyykistele kaupassa tai käytä mekkoja / hameita, jotka eivät yllä maahan asti". Niinkuin MITÄ H-LVETTIÄ?? Millaisessa todellisuudessa he elävät, jos naisten pitäisi pukeutua ja peittää itsensä kokonaan päästä varpaisiin, sekä välttää julkisia paikkoja ja kaupassa käymistä? Ookoo, tätähän sitä Suomeen halutaan 🙄 ja yäk, millaisia ihmisiä. Tää meno on nykyään Suomessa ja maailmalla ihan älytöntä...

      Poista
  2. Surullista tuollainen salakuvaaminen, yök, ja sen jälkeen sitä myös puolustellaan. Että niin. Joskus tuntuu, että osa ihmisistä elää jossain kuplassa ilman todellisuudentajua. Eikös se lopputulema aina ole, että naisten syytä kaikki. Kun kehdataan elää, hengittää, kävellä kaupassa, pukeutua, ajaa autoa ja vielä olla työelämässäkin mukana. Hyi meitä.

    Edellämainitusta huolimatta ajattelin tehdä noita kaikki asioita.
    Yksi parhaista ostoistani oli muuten jonkin sortin urheiluhame, joka hieman jousti ja sen alla oli valmiiksi lyhyet sortsit mukana. Käytin sitä töissä aika paljon, koska sortsit tuntuivat mukavilta hameen alla sekä estivät vahinkovilautukset, kun töissä välillä sai keikkua milloin A-tikkailla, milloin pyllistellä imuroimassa sängyn alusia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan ja tuo puolustelu - mihin on kadonnut yksilön vastuu omasta toiminnastaan? Tuntuu, että ihan älyttömiä tekoja ja asioita perustellaan uhria syyttämällä. Ihan kuin omassa päässä ei liikkuisi yhtään mitään, vaan ollaan käytännössä vaistojen vietävissä kuin villieläin ilman minkäänlaista käsitystä moraalista ja etiikasta. "Minä, minä, minä"- ajattelu näkyy kilometrien päähän. Miustakin tuntuu, et osa elää todella suljetussa kuplassa ilman todellisuudentajua. Joo, näissäkin keskusteluissa ja kommenteissa jopa osa naisista (!!!!) syytti naisia ja oli vaan, et "mitäs se haittaa et kuvataan salaa vartaloa ja hameen alta. Jos haittaa, niin pukeudu niin, ettei haittaa." Hyi. 🤢

      Onneksi osalle on teelusikan sijaan kauhalla annettu! Heillä riittää ymmärrystä, sekä älyä toimia oikein ja tehdä oma osansa tasa-arvon, sekä paremman maailman eteen sukupuolestaan huolimatta. 🤗👍🏻 Älykkyys ja empatiakyky = hot! 🔥

      Oo, kuulostaa mahtavalta yhdistelmältä! 🤩 Mie kans ostin urheiluhameen treenejä varten, mutta en ole vielä käyttänyt. Shortsit on näppärät hameen alla ja on ihana olla, kun ei tarvitse huolehtia et vilahtaako. Muutaman kerran ite unohdin toimistolle mennessä laittaa minishortsit minarin alle, niin sai kyllä miettiä et miten tässä kehtaa kyykistellä ja mihin suuntaan studiossa, sekä taukotilassa tiskikonetta täyttäessä. 😅😂

      Poista
  3. Mulla on vähän tuon tyyppiset, hankittu sittarista vuosia sitten. Käytän edelleen. Ne ovat ehkä hippasen liian isot mutta ei se ole haitannut mitään. Helpottaa reisiä kummasti ja koska on ns. muotoilevat, niin nuo omat muhkurat pysyy paikallaan ja näin mekot näyttää paremmilta päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, et siulla on pitkäikäiset vastaavat shortsit olleet! ^^ Mie kans mietin, että nuo kevyesti muotoilevat shortsit voisivat olla todella hyvät esim. kotelomekon alla ja sellaisten karheapintaisten mekkojen / hameiden alla. Varsinkin, jos yltävät tarpeeksi korkealle ja eivät valu ollenkaan päällä! Nyt noi LUVBYn Luvbikersit ois tarjouksessa, kahdet yhden hinnalla 🤔🤩 Kiitos kommentista Melissa ja ihanaa loppuviikkoa siulle! 🌸

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)