sunnuntai 21. heinäkuuta 2024

Päivän asu pellavamekolla ja 10 faktaa minusta

Pitkästä aikaa "10 faktaa minusta"- postausta asukuvien kera ja tällä kertaa mennään vähän pintaa syvemmälle. Silti myös kevyempiä faktoja mahtuu mukaan, ei toinna ihan liikaa kertoa julkisesti. Olemme käyneet lähiaikoina pari kertaa kuvaamassa Käsämän sillan luona, mutta vasta toisena päivänä asukuvista tuli jotain. Edeltävänä kertana satoi kaatamalla ja nämäkin kuvat otettiin pienessä tihkusateessa. Tämä kokonaisuus on todennäköisesti käytetyin asuni tänä kesänä, toimii tilanteessa kuin tilanteessa! 


Pellavamekko - Nakoa
Korkokengät - Guess
Olkalaukku - Marimekko
Kaulakoru - Mine Güngor


1. Arvostan tasapainoista, onnellista ja hyvää elämää materian ja varakkuuden yli. Mitä sillä rahalla tekee, jos muu elämä on pelkkää stressiä, burn outin partaalla keikkumista ja jatkuvia riitoja ihmisten kanssa? Panostan mieluummin ihmissuhteisiin, vapaa- aikaan, uuden opetteluun / kehittymiseen, kokemuksiin ja osittaiseen omavaraisuuteen. 

Minulle hyvä elämä tarkoittaa sitä, että työn ja vapaa- ajan määrä ovat tasapainossa keskenään, olen terve, perhe voi hyvin ja voimme elää mukavaa elämää ilman äärirajoilla painamista. Tiedätkö, sellaista seesteistä ja onnellista elämää ilman jatkuvaa vuoristorataa? Rahaa ja muuta omaisuutta ei saa mukaansa täältä maapallon päältä lähtiessä. Voit kuitenkin vaikuttaa itse siihen miten sinut muistetaan, miten onnellista elämää loppujen lopuksi elät ja mihin sen saamasi ajan käytät. 


2. Minulla on musta lista yrityksistä, joiden kanssa en tee KOSKAAN minkäänlaista yhteistyötä. :D Tälle listalle pääsee mm. työntekijöiden kyykyttämisestä, palkkion maksamatta jättämisestä, määräaikaisten työsopimusten ketjuttamisesta, vaikuttajien kyykyttämisestä / epäasiallisesta kohtelusta, viherpesusta ja toimitusjohtajien aivopierujen johdosta. 

Viesteihin vastaamattomuus ja huono aspa ovat myös seikkoja, minkä takia päätyy mustalle listalle. Jos edes minä en saa vaikuttajana vastausta koskaan sovittuun yhteistyöhön liittyviin kysymyksiin tai ongelmatilanteisiin (kuten saapuneen väärän tuotteen vaihtamiseen), niin miten hyvin yksikään asiakas saa sieltä vastausta tilausten ongelmista tai mahdollisen reklamaation kyseessä ollessa? Kyllä, nämä esimerkit mitä kävin tässä kohdassa läpi, ovat aitoja kokemuksia. Kiitos, mutta ei kiitos. En voi käyttää alustojani tällaisten yritysten suositteluun, enkä kieltämättä ole pitkään aikaan edes hyväksynyt yhtään yhteistyötarjousta. 

 
3. Inhoan mähmäisiä asioita ja käsiä! Se on ällöttävää. Tiedättekö, sellaista öljyistä tai rasvaista tunnetta käsissä esimerkiksi ruoanlaiton yhteydessä? Minusta tuntuu, että se tunne ei lähde käsistä millään ja pesen kädet sitten Fairylla kerran- kaksi, että mähmäisyys lähtee. Yäk. 

4. Minulla on ollut jo pitkään sellainen... hmm, sanotaanko, että suuri henkinen arpi vuosien takaisen työpaikkakiusaamisen ja erään vaikean ihmissuhteen takia, mutta nyt viime aikoina on alkanut tuntua enemmän omalta itseltäni ja näkyä sitä entistä omaa persoonaa. Sitä, joka nauttii kaikesta luovasta, innostuu helposti ja näkee mahdollisuuksia suurienkin haaveiden toteuttamiseen. Nauru irtoaa nykyään helpommin ja voin paremmin kuin pitkään aikaan irtipäästämisen jälkeen. Nyt ei tarvitse koko ajan olla varpaillaan, eikä tarvitse sietää jatkuvaa draamaa. 

Eräs somekaveri sanoi joskus, että on hän omana itsenään ja toisinaan on aiempi harmaa versio itsestään. Olen kokenut jo jonkin aikaa, että olen se harmaa versio itsestäni - vetäytyvämpi, surumielisempi ja ahdistuneempi kuin normaalisti. Nyt tuntuu todella hyvältä ja enemmän minulta! 


5. Haaveilen kaksikerroksisesta hirsitalosta. Tai haaveilemme, mutta minä ehkä hieman enemmän. Samaan aikaan kuitenkin järki menee edelle, sillä olemme pian velattomia ja tässä talossa asumiskulut ovat todella pienet. Ei huvittaisi ottaa uutta asuntolainaa kuitenkaan, ellei ole pakko esim. toiselle paikkakunnalle muuttamisen takia. Tarvitseeko edes isompaa taloa, kun tähänkin mahdutaan kolmestaan? Ja lapsikin on jo 11- vuotias. 

Olisihan se isompi talo ihana tämän 90 neliön sijaan, mutta järkevää... Ei ehkä, ellei voita Lotossa tai Eurojackpotissa. Pidän siitä ajatuksesta, että olemme velattomia alle 40- vuotiaina. Tässä asiassa on monta puolta, kuten monessa muussakin asiassa. Mitä sinä muuten tekisit, jos voittaisit suuren summan lotossa?


6. Olen tänä vuonna innostunut puutöistä! Tällä hetkellä työn alla on pinnijalkainen tietokonepöytä lapselle, sekä uudet listat kylppäriin. Laadukasta puuta olisi nyt muuhunkin, mutta en vielä tiedä mitä aion niistä tehdä. Olisi hauskaa käydä joku puutyökurssi, että oppisi enemmän eri tekniikoista. 
 
7. Tykkään enemmän suolaisesta kuin makeasta. Jos haluan herkutella, ostan sipsejä, popcorneja, lakuja tai salmiakkia. Värikkäät karkit ovat pahoja, suurin osa maistuu tiskiaineelle ja limpparia en juo, ellei kohteliaisuudesta ole pakko. 


8. Rakastan psykologisia trillereitä! Nautin lukemisesta ja pidän eniten niistä trillereistä, jotka eivät ole ennalta arvattavia. Hyvän psykologisen trillerin loppuratkaisu on yllättävä, ei se minkä arvaat jo puolessa välissä kirjaa! Toisinaan ärsyttää lukea joitain trillereitä, jos niistä arvaa alusta loppuun aikalailla kaikki tapahtumat matkan varrella. Haluan tunteita, yllätyksellisyyttä ja jotain sellaista, mitä ei olla aiemmin trillereissä nähty. 

9. Osalle tapaamistani ihmisistä musiikkimakuni tulee yllätyksenä. En tiedä millaista musiikkia muut olettavat minun kuuntelevan, mutta kuuntelen pääasiassa hard rockia, goottirockia, nu- metallia ja sellaista. Vähän raskaampaa. Oikeastaan kaikenlaista rockia punk- rockista grunge rockiin ja siitä metalliin. 


10. Olen ambivertti eli minussa on piirteitä sekä introvertista, että ekstrovertista. Olen sosiaalinen ja tulen juttuun monenlaisten ihmisten kanssa, mutta kaipaan aikaa olla myös yksin. Mielestäni jokaisen pitäisi osata olla myös yksin ja viettää aikaa yksinään - se on osa itsenäisyyttä. Toisinaan on pakko päästä hetkeksi pois hälinästä ja ladata akkuja omassa rauhassa, vaikka osaan sulkea keskittyessäni ympäristön pois. Riippuu myös seurasta miten kuormittavana koen eri tilanteet, ystävien kanssa ollessa jaksaminen on ihan eri tasolla! Ystävistä saan energiaa ja voimaa, mutta väsyn kuormittavista ihmissuhteista ja sellaisten tapaamisten jälkeen en halua nähdä ketään vuorokauteen tai useampaan. 

Olen luonteeltani herkkä ja rauhallinen, niin jo senkin takia kuormitun herkemmin kuin moni muu.  Olen aika sopeutuvainen ja ryhmädynamiikasta riippuen olen joko johtava ja puheliaampi, taikka hiljaisempi seuraaja. Esimerkiksi yhdessä kaveriporukassa olen yleensä se äänekkäin, joka järjestää porukan yhteen ja keksii tekemistä koko poppoolle, toisessa kaveriporukassa olen hiljaisempi ja annan tilaa äänekkäille persoonille. 

Samaistutko johonkin kohtaan tässä postauksessa? 
Kaunista alkavaa viikkoa sinulle! 

4 kommenttia:

  1. Mukava oppia uusia asioita! Oon myös aivan ambivertti, joskus kuuntelija ja joskus se puheliain. Jos vain voin, pakenen energiaimureita jotta akut ei aivan kulu loppuun.

    Hatunnosto tuosta, että katsot tarkasti kenen kanssa teet yhteistyötä. Oon huomannut, että kaikki on tähän mennessäkin sopinut sun tyyliin ja arvoihin mitä on täällä blogissakin nähnyt! Liian moni meinaan tarttuu ihan mihin tahansa kun saa siitä rahaa tai ilmaista tavaraa.

    Olen itsekin herkkä äänestämään jaloillani ja pistämään mustalle listalle - huonon asiakaspalvelukokemuksen jälkeen en välttämättä enää palaa. Riippuu tietenkin voimakkaasti siitä onko kyseessä kesähessun osaamattomuus vai itse yrityksen omistajan perseily.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, kiitos paljon! ❤️ Miusta on myös huippua oppia uusia asioita muista ja nää fakta- postaukset ovat helppo, matalan kynnyksen tutustumispostauksia. ^^ Kuullostaa tutulta, mie kans vältän energiaimureita, yleensä lähden paikalta ennen kuin oma olo on ihan töttöröö ja seuraavakin päivä pilalla. 🙈

      Kiitos, tästä linjauksestani yhteistöihin on kiitelty paljon. Kyllähän noita tarjouksia tulee lähes viikottain, mutta joko arvot eivät täsmää ollenkaan tai neuvottelut päättyvät sen takia, että en suostu ilmaiseksi tekemään julkaisuja ja antamaan oikeuksia sisältöihin. 🤗 Ilmaistuotteistakin pitää btw maksaa verot jo todella pienistäkin summista eli jos otat tavaraa vastaan ilman palkkaa, niin joudut verot maksamaan omasta pussista = maksat siitä, että saat tehdä "yhteistyön". Miuta rassaa välillä hirveästi, jos jokainen julkaisu on yhteistyö, kun en alunperin ole mainoskanavaa seurannut. Pitää olla molempia sopivasti, ei pelkkää mainontaa!

      Ihana kuulla, et samaistut tuohon musta lista- asiaan. 😊 Joskus mietin, et oonko liian jyrkkä, mut ei miulla anna arvot myöten palata tai tuoda esille yritystä, joka perseilee. Moni asia ois kuitenkin selvitettävissä niin, ettei asiakkaalle tai vaikuttajalle jää pask maku suuhun. Esimerkiksi, jos mokaa - ottaa vastuun asiasta, pahoittelee tai pyytää anteeksi. Jos sen sijaan syyttelee muita, ei ota vastuuta tai pahoittele (enkä tarkoita niitä "pyydetään anteeksi, mutta niin ettei edes oikeasti pyydetä anteeksi"- tyyppisiä kriisiviestinnän julkaisuja), niin se on sit heippahei lopullisesti. 🤔 Samoilla linjoilla ollaan!

      Poista
  2. Ihanat kesäkuvat jälleen ja kiva postaus! Hauska lukea uusia faktoja sinusta ja tutustua paremmin. Herkuista popcornit ja lakut ovat ykkösiä täälläkin eikä limsaan tule koskettua. Oot muuten oikeassa, että värikkäät karkit voivat olla tosi pahoja! Muutamia kyllä syön, mutta useimmiten uutuudet ovat pettymyksiä. Luen paljon ja parhaita kirjoja todellakin ovat ne, joiden loppua ei arvaa. Kunnon yllätys loppuratkaisussa on ihan paras! Olen muuten aina pesemässä omia käsiäni, ei pysty hetkeäkään olemaan, jos ne vaikka ovat tahmaiset.. Joskus tekisi mieli itse pyyhkäistä pikaruokaravintoloiden pöytiä, kun sellaiseen eksyy käymään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Tiina! ❤️ Mie tykkään kans lukea näitä postauksia muiden blogeista - pääsee vähän pintaa syvemmällä ja on ns. matalan kynnyksen juttuja, kun ei kuitenkaan yhdestä aiheesta kokonaista postausta kirjoita. 😊 Huippua, että meillä on sama maku, kun useimmat taas tykkäävät värikkäistä karkeista ja juomat limpparia mieluummin kuin esim. mehua tai vettä! Miuta jotenkin etoo värikkäiden karkkien haju ja maku, usein myös koostumus on ällö. Muutamia sirkusaakkosia voi kyl syödä, mut ei niitäkään tyyliin kymmentä enempää kun menee maha kipeäksi ja tulee paha olo.

      Sama, mie kans pesen käsiä jatkuvasti ja varsinkin ruokaa laittaessa. Tuo mähmäisyys mistä kerroin on just se sellainen et ei pysty olemaan eli jos joutuu esim. koskemaan lihaan tai tekee pihvejä sisäfileestä, sekä marinoi ne, niin herkästi jää sellainen rasvaisuus tai sellainen "kalvomainen" tunne käsiin. Tavan nestesaippualla ei lähde millään irti käsistä, mut onneks Fairylla kutakuinkin 😅 Hahah, mie kans voisin pyyhkäistä pöytiä pikaruokaravintoloissa ja huoltsikoilla, osa on niin tahmaisia ja joskus lattiatkin sellaisia et oikeen tuntuu kenkien pohjissa et nyt jää kiinni! 🙈

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)