tiistai 2. heinäkuuta 2024

Ihana asu T- remmikengillä ja kellohameella

Tämä asu on yksi viime aikojen suosikeistani! Pidän tästä kokonaisuudesta todella paljon, sillä tämä on mittasuhteiltaan ja yksityiskohdiltaan niin minua. Asu tuntuu ja näyttää hyvältä. Pellavavaatteet ovat olleet hellepäivien pelastus tässä kuussa mekkojen ja hameiden muodossa. Muutamia pellavahameita pitäisi ommella lisää - varsinkin tällaisia taskullisia. Miten se onkin niin, että kauniita mekkoja on paljon helpompi löytää kuin hameita?


Lyhyt paita - Urban Classics
Pellavahame - Rokita (itsetehty)
Korkokengät - H&M
Olkalaukku - Cobblerina
Savikoru - Darila K2M


Kaivoin pitkästä aikaa tämän väljän cropatun paidan päälle, pidän paidan käsittelystä todella paljon. Paita ei ole ihan perusmusta, mutta kuitenkin sitä voi käyttää yhtä monipuolisesti kuin mustaa. Ainakin omasta mielestäni! Muistaakseni tuo kuluneisuus oli tehty jollain erikoispesulla, mutta silti ilme on aika luonnollinen.


Urban Classicsin paidat ovat lähes poikkeuksetta 100% puuvillaa ja yllättävän kestäviä vaatteita hintaansa nähden. Yksikään ei ole nukkaantunut tai kulunut puhki tähän mennessä. Halusin korun erottuvan paidasta hyvin, joten valitsin yksityiskohdaksi Slovenian vaihtoreissulla saamani Darilan korun. Tässä korussa on myös aika yksinkertainen idea, mutta juuri siksi se on kaunis. Pitsikuviot toimivat aina. Minusta on ihanaa, miten kädenjälki näkyy savikorussa.

Toki muistotkin tekevät juuri tästä korusta spesiaalin itselleni - ei sitä joka päivä kiivetä linnalle korkkarit jalassa, vierailla maan kuuluisimpien muotisuunnittelijoiden luona tai soviteta haute couture- pukuja! Olen jo jonkin aikaa haaveillut, että lähtisin nyt aikuisena yksin tai kaverin kanssa uudelleen kuukaudeksi (tai kahdeksi) seikkailemaan ulkomaille, mutta katsotaan nyt. Haaveet ovat tehty toteutettavaksi vai mitä?


Vaihdoin pitkästä aikaa laukkua Marimekon Karlasta, sillä minulla on paljon muitakin laukkuja. Tämä Cobblerinan laventelin sävyinen laukku on aivan upea! Teetin samalla laukun hihnaan kukkaron, johon mahtuu mm. kortit, kolikot, huulipuna ja auton avaimet. Kukkaro on yllättävän tilava, sillä siinä on kolme taskua ja malli on haitarimainen. Eli alaosa antaa hyvin periksi, eikä lompakon läpän välistä pääse tippumaan pienimmätkään kolikot. 

Cobblerina on siis suomalainen laukkubrändi, joka valmistaa nahkalaukkuja ja asusteita Suomessa. Valikoimasta löytyy myös pelkistetympiä ja suurempia laukkuja, jos Rusettilaukku ei sovi omaan tyyliisi. Kannattaa silloin tsekata muun muassa NoBow-, London-, Kaari-, Shopper- ja Pallolaukut! Cobblerinan kotimaisissa nahkalaukuissa on huomioitu myös käytännöllisyys. Esimerkiksi tässä laukkumallissa voi säätää hihnaa, läpän alta löytyy vetoketjullinen tasku ja sisältä avotasku. Sirosta koostaan huolimatta tähän mahtuu yllättävän paljon tavaraa! Suosittelen, minulla on näitä laukkuja muutama eri värinen tässä samassa koossa. 


Violetin ja mustan yhdistelmä miellyttää omaa silmää. Meinasin ensin laittaa violetit peeptoe- korkokengät, mutta päädyin sittenkin mustiin T- remmillisiin kenkiin. Nämä olen ostanut kauan, kauan sitten... Taisin silloin asua vielä Joensuussa ja siitäkin on jo yli 11- vuotta. 

Yllättävää kyllä, nämä H&M: kengät ovat kestäneet käyttöä hyvin. Korkolappuja on toki joutunut vaihtamaan suutarilla ja lörpöt kuminauhat vaihdoin nilkkaremmeistä, kun ne olivat helpot ommella itse. Joskus yksinkertaisuus ja klassisuus on enemmän. Pelkistetty antaa joskus tilaa muille asusteille ja kokonaisuudelle! 


Mistä sinä haaveilet juuri nyt? 

Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle! 

9 kommenttia:

  1. Kaunis asu kaikkine yksityiskohtineen! Haaveilen luonnonmateriaalisista rintaliiveistä, jotka eivät olisi niin kammottavan hiostavat kuin yleisesti kaupoissa myytävät keinokuituiset eli muoviset liivit. Puuvillaisia ja merinovillaisia sporttitoppimallisia on tarjolla, mutta ne litistävät epäimartelevasti. Haaveilen siis rintaliiveistä, joissa olisi kevyesti topatut kupit ja jotka olisivat ainakin sisäpuolelta luonnonmateriaalia. Kotona toki olen aina ilman liivejä, mutta joskus täytyy helteelläkin näyttää huolitellulta, ja olisipa ihanaa jos ei tarvitsisi lillua ällössä tissihiessä. Vinkkejä otetaan vastaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! ❤️ Tykkään tästä asusta todella paljon, mittasuhteet on just nappiin omaan silmään. ^^

      Keinokuituiset rintsikat ovat kyllä hiostavat, elleivät ole pelkkää pitsiä tai meshiä. 😕 Varsinkin topatut on todella kuumat kesällä! Kesäisin olen tykännyt käyttää ihan pitsiä ja meshiä itse, toisinaan topattuja. Noista ohuista matskuista toki nännit kuultaa läpi, mutta minua se ei haittaa - nännit on meillä kaikilla ja jos jotain se häiritsee, niin se ei ole minun ongelmani. 😁 Toki jos se häiritsee, niin voi käyttää niitä todella ohuita nännitarroja mitä saa esim. Lindexiltä.

      Jos vastuullisuus ei ole tärkein asia sinulle, niin Bluebellalta ja Change Lingerieltä löytyy mesh- ja pitsirintsikoita kaarituellisina ja ilman, myös kevyesti topattuna ja ilman. Tässä postauksessa kerron kotimaisista rintsikoista, erityisesti Hupimaan Bralla- rintsikoista. Heille just tuli uudet Brallat myyntiin pidemmällä myyntijaksolla. 😊 Bralloissa on kaaritukimainen sauma rinnan sivussa + alla ja rinnan osa on kaksinkertaista puuvillaa. Brallat tehdään mittojen mukaan, joten ne eivät litistä ja tukevat / kohottavat pehmeästi!

      Samassa postauksessa on lista eri valmistajia, jotka valmistavat vastuullisesti tuotteitaan - listasta tosin TamSilkiä en enää voi suositella johdon ulostulojen takia. Lovanna Lingerieltä voisi löytyä parhaiten kuvauksesi mukaisia rintaliivejä! 🤗 Valikoima oli tosin supistunut sitten viime näkemän, kun kävin kurkkaamassa. Kannattaa tsekata myös Instagramista inspired_lingerie (ukrainalainen nainen, joka valmistaa tilaustyönä alusvaatteita) ja tulevaisuutta varten IG:ssä ranskalainen scandale.lingerie. Heillä oli myös kepeitä rintsikoita ja eco- mallisto myynnissä, nyt tulossa jotain ihan uutta kun muokkaavat profiilia ja sivut suljettuina. 🤗 Lisäksi tsekkaa Myssyfarmin rintsikat, niissä on kevyt toppaus ja upea naisellinen malli.

      Hmm. Nyt ei tule muita yrityksiä mieleen, mutta pitää huikata, mikäli muistuu mieleen päivän mittaan! ❤️

      Poista
    2. Kiitos paljon, tässä tuli runsaasti vaihtoehtoja! Eniten innostuin pikaisen katsauksen perusteella Myssyfarmin liiveistä. Itselleni mesh/pitsi ei oikein ole sopiva vaihtoehto (kauniitahan ne tosin ovat), koska minulle on tullut helposti ikäviä seurauksia, jos rinnat saavat viileää. Siksi olisi tärkeää pitää ne lämpiminä, mutta mieluusti hiettöminä. Ja luonnonmateriaalit ovat kyllä parhaita antamaan hengittävää lämpöä. Kiitos vielä!

      Poista
    3. Ihana kuulla, että löytyi sellaisiakin mistä itse innostut! 😍 Nuo Myssyfarmin liivit ovat todella kauniit ja aivan ihanat värit on saatavilla - Neilikka sävy varsinkin on upeaakin upeampi. Kurjaa, että pitsi ja mesh eivät toimi sinulla, ne eivät tosiaan lämmitä. Ymmärrän kyllä hyvin, itsellä oli vastaavaa lapsen saamisen jälkeen ja kivuliaita seurauksia tuli, jos rinnat saivat viimaa talvella. Jos vastaavaa ongelmaa on mistä tahansa syystä, niin ehdottomasti lämmintä ja hengittävää. 🤗🙏🏻

      Luonnonmateriaaleja ei voita mikään, itselläkin on paras olla ja elää luonnonmateriaaleissa - joskin alusvaatteissa itsellä menee myös nuo ohuet keinokuituiset! Ihanaa, että oli apua - kiitos kun kysyit ja jaoit mistä haaveilet tällä hetkellä. 💕 Lempeää viikonloppua sinulle!

      Poista
    4. Heiii, vielä tuli yksi vaihtoehto mieleen! Luulen, et noi Myssyfarmin rintsikat vastaa parhaiten siun toiveita mallista ja materiaaleista, mut jos joku muukin etsii rintaliivejä, jotka ovat luonnonmateriaaleista tehtyjä, niin lisään jatkoksi tämän. Ivalo.com- verkkokaupassa saa rajattua vaatekappaleet materiaalien mukaan eli linkistä löytyy rintsikat ja braletet. 🤗 Valikoimaa saa rajattua mm. puuvillaiset, muutokuituiset, silkki jne. Katsomisen arvoinen, löytyy sporttisia vaihtoehtoja ja sit naisellisempia vaihtoehtoja.

      Poista
  2. Aina vaan pitää aloittaa kommentti kehumalla ihanaa asua 🤍💃

    Ulkomaanreissusta haaveillaan täälläkin. Vaikka alle viikonkin visiitti voisi olla mukava - ehtii hyvin ottaa haltuun pienen kaupungin nähtävyydet ja kahvilat. Yksin en ole koskaan matkustanut, se olisi vielä bucketlistalla! Tuntuu että kynnys vain kasvaa kun elämä tapahtuu, epävarmuus lisääntyy kun lukee uutisia.. yksin on mukava kierrellä kirppareita ja taidenäyttelyitä omaan tahtiin, mutta matkatoveri tuo turvallisuuden tunnetta 🤔 jos kerran uskaltaisi, voisi seuraava kerta olla helpompi 💪🏻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, ihana kuulla et pidät! ❤️

      Alle viikossakin ehtii tehdä paljon - esimerkiksi Praha on aivan ihana kohde lyhyellekin reissulle. 😍 Mie olin tuolla vaihdossa kaverin kanssa ja toki välillä liikuttiin myös erikseen. Se oli eka reissu ulkomaille itellä, mentiin Budapestin ja Wienin kautta Slovenian Celjeen. Oli hauskaa ja reissu kasvatti paljon. Nyt aikuisena olisi ihana toteuttaa sama kun lapsikin on jo isompi ja pärjää loistavasti isänsä kanssa, vaikka mie lähtisin reissuun. 🥰

      Samaistun siuhun täysin, viime aikoina on ollut pakko jättää uutiset vähemmälle kun v*tuttaa perskokkareiden lyhytnäköinen politiikka ja uutisissa ei ole mitään muuta kuin kuolemaa, sotaa, asiattomuuksia jne, pelkkää negaa. Yäk. Miekin tykkään tehdä asioita itsekseen ja minusta kaikkien pitäisi osata olla välillä myös yksin, vaikka kahvilla, näyttelyissä, keikalla tai leffassa. 🤗 Ulkomailla toki matkakaveri tuo turvallisuuden tunnetta, varsinkin jos on ennestään tuntematon maa ja alue kyseessä. Tietyt maat on toki sellaisia et niihin en naisena yksin lähde ja osa on kulttuuriltaan sellaisia, ettei niitä tueta millään tavalla. 🙅🏻‍♀️

      Poista
  3. Huikea asu jälleen! Kengät ja laukku ja kaikki! Laukkumerkki onkin uusi tuttavuus itselleni. Pitääpä tutustua tarkemmin, kuulostaa tosi hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Tiina! 🥰 Tästä kokonaisuudesta tykkään todella paljon itsekin. ^^ Cobblerinan laukut ovat aivan ihania ja _kestäviä_, ensimmäiset olen häneltä ostanut yli kymmenen vuotta sitten. Näitä isoja rusettilaukkuja miulla on 4, väriyhdistelmiä on todella paljon ja tuo laukkukoko on ollut itselleni käytännöllisin arjessa. Toki miulla on mm. iso London- laukku ja useampi pieni rusettilaukku myös. Kannattaa tutustua, postaus tulossa näistä laukuista myöhemmin, kun muutamat ovat kyselleet laadusta. 😊👌🏻 Vastuullisia kotimaisia laukkuja ja monet niistä sopivat siunkin tyyliin loistavasti, kun väreissä ja malleissa on valinnanvaraa. 💕

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)