maanantai 12. elokuuta 2024

Kirppis- HAUL / Mahtavia kirppislöytöjä pienten kuntien kirpputoreilta!

Heipähei, täällä elämä vei mennessään, joten pieni suunnittelematon tauko tuli blogipostauksien väliin. Olen tänä kesänä ollut todella onnekas kirppiksillä! Joskus taas tuntuu, ettei kirpputoreilta löydä mitään, vaikka siellä miten usein kävisi. Tänä kesänä olen käynyt kahdella eri paikkakunnalla kirppiksillä. Löytöjä olen tehnyt molemmista ja varsinkin Haapaveden kirppiksillä oli paljon onnea mukana! Pari paitaa löytyi Polvijärveltä Jaanan kirppikseltä, josta teen yleensä aina löytöjä, kun siellä ehdin käydä. Kaikki muut löytyivät Haapaveden reissulta. Erityisesti viimeisestä löydöstä ilahduin erittäin paljon, enkä malta odottaa nahkatakkiprojektin aloittamista.

Tyytyväinen kirppistelijä :)

Aloitetaan ensimmäisenä leopardikuvioisesta mekosta. Olisitko arvannut? Minulla ei taida olla leopardikuosia kuin sukkahousuissa ja yhdessä korsettitopissa, mutta nyt löysin armeijanvihreän collegemekon samalla kuosilla. Mekko on malliltaan väljä ja helma on pidempi takaa. Ajattelin tätä ihan arkikäyttöön, sellaisena mukavana arkimekkona.

Hihoista pidän todella paljon, pitkät hihat ovat usein liikaa sisätiloissa. Hihojen taitteet tuovat vähän ryhtiä muuten rentoon mekkoon. Mekko on Jacqueline de Yong- merkkinen ja maksoi muistaakseni alle viisi euroa, kun kyseisen paikan tuotteiden hinnoista sai 50 prosenttia pois. Mekon väri on aivan ihana!


Ei kirppiskierrosta ilman kenkiä... Eiku. Yleensä shoppailen lähinnä Minna Parikan kenkiä nettikirppiksiltä, mutta nyt sattui Bullboxerin hopeiset sandaletit vastaan neljällä eurolla. Ostoskoriin siis! Nämä ovat yllättävän hyvässä kunnossa, pohjassa on vain hieman kulumaa ja kengät ovat muutenkin siistit. Bullboxerin kengät ovat yleensä kestäviä, joten nämä kengät olivat erittäin hyvä löytö.

Pidän erityisesti tuosta lehtiyksityiskohdasta, jossa on runsaasti koristeleikattuja lehtiä. Kaunis yksityiskohta. Toimii hyvin metallinhohtoisen hopeassa sävyssä.




Useita erilaisia yläosia löytyi kirppiksiltä mekkojen ja muiden juttujen lisäksi. Pidän peplum- mallisista paidoista ja peplumin kaltaisista pitsihuituloista, joten ostin valkoisen peplum- paidan. Tämä paita oli todella edullinen. Yläosan pitsiosa näyttää kauniilta muuten yksinkertaisessa topissa. Valkoinen toimii yläosissa aina, vaikka se onkin niin herkkä väri oikeastaan tilanteessa kuin tilanteessa. 

Olen tullut siihen tulokseen, että herkkyydestään huolimatta valkoinen on ihana väri. Tahrat saa aina pestyä tai jos ei saa, niin valkoisen paidan voi aina valkaista. 



Lindexillä myytävällä Holly & Whyte- merkillä on kauniita vaatteita. Joskus ostan näitä kirppiksiltä, kun sattuu vastaan. Tämä sifonkipaita on aivan ihana! Tykkään tällaisista paidoista, joissa on edessä tai takana solmittavat nauhat. Nämä ovat tyylikkäitä ja sopivat myös töihin arjen lisäksi. Pilkullista minulla ei vielä ollut, tämä on huippu erilaisten hameiden kanssa ja henkii hieman fiftarimeininkiä. Erittäin kaunis paita, siisti ja tyylikäs.



Tämä seuraava musta off shoulder- paita oli myös todella edullinen, varmaan noin puolitoista tai kaksi euroa. Tätä oli hieman hankala kuvata, sillä säädettävien olkainten lisäksi tässä paidassa on ikäänkuin hihat, jotka jättävät olkapäät paljaiksi. Teippasin kuvatessa hihat seinään, niin topin malli tulee paremmin esille! Yläosassa on leveä pitsiyksityiskohta ja malli on väljä, joten tämä sopii varmasti hyvin vaikkapa kynähameiden kanssa.



Ah, seuraavana mieheni minulle löytämä mekko. Valkoinen mekko mustilla pitsiyksityiskohdilla maksoi viisi euroa. Mekko on todella hyvässä kunnossa ja tämäkin ehkä henkii sellaista fiftarihenkeä, vaikka kellomekko ei olekaan. Tyylikäs ja yksinkertainen mekko spesiaalitilanteisiin. Toisaalta tämä ei ole liian juhlava, niin miksipä tätä ei voisi käyttää arkenakin? Ainakin omassa tyylissäni menisi myös arkena!




Seuraavaksi vähän arkisempi tummansininen toppi. Minulla on itseasiassa joskus ollut tällainen, jonka käytin puhki, joten ostin samanlaisen topin uudelleen. Edullisia löytöjä tämäkin! Espritin topissa on ihanat yksityiskohdat yläosassa, mutta muuten toppi on väljä malliltaan. Itselläni on ollut vähän kapeloa mukavista ja helposti yhdisteltävistä topeista, sillä lempitoppini käytin loppuun jo tovi sitten.

Minusta on huippua, että Espritin topeissa pitsit ovat yleensä puuvillaa, sillä inhoan niitä polyesteri-elastaanipitsejä, joista pesujen myötä alkaa roikkua elastaanilankoja. Joskus jopa ekan pesun jälkeen!



Musta toppi hopeisella printillä oli myös euron- parin ostos. Tämä on siisti! Pidän miten valo heijastuu tuosta foliomaisesta pinnasta ja suunnittelin käyttäväni tätä nahkahameen kanssa. Nahkaisen hameen kanssa kontrasti on aika ihana. Muutenhan tämä on malliltaan ihan perustoppi, mutta hopeinen hohto tuo paitaan jujua.



Kolmella eurolla löysin pinkkinä kimaltavan neuleen syksyksi! Neulepaita on lyhythihainen, joka on mahtavaa - käytän lyhythihaisia ja toppeja huomattavasti enemmän kuin pitkähihaisia vaatteita. Paita vaikuttaa käyttämättömältä. Neulepaita on malliltaan väljä ja koko vähän iso, mutta helmaresori kuroo paitaa hieman kasaan alhaalta. Näen tämän kapean neulehameen tai wetlook- hameen kaverina, molempien hameiden kanssa tulen varmasti käyttämään. Kimaltava pinta on ihana, eikä paita tunnu liian karhealta iholla.



Viimeisenä, muttei vähäisimpänä - löysin valkoista nahkaa. Olen jo pitkään haaveillut valkoisesta laatikkomaisesta nahkatakista erään kadonneen takin tilalle, mutta en ollut vielä ostanut nahkoja, koska niihin olisi mennyt noin 300-400 euroa. Onneksi en ollut ostanut, sillä nahat takkia varten maksoivat 60 euroa! Siis täysin uutta, siistiä A- laatuista nahkaa!

Nahka ei ole poroa, jota yleensä käytän vastuullisuussyistä, mutta tämä nahkamäärä riittää helposti nahkatakkiin. Ehkä jopa kahteen tai vähintäänkin takkiin JA johonkin toiseen vaatekappaleeseen. Aivan mieletön löytö. Tästä mietin, että kehtaanko kysyä paljonko maksaa, kun hintoja ei missään nahkavuodassa ollut. Hinnan selvitessä oli pakko ostaa tämä, ei tuolla hinnalla voi jättää ostamatta. Tämä oli todennäköisesti tämän vuoden paras löytö!


Siinäpä oli kaikki ihanat löydöt mitä tein kirppiksiltä tänä kesänä. Mitä sinä löysit viimeksi? Mikä on ollut tänä vuonna paras löytösi kirppiksiltä tai muusta kaupasta?

Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle! 

12 kommenttia:

  1. Aivan mielettömän ihania löytöjä! :O tuli nyt kauhea kirppiskuume, apua!

    Odottelen innolla uusia asukuvia näiden kanssa! Tykkään erityisesti tuosta pilkullisesta rusettipaidasta; olen katsellut vastaavia niin pitkähihaisena että hihattomana, mutta lopulta kuitenkaan en keksi minkä kanssa sen voisi yhdistää..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Taija- Tiia! ❤️ En ole aikoihin ollut näin onnekas kirppiksillä, jäi itsellekin sellainen VAU- fiilis ja into käydä vähän useammin. 😊 Asukuvia tulee varmasti jo pian, osa vaatteista on jo käytössäkin ollut.

      Tuo rusettipaita on kyllä ihana! Miulla on useampi samankaltainen ja yleensä yhdistän niitä kynähameisiin (midimittainen neulehame, polvipituinen wetlook- hame ym.) ja minihameisiin. Kellottuvalla hameella saa ihan eri näköisen asun, kuin kapealla hameella. Siun tyylissä uskoisin et sopisi hyvin sellaisten kapeiden farkkujen / wetlook- housujen kanssa! Joko silleen, et paita yltää vyötärölle (eli solmii noi helmat vyötärön kapeimpaan kohtaan) tai niin, että helma jää suoraksi siihen mihin pituus asettuu normaalisti pidettäessä. 😊 Vaikka nuo paidat ovat ns. siistejä ja tyylikkäitä, niin niitä on helppo yhdistää myös arkisemmin asusteilla eli vaikkapa ballerinojen, tennareiden ja isohkojen laukkujen kanssa. ❤️ Oisko näistä ajatuksista apua yhdistelyyn? Kannattaa ainakin kokeilla ja sovittaa, jos tulee tuollainen rusettipaita vastaan!

      Poista
    2. Itse asiassa voisi muuten toimia kapeampien pöksyjen kanssa! Pari päivää sitten kuvasin pari asua tekonahkalegginsien kanssa ja tuollainen rusettipaitakin olisi käynyt siihen :D helmojen solmimista en ole koskaan kokeillutkaan, tulee vain rutattua yli-iso teeppari paidan kauluksesta korkeintaan. Kiitos, nyt mulla on visio päässäni odottamassa kun löydän oikeanlaisen puseron! <3

      Poista
    3. Uskon kyllä, et varmasti toimii. ^^ Ihana nähdä asukuvia siulta taas. 😊 Helmojen solmiminen on huippu tapa pukea napillinen paita eri tavalla, vyötärö tulee niin kauniisti esille varsinkin korkeavyötäröisten vaatteiden kanssa! Mahtavaa, että miusta oli apua ja innolla odotan siun löytöjä, sekä asukuvia sit rusettipaidan (ehkä pilkullisen :)) kanssa. 💕

      Poista
  2. Siis niin ihania löytöjä ja sitä hyvänolon tunteen määrää kun tekee mieleisi löytöjä kirpparilta :) pitääkin käydä pyörähtämässä kyseisellä Jaanan kirpparilla joku päivä kun tossa naapuri kylässä se on <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! ^^ Sanoppa muuta, ihmeellisen paljon olen tehnyt huippuja löytöjä tänä kesänä. 😍 Jaanan kirppis on kyllä hyvä, sieltä lähestulkoon aina tekee löytöjä ja monet käyvät siellä pitkänkin matkan takaa. Just viime viikolla käytiin ystäväni Vikin kanssa siellä ja hän löysi vaikka mitä naisystävälleen sieltä. 🤗

      Kannattaa muuten seurata Jaanan kirppistä Facebookissa, jos olet siellä - kirpparilla järjestetään välillä sellaisia myyntipäiviä, jolloin kaikki tuotteet ovat myynnissä -50% alennuksella. Aikaa kirppiksellä kiertämiseen kannattaa varata, niin ehtii käydä kaikki rekit läpi! ^^

      Poista
  3. Jes mitä löytöjä! Innostuin niin sun puolesta, noita kun pääsee käyttämään! Sulla on tosiaan ollut kirppisonni myötä. Omani tuntuu tänä kesänä kadonneen enkä ole tainnut ostaa kuin alkukesällä jotain, ehkä. Kun ei ole löytynyt oikein mitään, vaikka sovittanut olen kyllä. Tosi ihania, mutta pakko tunnustaa, että pilkkupaitoja ei tule enää pidettyä. Oli nimittäin monta vuotta työpaitana Holly&Whyten pilkkupaidat lyhyt- ja pitkähihaisina. Suosikkini silloin oli lyhythihainen, sopi kesäkäyttöön täydellisesti. Mutta nyt palaisin mielessäni varmaan takaisin niihin töihin, jos vetäisin pilkkuja ylleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, ihana kuulla et siekin innostuit! 🥰 Tämä kesä on ollut ihan huippu kirppisonnen kanssa, en muista milloin viimeksi olisin tehnyt yhtä paljon löytöjä kirppiksiltä. Ja varsinkaan näin hyviä löytöjä! Miehän oisin ostanut yhden senkinkin reissussa, jos se vaan olisi mahtunut autoon, mut oli hieman liian iso. 😅 Toivottavasti siulle tulisi jakso kirppisonnea arkeen, vaikka ainakin itsellä käynnit kirppiksillä harvenee, jos tuntuu et ei löydä koskaan mitään. Mutta pidän peukkuja, et siun kirppisonni palaa! 💕

      Ohoh, noniin. Tunnistan hyvin myös itsessäni tuon, että yhdistän tietyt vaatteet töihin tai esimerkiksi ikäviin muistoihin. Toisinaan joku vaatekappale tai asuste jää käyttämättä, jos siitä jää huono muisto tai epävarma fiilis. Pakko kyl sanoa, et onpa siulla / teillä ollut kauniit paidat työpaikalla! 🤗

      Poista
    2. Joo, työpaidoissa ei ollut mitään vikaa. Ilahduin todella saatuamme erilaisia pallopaitoja, kun edeltäjät olivat vähän niin ja näin mielestäni 😅

      Poista
    3. Joo, siis mieluummin tuollaiset paidat kuin sellaiset kulahtaneet t-paidat, ruudulliset peltipaidat ja housut suoraan 70- luvulta. 😅😂 Muistan itsekin miten iloinen olin, kun edellä mainitut vaihtuivat tyylikkäämpiin suoriin housuihin bootcut- lahkeella ja paita vaihtui kauluspaitaan. 🤗 Työvaatteet tekevät paljon, ihan jo sen takia et osa näyttää ammattimaiselta ja osa taas siltä, et mennään halvimmalla mitä saadaan. 🙈

      Poista
  4. Vau mitä löytöjä! Oon aina kade ihmisille, jotka tekevät kirppiksiltä hyviä löytöjä. Mä kävelen aina jotenkin onneni ohi, enkä tyyliin ikinä bongaa mitään kivaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eveliina! 🤗 Tänä kesänä on ollut kyllä ihmeellisen hyvä kirppisonni, ei ole vuosiin ollut näin paljon tuuria lyhyen ajan sisällä. 🙈 Tuttua siis miullekin tuo onneni ohi käveleminen ja sit jos ei löydä pitkään aikaan mitään, niin ei sit tule käytyä niin usein kirppiksilläkään. Eli ei voi todennäköisesti edes tehdä niin hyviä löytöjä. 😄

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)