sunnuntai 28. heinäkuuta 2024

Suomalaiset nahkalaukut ja asusteet - kokemuksia Cobblerinasta!

Kotimaisia nahkalaukkuja ei ole kovin paljon tarjolla, ainakaan Suomessa valmistettuja. Monet brändit kuitenkin mainostavat suomalaisuudella ja pohjoismaisuudella, vaikka pelkkä suunnittelu olisi tehty Suomessa ja laukut toisella puolella maapalloa. Yksi omista ikisuosikeistani suomalaisista laukkubrändeistä on Cobblerina! Cobblerinalta ostin ensimmäiset laukut jo vuonna 2013, toisen itselleni ja toisen lahjaksi. Sittemmin olen ostanut vielä monia laadukkaita laukkuja lisää, joten haluan kirjoittaa kokemuksistani ja vinkata teille muillekin laukuista, jotka ovat Suomessa tehtyjä.



Vastuullista ja laadukasta laukkujen valmistusta


Cobblerinan yrittäjä Sanna valmistaa laukut Hämeenlinnan Iittalassa. Materiaalina hän käyttää espanjalaista lehmännahkaa, koska nahka kestää Suomen olosuhteita erittäin hyvin. Nahka on myös pitkäikäinen materiaali ja helppo hoitaa mahdollisimman pitkän käyttöiän takaamiseksi.

Tuotekuva: Cobblerina / www.cobblerina.com

Laukkujen vuorit tehdään kierrätysmateriaaleista ja vetoketjut ovat kestäviä metalliketjuja. Nahan ylijäämästä Sanna valmistaa muun muassa koruja ja lompakoita. Lompakoissa on mahdollista käyttää sellaisia nahan osia, joissa on esimerkiksi arpi, sillä sen saa haitarimaisen kukkaron sisuksiin niin, ettei arpi jää näkyväksi itse tuotteessa. Cobblerinan kukkarot ovat muuten todella tilavia, niihin mahtuu helposti esimerkiksi auton avaimet tai huulipuna mukaan korttien ja käteisen lisäksi! Kukkarosta pienetkään kolikot eivät pääse karkaamaan, sillä läppä menee tiiviisti kiinni.

Kaikkia laukkuja ei ole jatkuvasti varastotavarana saatavilla, vaan Cobblerina pyrkii valmistamaan laukkuja myös tilauksesta välttääkseen suurta varastoa ja ylituotantoa. Näin materiaalia ei mene hukkaan, eikä tarvita suuria tiloja laukkujen varastointiin. Toimitusajoista löytyy tiedot kunkin laukun kohdalla ja postikulut ovat aina ilmaiset Suomen rajojen sisällä.


Yrittäjä tarjoaa myös korjaus- ja huoltopalvelua tuotteilleen, eli jos haluat vaikkapa vaihdattaa kuluneen hihnan tai perusteellisen huollon laukulle, niin se onnistuu! Tämä on tätä päivää ja on myös yrittäjän etu, että kuluttaja käyttää ostamiaan tuotteitaan mahdollisimman pitkään ja korjauttaa niitä tarvittaessa. Esimerkiksi minä olen vaihdattamassa vaaleanpunaisen laukkuni punotun hihnan leveämpään säädettävään hihnaan, sillä laukku on todella ahkeralla käytöllä.



Minkälaisia laukkuja Cobblerinalta saa?


Rusettilaukku on todennäköisesti tunnetuin Cobblerinan laukuista, mutta valikoimaan tulee aika ajoin myös uusia laukkumalleja. Viimeisimpinä valikoimaan on tullut tilavat nahkaiset shopper laukut, sekä söpöt Kaari- laukut kolmessa eri värissä. Shopper on kooltaan suuri ja menee helposti viikonloppulaukusta. Suomalaiselta laukkumerkiltä löytyy myös Pallolaukku eli ihana pyöreä laukku, joka henkii hieman fiftari- tyyliä. Useimmissa laukuissa on crossbody- hihna eli laukut saa kannettua olkahihnassa, jolloin kädet jäävät vapaiksi. Crossbody- laukut ovat parhaita arjessa, varsinkin jos päivä on hektinen.

Tuotekuvat: Cobblerina / www.cobblerina.com

Jos etsit Suomessa tehtyä työlaukkua tai -reppua, johon mahtuu 13-15 tuuman läppäri, niin isossa Shopperissa ja Repussa on tilaa kannettavalle tietokoneelle. Itse haaveilen tällä hetkellä vaaleanpunaisesta Kaari- laukusta, mutta se on inasen liian pieni 13" MacBookilleni. 

Ehkä pitää kysyä Sannalta, saisiko Kaari- laukun tilattua erikseen ihan muutamaa senttiä suurempana? Myös pallolaukku on ostoslistallani, mutta väriä en ole osannut vielä päättää. Ehkä joku pastellisävy? Tai sähäkkä pinkki?

Tuotekuvat: Cobblerina / www.cobblerina.com

Laventelin väriseen Rusettilaukkuuni pyysin aikoinaan kiinnitysmahdollisuuden kukkarolle, että kukkaro kulkee hihnassa mukana. Laukuissa kukkarollinen hihna oli trendaava pari vuotta sitten, mutta se on todella käytännöllinen. Laukku ei näytä epätrendikkäältä, koska malli on ajaton, kukkaro on klassinen, eikä hihna (tai laukku) huuda merkkiä. Hiljaista luksusta siis, joka kestää aikaa trendeistä huolimatta! 

Rusettilaukuissa ja muissakin laukuissa voit toivoa erilaisia väriyhdistelmiä. Verkkokaupassa voit lisätä Rusettilaukun pohjan ja haluamasi värisen rusetin ostoskoriin saadaksesi just siun näköisen yhdistelmän!



Kokemuksia Cobblerinasta - kauniita kotimaisia nahkalaukkuja


Entäs ne kokemukset sitten? Cobblerina on yksi suosikkibrändeistäni, todella kauniita ja laadukkaita tuotteita kaikin puolin. Minulta löytyy neljä isoa Rusettilaukkua, yksi London- laukku ja neljä pientä Rusettilaukkua. Minulta löytyy myös kukkaro, korviksia ja avaimenperä. Cobblerinaa olen ostanut myös muille lahjaksi, viimeisimpänä ostimme pikkuveljen kanssa isosiskolle laukun joululahjaksi. Koen, että Cobblerinan tuotteissa hinta- laatusuhde on erinomainen.

Eniten näistä käytän isoja Rusettilaukkuja, sillä niiden koko on aivan täydellinen omaan arkeeni. Laukkuun mahtuu kaikki mitä tarvitsen ja vähän enemmänkin. Laukuissa on sisällä avotasku, johon saa esimerkiksi puhelimen tai avaimet. Läpän alla on vetoketjullinen tasku, jossa yleensä säilytän mm. allergialääkkeitä, rakkolaastareita ja sen sellaista. Laukkuun mahtuu tarvittaessa myös iPad mukaan, joten koko on juuri sellainen kuin pitää laukun olla omassa käytössäni.
 

Olen käyttänyt näitä laukkuja todella ahkerasti tilanteessa kuin tilanteessa. Olen rymynnyt festareilla ja metsässä, reissannut ympäriinsä ja käyttänyt laukkuja arjessa todella paljon. Kuten kuvista huomaat, niin laukut ovat kestäneet jo vuosikausia erinomaisesti! En ole laukkuja juurikaan huoltanut, olen vaan huolehtinut oikeanlaisesta säilytyksestä (yhtä poikkeusta lukuunottamatta) ja pyyhkinyt tahrat kostealla liinalla pois. Kaiken rymyämisen perusteella olisin odottanut jonkinlaista kuluman jälkeä, mutta nope - laukut ovat kestäneet uskomattoman hyvin.

Erään rankkasateen jälkeen yksi rusetti oli hieman käpristynyt ja jäänyt käpristyneeksi, mutta kostutin rusettia hieman ja taitoin sen kuivumaan alkuperäiseen asentoonsa. Nahkahan hieman kovettuu kastuessaan ja kuivuu muotoonsa, siksi nahkaa ei saa ikinä kuivata esimerkiksi uunin kupeella tai patterin lähellä. Eikä jättää kosteana kuivumaan niin, että rusetti taittuu. Oikeanlainen säilytys on a ja o, että rusettikin pysyy ryhdikkäänä vuodesta toiseen!


Vaaleanpunaista laukkua olen käyttänyt eniten ja sen punotusta hihnasta oli yksi nahkasoiroista mennyt poikki jossain välissä. Siksi olen vaihdattamassa siihen leveämmän säädettävän olkahihnan, vaikka punottukin on ollut todella kestävä! Minusta on ihanaa, että rispaantunut hihna on mahdollista vaihdattaa itse yrittäjällä.

Nahkalaukku on ehdottomasti sellainen asuste, johon kannattaa panostaa. Vielä parempi, jos valitset suomalaisen tekijän. Nahkalaukut kestävät aikaa ja juuri siksi minäkin haaveilen vielä parista laukusta, sillä edeltävä läppärin mentävä eri brändin laukku on keinonahkaa ja on ollut tiensä päässä jo kauan. Hihnat ovat rispaantuneet, eivätkä kestä enää painoa ja laukun pinnasta on kauttaaltaan murentunut paloja irti. Onneksi en maksanut siitä laukusta kuin 70 euroa, mutta nyt kyllä panostan nahkaiseen läppärin mentävään laukkuun!


Käyttöikä on minulle erittäin tärkeä asia, en halua olla koko ajan ostamassa uutta rikkoutuneen tilalle. Sama juttu pätee myös vaatteiden kanssa. Nahkalaukussa on myös se etu, että materiaalit kestävät korjaamisen. Aidosta nahasta valmistetut laukut kestävät käytössä jopa vuosikymmeniä, jos vaan hoidat niitä silloin tällöin nahanhoitotuotteilla ja säilytät oikein. Nämä tuotteet ovat ehdottomasti hintansa arvoisia, laatu on niin super hyvä. 

Suosittelen Cobblerinan laukkuja ja muita tuotteita lämpimästi, kannattaa ehdottomasti tutustua tarkemmin! Varsinkin Rusettilaukut ja kukkarot kannattaa tsekata. Ne ovat suosikkejani tähän mennessä, vaikka on vaikeaa valita suosikkia tai edes kahta suosikkia. 

Kiinnostaisiko sinua tietää enemmän Cobblerinan muista laukkumalleista? Onko muita toiveita laukkuihin tai asusteisiin liittyen?

6 kommenttia:

  1. Nuo rusettilaukut on aivan ihania, en vain osaisi päättää millä väriyhdistelmällä lähtisin liikkeelle! :D haluaisin kaikki mahdolliset.

    Nahka on tosiaan uskomattoman kestävä materiaali ja sitä suosittelen itsekin. Sain 18-vuotislahjaksi kummitädiltäni jonkun käsintekemän nahkarepun ja se on palvellut jokatilanteenlaukkuna monenlaisilla reissulla. Se tuntuu vain parantuvan vanhetessaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, ihana! 💕 Samasta syystä miulla on näitä monta eri väreissä, yksi on kokonaan yksivärinen ja muissa on sit eri värisiä rusetteja. 🎀 Kauniita kaikki! Cobblerinan Instagramista ja sivuilta näkee paljon eri vaihtoehtoja, niin saattaa auttaa päättämään mikä ois omaan silmään paras yhdistelmä ja eniten omaan tyyliin sopiva.

      Nimenomaan. Varsinkin kengissä, laukuissa ja nahkatakeissa se on voittamaton materiaali. Miullakin on äidin vanha nahkatakki vuosikymmenten takaa, en ollut edes syntynyt silloin kun isä oli ostanut sen hänelle. 😄 Eli kestää todella hyvin ja vain paranee vanhetessaan. Ihan huippua, että siun kummi on antanut noin pitkäikäisen lahjan 18- vuotislahjaksi!! ❤️

      Poista
  2. Mua houkuttaisi tuo reppu, mutta oma työläppäri on niin tolkuttoman iso, että se mahtuu vain Lovian Aitta-laukkuun.

    Nahka on kyllä todella kestävää! Itselläni on äitini vanha nahkatakki, joka on ostettu H&M:ltä yli 40 vuotta sitten eikä siinä ole edes kulumaa, taisi ko. firman laatustandardit olla ihan eri luokkaa siihen aikaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo reppu on kyllä kaunis, tykkään todella paljon ja taskut sijaintinsa kanssa on mietitty todella hyvin! 🥰 Miulla itellä on tää 13" MacBook käytössä ollut jo yli kymmenen vuotta, enkä itse ostaisi suurempaa - tämäkin on kooltaan tarpeeksi suuri miun käytössä, mutta kuitenkin sellainen et saa mukaan helpommin kuin 15" ja yli 15 tuumaisia. 😊 Todella tyylikäs myös tuo Lovian Aitta!

      Kyllä, nahka kestää vaikka mitä! Ja ihana kuulla, et siullakin on äidin vanha nahkatakki käytössä - niin minullakin. ❤️ Joo, H&M on ihan eri nykyään kuin mitä oli ennen. Miulla on edelleen käytössä H&M vaatteita, joita olen ostanut opiskelijana n. 2006-2009 välillä. Paras puuvillatrenssini on itseasiassa H&M:ltä, äiti ja isä ostivat sen synttärilahjaksi 2008-2010 välillä. Edelleen käytössä, ehjänä ja ei ole kulumia, vain napit on pitänyt ommella uudelleen.

      Nykyään vintagena saattaa löytää noita todella vanhoja nykyisten pikamuotifirmojen vaatteita ja materiaalit ovat ihan kuin yö ja päivä tämän päivän laadun kanssa! Älytöntä, et nykyään löytää kirppikseltä mm. Seppälän vaatteita priimakunnossa, mut tyyliin 2-6v vanhat henkkamaukat ym. pikamuotibrändit eivät edes kestä sitä aikaa, et ne vois kirppiksellä myydä eteenpäin. 🙄 Raaka- aineen tuhlausta ja ongelmajätettä, kun esim. elastaania ja sitä myötä edes saman vaatteen puuvillaa ei pysty kierrättämään... 😑

      Poista
  3. Kauniita laukkuja ja tähän merkkiin olen tutustunut sinun kauttasi. Värivaihtoehdot ovat tosi kivoja. Kyllähän esim. tuollaiselle shopperille olisi käyttöä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja sanoppa muuta - nämä laukut ovat upeita! Miusta Cobblerinalla on hyvä valikoima, sekä moneen makuun sopivia laukkuja. Mikä parasta, nahkalaukut valmistetaan Suomessa, eikä toisella puolella maailmaa. Hinta- laatusuhde on erinomainen! ❤️ Shopperi on kyllä hurjan tilava ja just klassisen mallinen, eikä huuda merkkiä. Tuo Kaari- laukku on miun suosikki näistä isommista laukuista, aivan ihana ja vaaleanpunaisena varsinkin. ^^ 😍

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)