lauantai 31. elokuuta 2024

Asukuvia ilta- auringossa ja writer's block

Viime aikoina blogi on ollut hieman hiljaisempi keskittyessäni oikeaan elämään, mutta täällä ollaan taas ja toivottavasti aktiivisemmalla kirjoitustahdilla. Joitain huolia, murheita ja turhautumisen tunteita on pariin viikkoon mahtunut, mutta sitähän se elämä on. Jo parin viikon tauon jälkeen tuntuu hankalalta palata kirjoittamaan, kun tuntuu, että pitäisi olla jotain erikoista tai erilaista kerrottavaa sen sijaan, että se oikea elämä on vaan ollut normaalia täydempää ja aktiivisempaa. Turha ajatus. Yleensä arki on juhlaa kiinnostavampaa. Minä ainakin pidän siitä, että sisällöissä on tarttumapintaa ja jotain, mihin voi samaistua. Liian sliipattua ei jaksa kovin kauaa seurata.


Pellavamekko - Esmara by Lidl
Olkalaukku - Marimekko
Kaulakoru - HexAsylum
Korkokengät - Minna Parikka


Kirjoittamisen aloittamisen vaikeus on ollut usein läsnä tällä viikolla. Paras keino päästä writer's block:ista on aloittaa kirjoittaminen edes jostain, joten täälläpä sitä ollaan. Muista keinoista ei ollut kovin paljoa apua tämän blockin ylittämiseen, kun tuppaan vain keräämään itselleni lisää paineita, jos aikaa kuluu enemmän. Ei kun laastari irti ja kirjoittamaan!

Tämän harrastuksen lisäksi muutkin harrastukset jatkuvat nyt syksyllä. Tanssitunnit alkoivat jo ja syksymmällä osallistun myös keramiikkakurssille. Viime vuonna kävin keramiikkakurssilla ja tekeminen oli hauskaa, joten ajattelin nyt syksyllä mennä laajemmalle kurssille kansalaisopiston kautta. Ehtii sitten tehdä enemmän erilaisia savitöitä, kun kertoja on useampi yhden kerran sijaan. Muutamia ideoita minulla jo onkin, mutta pitää miettiä mitä kaikkea noin monella kerralla ehtii tehdä. Otitko sinä joitain kursseja kansalaisopiston kursseista tälle syksylle?


Syksy on ihanaa aikaa. Tavallaan on ihanaa palata arkeen kesän jälkeen, mutta syksyä pitää silti ehtiä fiilistellä ajan kanssa. Syyskuussa on myös juhlapäiviä. Meillä on syyskuun loppupuolella nimittäin 12. hääpäivä ja minulla on synttärit heti seuraavalla viikolla. Tänä vuonna kehitellään jotain spesiaalia ja romanttista puuhaa ainakin hääpäivälle. Myös Halloween lähestyy, joka tarkoittaa sitä, että nyt voi tehdä hyviä löytöjä Halloween- teemaisista mallistoista! Halloweenista pidän todella paljon.

Toivon, että syksy kestää kauemmin kuin viime vuonna - olisi mahtavaa ehtiä nähdä ruskan kaikki sävyt! Nautin ruskan väriloistosta, mutta viime vuonna talvi tuli aivan liian äkkiä. Nyt onkin ollut ihanaa seurata punertavia pihlajoita ja keltaisena, sekä oranssina hehkuvia maahan tippuneita lehtiä. Syksyllä on niin kaunista. Jotenkin syksy on sellaista inspiroitumisen rauhoittumisen aikaa, vaikka arki ja harrastukset alkavat. En tiedä, saako tästä ajatuksesta muut kuin syksyn fanit kiinni, heh. 


Tiedätkö, mikä muu on mahtava juttu syksyllä? Tyyli ja muoti. Vaatteet, kengät ja asusteet, joita ei voi kesähelteillä käyttää. Ihan huippua päästä pitkästä aikaa käyttämään erilaisia nilkkureita, saappaita, nahkatakkeja ja trenssejä! Tuntuu aina siltä kuin olisi uusia vaatteita kaapissa, vaikka samoja vanhojahan ne on. Paitsi tältä kirppiskierrokselta löydetyt "uudet" vaatteet, ne ovat omassa kaapissani uusia. Syksyn tullen vaatekaapin sisällön saa paljon laajemmin käyttöön, kun kesällä ne viileimmät vaatteet ovat parhaimmat päällä. 

Tämä postaus oli hieman tuskan ja työn takana, mutta onpahan palattu blogin pariin ja ennen kaikkea kirjoittamaan. Istun vielä yöllä tätä kirjoittamassa, kun olen tehnyt kaikkea muutakin tässä välissä. Ajastan tämän aamuksi ja linkkaan muutaman kivan postauksen tämän jutun loppuun. Seuraavalla kerralla palaan ihan eri aiheella jo tässä lähipäivinä! 


Lue myös nämä: 

Ihanaa viikonloppua sinulle! 

torstai 15. elokuuta 2024

Perfect T - Täydellinen unisex- pellavateeppari

Voiko yhden koon unisex- mallinen T-paita olla oikeasti hyvä? Kyllä voi! Linen Girlsille tuli jonkin aikaa sitten perfect T- nimellä kulkeva pellavapaita, joka sopii kaikille sukupuolesta huolimatta. Pellavainen T- paita kuulostaa jo itsessään ihanalta ja rennolta vaihtoehdolta arkeen! One size- paidat ovat mitoitukseltaan reiluja, saman koon pitäisi sopia XS- koosta XL- kokoon asti. Tarvittaessa paitaa voi tilata haluamillaan muutoksilla, kun Linen Girlsilla aukeaa seuraava spotti tilauksia varten. Heillä on aika persoonallinen tilaussysteemi, siihen kannattaa tutustua Instagramin puolella paremmin. Vain Premium Collectionin tuotteet ovat valmiina tilattavissa verkkosivuilla, muut tuotteet he valmistavat tilauksesta tiiminsä kanssa. 


Pellavapaita - Linen Girls
Minihame - BikBok
Olkalaukku - Cobblerina
Saappaat - Dame Rose
Ranteessa oleva koru - teetetty (kaulakoru kaksinkerroin)

 

Ostin omani Linen Girlsin sample sale- myynneistä, jossa oli myynnissä kokeilukappaleita, erilaisia ja eri kokoisia tuotteita, sekä kakkoslaatuisia vaatteita. T- paitaa katsoin jo aiemmin sillä silmällä, että tilaan tällaisen mittatilauksena jossain vaiheessa, jossain värissä. Tämä one size- paita tuli kuitenkin myyntiin sample salen yhteydessä. Teepparin sävy on aivan ihana avokadon vihreä! Aika nätti pari punertavien hiusten kanssa. Linen Girlsin pellavat ovat aika ohuita, mutta ne ovat tiiviiksi kudottuja, eikä niistä näy läpi. Minusta ne ovat miellyttäviä ja ihanan sileitä päällä. 

Perusteepparista tämä poikkeaa V- pääntiensä ansiosta, joka on loistava juttu - usein T- paidoissa on ahdistavan lähelle kaulaa tulevat pääntiet ja liian pitkät hihat. Uskon, että tälle kauniille pellavapaidalle tulee paljon käyttöä. Paita on malliltaan kaunis ja rentoudestaan huolimatta siisti. Hihojen taitteet tekevät todella paljon, kun hihat näyttävät paljon skarpimmalta kuin tavallisella päärmeellä. Paita oli hieman edullisempi kuin normaalisti vastaavat paidat, sillä toisella olkapäällä on pieni kauneusvirhe eli käytännössä kankaassa näkyy päällepäin paksumman kuidun pikku pikku nukka. Se ei minua kuitenkaan haittaa, sillä vaatteen kestoon ja mukavuuteen se ei vaikuta millään tavalla! 


Pidän vihreästä ja sen sävyistä todella paljon, vaikka viime aikoina olen käyttänyt enemmän pinkkiä ja violettia. Paidan saatuani muistin, että minullahan on lähes saman värinen kaulakoru, jonka olen teettänyt joskus yli viisitoista vuotta sitten. Olin silloin vielä ammattikoulussa. Mihin tämä aika menee? 

Tämä kaulakoru ja sen kanssa yhteensopiva rannekoru ovat ystäväni siskon tekemät. Materiaali on muistaakseni simpukankuorta. Päätin yhdistää kaulakorun tähän asuun pujottamalla sen kaksinkerroin ranteen ympärille. Näin pääntie tulee oikeuksiinsa paremmin. Tätä korua pitää kyllä muistaa käyttää ahkerammin jatkossa, ettei unohdu korurasiaan muiden korujen joukkoon. 


Viime päivinä olen kaivannut päälleni mukavia ja hengittäviä vaatteita, joten alaosaksi laitoin kuminauhavyötäröisen minihameen. Yläosa on niin kirkas sävyltään, että alaosan pitää olla omassa tyylissäni musta! Jalkaan vedin mustat supermukavat saappaat, sillä keli ei ollut enää liian kuuma näin myöhään illalla. 

Laukkua piti hieman miettiä, että mikä sopisi avokadon värisen paidan kanssa hyvin yhteen. Punainen olisi ollut liian kirkas, ainakin todennäköisesti. Cobblerinan ruosteen sävyinen nahkalaukku ruusukultaisella rusetilla oli lopullinen valintani! Väri ei ole liian pliisu, mutta toisaalta ei myöskään pistä silmään liikaa. Tämä Cobblerinan laukku on kyllä aivan ihana, kuten tässäkin postauksessa tuli ilmi

Minihame-ja-pellavapaita-asu-14

Tästä asukokonaisuudesta pidän todella paljon. Tämä on itseasiassa hyvä esimerkki siitä, miten pienellä vaivalla asusta saa aivan eri näköisen, sillä edellisessä päivän asu- postauksessa oli tämä sama minihame päällä. Aina ei tarvitse uutta, vaan pitää kokeilla rohkeasti erilaisia yhdistelmiä niillä vaatteilla ja asusteilla mitä kaapista löytyy jo valmiiksi. Toki minulla on näissä kuvissa uusi paita päällä, mutta ymmärrät kyllä pointin. 

Tällä kertaa ei ollut kuvauskaveria saatavilla, joten suuri osa kuvista näytti alla olevan kuvan tyylisiltä, hahah. Pientä ihmettelyä, että mikäs nyt kun yhteys pätkii. Laitan uuden kaukolaukaisimen tilaukseen, sillä vanha ei käynyt tähän viime vuonna ostamaani kameraan. Se oli kyllä näppärä yksin kuvatessa, sillä se oli niin pieni ja helppo piilottaa kuvissa! Puhelinta taas on mahdotonta piilottaa ilman ajastusten käyttöä. 

Muistatko muuten, että minulla on myös pellavamekko Linen Girlsilta? Joko Linen Girls on siulle tuttu? 

Paivan-asu-tyyliblogi

maanantai 12. elokuuta 2024

Kirppis- HAUL / Mahtavia kirppislöytöjä pienten kuntien kirpputoreilta!

Heipähei, täällä elämä vei mennessään, joten pieni suunnittelematon tauko tuli blogipostauksien väliin. Olen tänä kesänä ollut todella onnekas kirppiksillä! Joskus taas tuntuu, ettei kirpputoreilta löydä mitään, vaikka siellä miten usein kävisi. Tänä kesänä olen käynyt kahdella eri paikkakunnalla kirppiksillä. Löytöjä olen tehnyt molemmista ja varsinkin Haapaveden kirppiksillä oli paljon onnea mukana! Pari paitaa löytyi Polvijärveltä Jaanan kirppikseltä, josta teen yleensä aina löytöjä, kun siellä ehdin käydä. Kaikki muut löytyivät Haapaveden reissulta. Erityisesti viimeisestä löydöstä ilahduin erittäin paljon, enkä malta odottaa nahkatakkiprojektin aloittamista.

Tyytyväinen kirppistelijä :)

Aloitetaan ensimmäisenä leopardikuvioisesta mekosta. Olisitko arvannut? Minulla ei taida olla leopardikuosia kuin sukkahousuissa ja yhdessä korsettitopissa, mutta nyt löysin armeijanvihreän collegemekon samalla kuosilla. Mekko on malliltaan väljä ja helma on pidempi takaa. Ajattelin tätä ihan arkikäyttöön, sellaisena mukavana arkimekkona.

Hihoista pidän todella paljon, pitkät hihat ovat usein liikaa sisätiloissa. Hihojen taitteet tuovat vähän ryhtiä muuten rentoon mekkoon. Mekko on Jacqueline de Yong- merkkinen ja maksoi muistaakseni alle viisi euroa, kun kyseisen paikan tuotteiden hinnoista sai 50 prosenttia pois. Mekon väri on aivan ihana!


Ei kirppiskierrosta ilman kenkiä... Eiku. Yleensä shoppailen lähinnä Minna Parikan kenkiä nettikirppiksiltä, mutta nyt sattui Bullboxerin hopeiset sandaletit vastaan neljällä eurolla. Ostoskoriin siis! Nämä ovat yllättävän hyvässä kunnossa, pohjassa on vain hieman kulumaa ja kengät ovat muutenkin siistit. Bullboxerin kengät ovat yleensä kestäviä, joten nämä kengät olivat erittäin hyvä löytö.

Pidän erityisesti tuosta lehtiyksityiskohdasta, jossa on runsaasti koristeleikattuja lehtiä. Kaunis yksityiskohta. Toimii hyvin metallinhohtoisen hopeassa sävyssä.




Useita erilaisia yläosia löytyi kirppiksiltä mekkojen ja muiden juttujen lisäksi. Pidän peplum- mallisista paidoista ja peplumin kaltaisista pitsihuituloista, joten ostin valkoisen peplum- paidan. Tämä paita oli todella edullinen. Yläosan pitsiosa näyttää kauniilta muuten yksinkertaisessa topissa. Valkoinen toimii yläosissa aina, vaikka se onkin niin herkkä väri oikeastaan tilanteessa kuin tilanteessa. 

Olen tullut siihen tulokseen, että herkkyydestään huolimatta valkoinen on ihana väri. Tahrat saa aina pestyä tai jos ei saa, niin valkoisen paidan voi aina valkaista. 



Lindexillä myytävällä Holly & Whyte- merkillä on kauniita vaatteita. Joskus ostan näitä kirppiksiltä, kun sattuu vastaan. Tämä sifonkipaita on aivan ihana! Tykkään tällaisista paidoista, joissa on edessä tai takana solmittavat nauhat. Nämä ovat tyylikkäitä ja sopivat myös töihin arjen lisäksi. Pilkullista minulla ei vielä ollut, tämä on huippu erilaisten hameiden kanssa ja henkii hieman fiftarimeininkiä. Erittäin kaunis paita, siisti ja tyylikäs.



Tämä seuraava musta off shoulder- paita oli myös todella edullinen, varmaan noin puolitoista tai kaksi euroa. Tätä oli hieman hankala kuvata, sillä säädettävien olkainten lisäksi tässä paidassa on ikäänkuin hihat, jotka jättävät olkapäät paljaiksi. Teippasin kuvatessa hihat seinään, niin topin malli tulee paremmin esille! Yläosassa on leveä pitsiyksityiskohta ja malli on väljä, joten tämä sopii varmasti hyvin vaikkapa kynähameiden kanssa.



Ah, seuraavana mieheni minulle löytämä mekko. Valkoinen mekko mustilla pitsiyksityiskohdilla maksoi viisi euroa. Mekko on todella hyvässä kunnossa ja tämäkin ehkä henkii sellaista fiftarihenkeä, vaikka kellomekko ei olekaan. Tyylikäs ja yksinkertainen mekko spesiaalitilanteisiin. Toisaalta tämä ei ole liian juhlava, niin miksipä tätä ei voisi käyttää arkenakin? Ainakin omassa tyylissäni menisi myös arkena!




Seuraavaksi vähän arkisempi tummansininen toppi. Minulla on itseasiassa joskus ollut tällainen, jonka käytin puhki, joten ostin samanlaisen topin uudelleen. Edullisia löytöjä tämäkin! Espritin topissa on ihanat yksityiskohdat yläosassa, mutta muuten toppi on väljä malliltaan. Itselläni on ollut vähän kapeloa mukavista ja helposti yhdisteltävistä topeista, sillä lempitoppini käytin loppuun jo tovi sitten.

Minusta on huippua, että Espritin topeissa pitsit ovat yleensä puuvillaa, sillä inhoan niitä polyesteri-elastaanipitsejä, joista pesujen myötä alkaa roikkua elastaanilankoja. Joskus jopa ekan pesun jälkeen!



Musta toppi hopeisella printillä oli myös euron- parin ostos. Tämä on siisti! Pidän miten valo heijastuu tuosta foliomaisesta pinnasta ja suunnittelin käyttäväni tätä nahkahameen kanssa. Nahkaisen hameen kanssa kontrasti on aika ihana. Muutenhan tämä on malliltaan ihan perustoppi, mutta hopeinen hohto tuo paitaan jujua.



Kolmella eurolla löysin pinkkinä kimaltavan neuleen syksyksi! Neulepaita on lyhythihainen, joka on mahtavaa - käytän lyhythihaisia ja toppeja huomattavasti enemmän kuin pitkähihaisia vaatteita. Paita vaikuttaa käyttämättömältä. Neulepaita on malliltaan väljä ja koko vähän iso, mutta helmaresori kuroo paitaa hieman kasaan alhaalta. Näen tämän kapean neulehameen tai wetlook- hameen kaverina, molempien hameiden kanssa tulen varmasti käyttämään. Kimaltava pinta on ihana, eikä paita tunnu liian karhealta iholla.



Viimeisenä, muttei vähäisimpänä - löysin valkoista nahkaa. Olen jo pitkään haaveillut valkoisesta laatikkomaisesta nahkatakista erään kadonneen takin tilalle, mutta en ollut vielä ostanut nahkoja, koska niihin olisi mennyt noin 300-400 euroa. Onneksi en ollut ostanut, sillä nahat takkia varten maksoivat 60 euroa! Siis täysin uutta, siistiä A- laatuista nahkaa!

Nahka ei ole poroa, jota yleensä käytän vastuullisuussyistä, mutta tämä nahkamäärä riittää helposti nahkatakkiin. Ehkä jopa kahteen tai vähintäänkin takkiin JA johonkin toiseen vaatekappaleeseen. Aivan mieletön löytö. Tästä mietin, että kehtaanko kysyä paljonko maksaa, kun hintoja ei missään nahkavuodassa ollut. Hinnan selvitessä oli pakko ostaa tämä, ei tuolla hinnalla voi jättää ostamatta. Tämä oli todennäköisesti tämän vuoden paras löytö!


Siinäpä oli kaikki ihanat löydöt mitä tein kirppiksiltä tänä kesänä. Mitä sinä löysit viimeksi? Mikä on ollut tänä vuonna paras löytösi kirppiksiltä tai muusta kaupasta?

Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!