tiistai 30. heinäkuuta 2024

Rock- henkinen päivän asu - Hellepäivän Look

Viime viikolla pukeuduin täysmustaan, vaikka oli hellepäivä! Halusin laittaa päälle kesällä ostamani hameen, jossa on helmassa kaunista pitsiä ja yksityiskohtia. Olimme menossa mummolassa käymään ja samalla reissulla kävimme Viinijärven Komperossa kesäkahvilassa, sekä tutustumassa vanhaan myllyyn. Oli aivan ihana miljöö! Kosken kuohunnan kuunteleminen on niin rentouttavaa ja samassa paikassa sijaitsee myös vanhat kivisillat pyöreine kaarineen. 


Toppi - Cubus (kirppikseltä)
Minihame - BikBok
Korkokengät - Guess
Olkalaukku - Marimekko
Kaulakoru - kirppikseltä


Hieman läpikuultavan minihameen kaveriksi oli pakko laittaa shortsit alle, mutta todennäköisesti ompelen tähän hameeseen vielä vuorin. Tämä kuuluu taas tähän nykypäivän vaatteiden kategoriaan, että materiaalit ovat tooodella ohuet. Avauduin aiemmin, mitkä asiat minua ärsyttävät naisten vaatteissa

Läpinäkyvyys on yksi ajankohtaisimmista ongelmista naisten vaatteissa nykypäivänä. On hankalaa ymmärtää syytä, koska samalla vaivalla olisi voinut valmistaa kankaan, josta ei näy läpi. Muuten hame on aivan ihana ja ostin sen alennuksesta, -50% tai -70% alkuperäistä halvemmalla. Normaaliin hintaan en olisi ikinä ostanut! 


Shortsien kanssa tämä hame pääsi onneksi jo käyttöön, mutta vuori tähän pitää saada. Helteillä onneksi minihameet ja -shortsit toimivat loistavasti. Yläosaksi olisin halunnut yhden väljän topin, mutta se ei tällä kertaa onnistunut. Sen sijaan etsin kirppikseltä löytämäni topin hameen kaveriksi. Tämä Cubuksen toppi toimi itseasiassa todella kivasti hameen kanssa! Kirsikaksi kakun päälle halusin laittaa ankh- kaulakorun, sillä se oikein pomppaa esiin mustaa vasten. 


Kenkävalinta osui taas Guessin niittikorkokenkiin, sillä helteillä ne eivät ole liian kuumat jalassa. Muutenkin minusta ne sopivat tähän asuun hyvin, sillä hameesta ja kokonaisuudesta tuli hieman rock- henkinen. Siitäkin huolimatta, että laukku on vähän klassisempi ja pirteä väriltään. Kengissäkin on kaikki kohdillaan, pidän näistä kengistä niiiin paljon! Guessin kengissä laatu on kohdillaan, vaikka saman merkin laukut ja korut eivät kestä yhtä kauan käyttöä. 

Toki näkyvät tatuoinnitkin korostavat sitä rock- henkistä vaikutelmaa, ainakin joidenkin ihmisten silmissä. Itse kun ei kiinnitä hirveästi huomiota siihen miten tatuoitu on. Ne ovat osa minua. Oikeastaan silloin tulee huomioitua asiaa enemmän, jos katsoo vanhempia kuvia - niissä iho näyttää jotenkin todella paljaalta ja alastomalta verrattuna tämän päiväisiin kuviin. Varsinkin paljas selkä näyttää vanhoissa kuvissa todella... Noh, paljaalta. En tiedä, saako tästä kiinni kukaan muu kuin toiset vähän enemmän tatuoidut ihmiset, mutta kunhan mietin. 

 
Rock- ja goottihenkinen pukeutuminen viehättää minua edelleen, on aina viehättänyt. Nykyään en kategorisoi tyylejä, eikä se minusta kuulu nykypäivään. Ei tainnut kuulua edes nuorempana siihen aikaan, vaikka moni sitä teki ja huuteli pitkin kyliä, sekä nettiä. Nyt on nyt! Ei haittaa sitten yhtään, että välillä pukeutuu pinkkiin, välillä toimistokelpoisesti ja toisinaan taas rock- henkisemmin tai goottihörhelöihin. 

Tyylissä on parasta se, että se kehittyy koko ajan. Se on elämänpituinen matka ja mieltymykset muuttuvat osittain vuosien varrella. Rajoitukset ja ahtaat lokerot ovat omassa päässä. Niin tyylissä kuin elämän valinnoissakin. Haaveita ja unelmia on vaikea saavuttaa, jos ei koskaan suostu poikkeamaan omalle epämukavuusalueelleen tai anna itselleen mahdollisuutta kasvaa ja muuttua. 


Lue myös nämä:

Lempeää viikkoa sinulle ja muista, että olet arvokas juuri tuollaisena kuin olet! 

6 kommenttia:

  1. Musta toimii ympäri vuoden <3 Tää asu on just täydellinen sekoitus rockhenkisyyttä ja naisellisuutta. Noita korkkareita olen ihastellutkin sun kuvissa, niitit on aina pop!

    Oman tyylin kehittyminen ja muokkaaminen on aina ollut tärkeä osa itseilmaisuani. Olen aina ollut kiinnostunut erilaisista tyylisuuntauksista ja niiden alkuperästä, mutta myös pukeutumisetiketistä ja "hovisäännöistä" eri aikakausilta. Parasta on kyllä löytää ne omat peruselementit mistä pitää vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen ja jalostaa niiden kaveriksi pikkuhiljaa uusia juttuja. Lompakko ja luonto kiittää kun ei onneksi innostu juoksemaan jokaisen trendin perässä!

    Samaistun tuohon kun katsoo vanhoja kuvia ja tajuaa että monta tatuointia puuttuu. Tulee jotenkin "voooi babyminä" -fiilis vaikka kuvasta ei olisi kuin muutama vuosi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, olen täysin samaa mieltä! ❤️ Tykkään tästä asusta todella paljon, kaikki elementit toimivat hyvin yhdessä. Nää niittikorkkarit ovat ihanat ja yhdet mukavimmista korkkareistani! ^^ Hieno löytö olivat aikoinaan.

      Samaistun tosi paljon tähän siun ajatukseen myös. Miulla on muutamia suosikki aikakausia muutaman sadan vuoden ajalta (+ muinainen egypti), joista saan inspiraatiota ja jota ihailen. Muodin historia kiinnostaa, mutta koen muodin ja tyylin olevan vapaampaa kuin esimerkiksi 15-20 vuotta sitten. Silloin moni vielä halusi kategorisoida ihmiset lokeroihin, mut nykyään on onneksi vapaampaa ja ne lokeroissa viihtyvät voivat lokerossaan viihtyä muita tuomitsematta. 🤗 Miulla myös vuosien mittaan on tullut tyyliin ne tietyt elementit mitkä toimivat ennen ja nyt. Miusta on helppo uudistua ja kokeilla uusia asioita, kun tietää mistä jo tykkää ja mitä tulee käytettyä eniten! Ei tule samalla tavalla hutiostoksia kuin parikymppisenä, se on loistava juttu. 😊

      Hahah, sama 😄 Mie vaan katon et jestas kun näkyy paljon ihoa ja on "alastoman" näköinen, kun ei ole niin paljoa tatuointeja vanhoissa kuvissa 😂 Muutama tatuointi- idea odottaisi toteutusta vielä, josko tässä muutaman vuoden sisällä lähtisi pitkästä aikaa tatuoijan penkkiin.

      Poista
  2. Onpa kiva ja tyylikäs asukokonaisuus! :) Ja noi kengät! Tosi upeat! Itse en osaisi tuollaisilla enää kävellä ollenkaan, mutta silti aina salaa kuolaan korkeita korkoja ja mietin, että jospa vielä joskus.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Eveliina! 😊 Ihana kuulla, että pidät asusta ja varsinkin kengistä - ne ovat myös miun lempikenkiäni. ❤️ Kannattaa alottaa maltillisilla koroilla, esim. 6-8cm on hyvä ja sit siitä jalat alkaa kyllä tottua korkeampiinkin! Kengän lestillä on tietysti myös väliä, nahkaiset kengät ovat paljon paremmat jalassa kuin tekonahkaiset (mukautuu paremmin). Miulla on itseasiassa postaus aiheesta, täältä voit lukea miten totuttaa jalkoja korkokengillä kävelyyn, täältä voit lukea miten totuttaa jalkoja korkokengillä kävelyyn 🥰 Miulta näitä korkkareita löytyy, taitaa olla noin 230 paria eteisessä ja kenkä- ja vaatehuoneessa. 🙈👠

      Poista
  3. Tykkään! Rock-henkisyys puhuttelee ja asusi on just eikä melkein. Musta väri on ihana, mutta tähän asuun tuo laukku sopii niin hyvin.
    Joissain vaatteissa tuo läpinäkyvyys ei minusta ole aina perusteltua. Tekee vain käyttämisestä vaikeampaa. Olen pari kertaa jättänyt ostamatta, kun ei vaan näytä hyvältä päällä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, kiitos paljon Tiina! 🥰 Rock- henkisyys puhuttelee aina, vaikka toisinaan pukeudun kokonaan pinkkiin tai muuten aivan eri tyyliin, mut rock- ja goottihenkisyys viehättää edelleen. On lapsesta asti viehättänyt. 🤗

      Miustakaan läpinäkyvät vaatteet eivät ole perusteltuja, ellei niiden oikeasti pidä olla läpinäkyviä, esim. mesh- paita tai pitsihousut, joissa on alusshortsit kiinni. Mut muuten nää perusvaatteet ei saisi olla läpinäkyviä. Jokaisen suunnittelijan ja ompelijan pitäisi tietää mikä on vuori! Ja jos pitää materiaalista säästää, niin silloin lisätään vaatteeseen a) vuori tai b) vähintäänkin myydään vaatteen kanssa käytettäväksi ajateltu alusmekko, -hame tai shortsit samalla.

      Miulla jää todella usein vaatteet liikkeeseen just läpinäkyvyyden takia, ihan älytöntä ostaa lisävaatteita siksi, että valmistaja pihtailee materiaalin kanssa! Tästä huomasin sit kotona sovitellessa ja käytössä, et ei hele tästä näkyy ihan hirveen helposti läpi. 🍑 Liikkeessä tää hame ei näyttänyt yhtä läpinäkyvältä, mut kyllähän näissä kuvissakin näkee miten herkästi helman läpi paistaa aurinko. 😑 Not cool. Ei oo mukava lisätä vuoria ite vaatteisiin, vaikka sen osaakin tehdä.

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)