lauantai 31. elokuuta 2024

Asukuvia ilta- auringossa ja writer's block

Viime aikoina blogi on ollut hieman hiljaisempi keskittyessäni oikeaan elämään, mutta täällä ollaan taas ja toivottavasti aktiivisemmalla kirjoitustahdilla. Joitain huolia, murheita ja turhautumisen tunteita on pariin viikkoon mahtunut, mutta sitähän se elämä on. Jo parin viikon tauon jälkeen tuntuu hankalalta palata kirjoittamaan, kun tuntuu, että pitäisi olla jotain erikoista tai erilaista kerrottavaa sen sijaan, että se oikea elämä on vaan ollut normaalia täydempää ja aktiivisempaa. Turha ajatus. Yleensä arki on juhlaa kiinnostavampaa. Minä ainakin pidän siitä, että sisällöissä on tarttumapintaa ja jotain, mihin voi samaistua. Liian sliipattua ei jaksa kovin kauaa seurata.


Pellavamekko - Esmara by Lidl
Olkalaukku - Marimekko
Kaulakoru - HexAsylum
Korkokengät - Minna Parikka


Kirjoittamisen aloittamisen vaikeus on ollut usein läsnä tällä viikolla. Paras keino päästä writer's block:ista on aloittaa kirjoittaminen edes jostain, joten täälläpä sitä ollaan. Muista keinoista ei ollut kovin paljoa apua tämän blockin ylittämiseen, kun tuppaan vain keräämään itselleni lisää paineita, jos aikaa kuluu enemmän. Ei kun laastari irti ja kirjoittamaan!

Tämän harrastuksen lisäksi muutkin harrastukset jatkuvat nyt syksyllä. Tanssitunnit alkoivat jo ja syksymmällä osallistun myös keramiikkakurssille. Viime vuonna kävin keramiikkakurssilla ja tekeminen oli hauskaa, joten ajattelin nyt syksyllä mennä laajemmalle kurssille kansalaisopiston kautta. Ehtii sitten tehdä enemmän erilaisia savitöitä, kun kertoja on useampi yhden kerran sijaan. Muutamia ideoita minulla jo onkin, mutta pitää miettiä mitä kaikkea noin monella kerralla ehtii tehdä. Otitko sinä joitain kursseja kansalaisopiston kursseista tälle syksylle?


Syksy on ihanaa aikaa. Tavallaan on ihanaa palata arkeen kesän jälkeen, mutta syksyä pitää silti ehtiä fiilistellä ajan kanssa. Syyskuussa on myös juhlapäiviä. Meillä on syyskuun loppupuolella nimittäin 12. hääpäivä ja minulla on synttärit heti seuraavalla viikolla. Tänä vuonna kehitellään jotain spesiaalia ja romanttista puuhaa ainakin hääpäivälle. Myös Halloween lähestyy, joka tarkoittaa sitä, että nyt voi tehdä hyviä löytöjä Halloween- teemaisista mallistoista! Halloweenista pidän todella paljon.

Toivon, että syksy kestää kauemmin kuin viime vuonna - olisi mahtavaa ehtiä nähdä ruskan kaikki sävyt! Nautin ruskan väriloistosta, mutta viime vuonna talvi tuli aivan liian äkkiä. Nyt onkin ollut ihanaa seurata punertavia pihlajoita ja keltaisena, sekä oranssina hehkuvia maahan tippuneita lehtiä. Syksyllä on niin kaunista. Jotenkin syksy on sellaista inspiroitumisen rauhoittumisen aikaa, vaikka arki ja harrastukset alkavat. En tiedä, saako tästä ajatuksesta muut kuin syksyn fanit kiinni, heh. 


Tiedätkö, mikä muu on mahtava juttu syksyllä? Tyyli ja muoti. Vaatteet, kengät ja asusteet, joita ei voi kesähelteillä käyttää. Ihan huippua päästä pitkästä aikaa käyttämään erilaisia nilkkureita, saappaita, nahkatakkeja ja trenssejä! Tuntuu aina siltä kuin olisi uusia vaatteita kaapissa, vaikka samoja vanhojahan ne on. Paitsi tältä kirppiskierrokselta löydetyt "uudet" vaatteet, ne ovat omassa kaapissani uusia. Syksyn tullen vaatekaapin sisällön saa paljon laajemmin käyttöön, kun kesällä ne viileimmät vaatteet ovat parhaimmat päällä. 

Tämä postaus oli hieman tuskan ja työn takana, mutta onpahan palattu blogin pariin ja ennen kaikkea kirjoittamaan. Istun vielä yöllä tätä kirjoittamassa, kun olen tehnyt kaikkea muutakin tässä välissä. Ajastan tämän aamuksi ja linkkaan muutaman kivan postauksen tämän jutun loppuun. Seuraavalla kerralla palaan ihan eri aiheella jo tässä lähipäivinä! 


Lue myös nämä: 

Ihanaa viikonloppua sinulle! 

18 kommenttia:

  1. Ah niimpä, ihana syksy! Se vain on niin parasta aikaa pienen ihmisen elämässä. Odotan kovasti sun syksyisiä asuja!

    Olen silmäillyt opiston kursseja ja miettinyt josko tänä vuonna istuisin tiukasti kevääseen asti kielikurssilla :D niin monta aloittanut, niin moni jäänyt kesken kun a) kaveri lopettaa enkä halua mennä yksin tai b) pitkäjänteisyys ja motivaatio ei vain riitä siihen kieleen. Joku keramiikka/diy/askartelukurssi olisi myös aika kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksy on! ❤️🍁 Pitäisi melkein ihan syksyn kunniaksi järjestää juhlat, vaikka muutakin juhlan aihetta on. Tai ehkä juuri siksi! 🥳 Ihana kuulla. Toivottavasti tämä syksy on viime vuotista pidempi, niin ehtii ruskakuvia ottaa enemmän ja inspiroitua syksyisistä asuista ennen talvivaatteisiin pakkautumista.

      Oo, mitä kieltä mietit? Oletko Duolingoa tai vastaavaa ottanut käyttöön vielä? Nuo kielikurssit ovat kyllä näppäriä ja osa järjestetään ilmeisesti myös etänä. Kielet rapistuvat tosi nopeasti, jos niitä ei käytä. 🤗 Kädentaitojen kurssit ovat kyllä mahtavia, saa vähän erilaista näkökulmaa opetuksessa ja säännöllistä tekemistä viikottain! Ehtii sit ideat hautua välissä ja tehdä enemmän, tuolla keramiikkakurssillakin on niin jäätävä määrä savea jo valmiiksi varattu per nuppi, että voi tehdä useita erilaisia töitä. ^^ Edullisia ovat nuo kansalaisopiston kurssit.

      Poista
    2. Syksyjuhlat kuulostaisi ihanalta idealta, se kyllä ansaitsisi omansa :D Halloween on tavallaan syksyn oma kohokohta, mutta sekin on vasta kun kaunein väriloistokin alkaa olla jo suurimmalta osin taputeltu..

      Täällä Kouvolassa näytti olevan ainakin venäjää ja italiaa mikä kiinnostaisi - venäjän alkeet (jäi moooonta vuotta sitten kesken) tai italian jatkokurssi kun olen sitä lukiossa jo opiskellut ja ylläpitänyt itsekseni. Duolingoa olen joskus pelannut ahkerasti mutta sitten ärsyttää kun unohtaa yhden päivän ja striikki hajoaa :D

      Poista
    3. Nimenomaan! 🍁✨ Kesäjuhlia on paljon, mut syksyn juhlat ja Halloween- juhlat on vähissä. Syyskuu oli aivan ihana kuukausi pitää häät - suurin osa vieraista pääsi paikalle (vaikka oli perjantai), ei ollut liian kuuma, oli kaunis ruska ja illalla oli tunnelmallista jatkaa juhlimista rantapaviljongilla. ❤️

      Hahah, joo :D Duolingo on kyl muuten hyvä sanaston ylläpitoon ja uusien sanojen oppimiseen, mut kursseilla pääsisi sit ihan "tosi tilanteissa" kokeilemaan muiden kans. Tällä hetkellä todennäköisesti Italiasta on enemmän hyötyä. 🤔 Ennen töitä ois saanut mistä vaan jos osaa venäjää, mut nykyään asia on ihan toisin ja syystä. Varsinkin vaatetuspuolella tuo naapurimaan kielen osaaminen on ollut sellainen millä pääsi Itä- Suomessa töihin minne vaan, mut nykyään on ihan eri juttu. Ystävä opiskeli italiaa vastikään ja tykkäsi kovasti! Ja italian kurssihan ois mahtava kielen ylläpitoon, sekä niiden lukio- opintojen aikaisten "hakemiseen" takaisin! 😍🤩

      Poista
  2. Kiva postaus, hyvä kun aloit vain kirjoittaa. Ei aina olekaan välttämättä mitään ihmeellistä sanottavaakaan, mutta sitten sitä juttua alkaa tulla, kun antaa ajatusvirran viedä. Syksyn pukeutumisessa on todellakin paljon hyviä puolia. Talven pukeutuminen sen sijaan aina vähän masentaa meikäläistä ja silloin jos koskaan muoti tuntuu jäävän taka-alalle. Kaunista syksyä sitä toivoisi nyt!
    Kävin aikoinaan muutaman vuoden venäjää opiskelemassa opiston kursseilla. Nyt kun sitä kieltä ei enää tarvitse, niin olen alkanut vähän haikailla ruotsin perään. hah, sekin päivä on sitten koittanut. Mutta en ole kyllä saanut mitään aikaan sen eteen. Joku liikuntajuttukin olisi kiva aloittaa. Joogaopettajani lopetti, joten uusi hlö tai uusi juttu olisi nyt hakusessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! 💕 Oli kyllä hyvä, kun aloin vaan kirjoittaa, vaikka kesti tunteja saada edes tää postaus kasaan. Kynnys madaltuu kummasti seuraavaa postausta ajatellen. Jotenkin tuntui, et oli ihan jumissa näiden kans ja sit vaan tulee painetta enemmän, jos kestää kauemmin saada jotain "säällistä" ulos. Vaikka itse on itsensä pahin kriitikko ja muista ne omasta mielestä "huolimattomasti tai huonosti" tehdyt jutut, postaukset ym. saattaa olla parhaita. 😅 Ei pitäisi olla niin kriittinen omaa tekemistään kohtaan!

      Samaistun kyl ihan täysin siun mietteisiin syksyn ja talven pukeutumisesta. Talvipukeutumisessa on tavallaan omat ihanat jutut, mut sit se yleinen fiilis kaamoksessa on masentava, niin usein tulee vaan kääriydyttyä johonkin mitä kaapista löytyy. Ja paljon enemmän on kotonakin, kun kovilla pakkasilla pitää lämmittää taloa päivittäin, eikä menoja ole yhtä paljon kuin muualla. Vähän kuin horrostamista kaikilta osin. 🤷🏻‍♀️

      Ruotsi olisi kyllä käytännöllinen Suomessa, jos asuu jossain muualla kuin Itä- Suomessa. Täällä en ole ikinä tarvinnut ruotsia, niin eihän se voi mitenkään pysyä yllä, jos sitä ei koskaan käytä. Kieltämättä ruotsi on alkanut itseänikin kiinnostaa nyt aikuisena (Ruotsissa ja Norjassa ois itseasiassa enemmän oman alan töitä kuin Suomessa ja parempi ostovoima ym.) ja se voisi olla aika helppo palauttaa mieleen. Mut kielikurssi on ihana idea ja pääsee samalla harjoittelemaan puhumista muiden kanssa! Lapsena / teininä kun on pohjan saanut, niin kielen palauttaminen on paaaaaljon helpompaa, miekin sain ranskan palautettua (opintoja 6v + itseopiskelulla ylläpitoa vuosittain) aika iisisti kun töissä tarvitsin sitä tosi usein. 🤗😍 Nyt kun ei ole tarvinnut ollenkaan 1,5 vuoteen, niin menee tovi et saa muodostettua lauseet ym. samalla tavalla. Liikuntaharrastus kuullostaa myös hyvältä, ryhmässä liikkuminen on eri asia kuin itsekseen. Joku jooga, barre tai vastaava ois kyllä ihana tanssin lisänä. 🤔

      Poista
  3. Hyvin kirjoitettu teksti, tuo kommentti arjen kiinnostavuudesta kolahti! Turhan sliipattuja blogeja/somettajia ei jaksa oikein seurata.
    Syksy on kyllä ihanaa aikaa luonnon, pukeutumisen ja kaikkien harrastusten suhteen :)
    Kaunis tuo mekko! Miten se on kestänyt käyttöä?
    T se sama vakkariseuraaja, joka kommentoi harvoin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuhannesti kommentista taas ja ihana, kun kommentoit taas! 😊❤️ Ja ihan huippua kuulla, et siusta tää on hyvin kirjoitettu kun miusta tuntui et hitto mitä kakkaa ja miten tankeroa suomea. 😅💕 Miulla on kyl täysin sama, en vaan jaksa seurata kun kaikki on aina täydellistä ja harmaa/ valko/ beige ja greige sävyissä ja mitä näitä nyt ees on? Tai sit niitä "vahingossa" heilahtaneita aitoja kuvia somessa, hohhoi. 🙄 Kyllä elämä saa näkyä niin asuissa kuin sisustuksessa!

      Tää Lidlin mekko on ollut ahkerassa käytössä ostosta asti eli reilun vuoden, tässä postaus kun ostin. Väri ei ole ihan mustan musta enää, mut toisaalta mie oon välillä vähän kömpelö ja muutamia kertoja on pitänyt poistaa tahroja sappisaippualla ja liottaa. Ihan ok musta joka tapauksessa, mut ei yhtä mustan musta kuin ostettaessa. 😊 Kulumaa ei juurikaan oo kuin kainaloissa yhen huonon dödön takia, muuten ei oo nukkaa tai ohentunut käytössä. Eli 14€ Lidlin mekoksi oikein hyvä, vaikkei vastuullisemmasta päästä olekaan. Mut erittäin hyvä "markettimekko"! Ei oo tarvinnut korjata kertaakaan (kopkop), mut jossain välissä varmaan värjään mustia vaatteita mustimmiksi niin siihen tää menee. :D

      Poista
    2. Vau, hyvin siis kestänyt! Itse olen ostanut Lidlistä jotain urheiluvaatteita ja ne on kans kestäneet hyvin käyttöä. Vastuullisimpia eivät toki ole.
      Mukavaa syyskuuta ja kirjoittele vaan blogiin matalalla kynnyksellä! :)

      Poista
    3. Joo, olen kyllä ollut tyytyväinen ja itseasiassa ostinkin tänä vuonna toisen vastaavan mekon Lidlin pellavamallistosta! :D Todella mukavia arkimekkoja, mut sen verran siistejä et kelpaa kaupungillekin. ^^ Lidl on kyllä hyvä kauppa.

      Jonkin verran Lidl on alkanut kiinnittää huomiota vastuullisuuteen, mutta faktahan se on, että ei noilla hinnoilla voi olla täysin vastuullinen, vaikka massa on valtava. Pääasia, että alkavat kiinnittää asiaan huomiota! Yhdessä vastuullisuuteen painottuvassa PR- tapahtumassa kerrottiin kokeilusta, missä maksettiin halpatyövoima- maan tehtaan työntekijöille enemmän palkkaa kuin normaalisti ko. maassa, mutta se aiheutti niin paljon ongelmia, levottomuuksia ja rikollisuutta alueella, että yritys joutui perääntymään tästä. Tämä siis toisen käden tietona, kun ko. yrityksen toimari tästä kertoi. En muista enää ihan kaikkia yksityiskohtia, mutta sinänsä ihan järkeenkäypää, jos miettii pidemmälle vaikka tätä ei tule ihan heti ajatelleeksi.

      Kiitos samoin myös sinulle ja eiköhän tämä tästä - nyt on tuntunut mukavalta kirjoittaa, sekä kuvata jo muuten valmiina oleviin postauksiin. :)

      Poista
  4. Syksy on ihanaa aikaa, kun voi valita asuja enemmän mielen mukaan. Ja etenkin värien suhteen.
    Kielikurssit kiinnostaa, Duolingossa on käynnissä norjan kielen kurssi. Toki pitäisi ruotsiakin parantaa.
    Ihania kuvia ja kiva, että Parikat ovat käytössä. Mistä tuo kaunis kaulakoru?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan! Syksyn parhaimmistoa ja ihanaa, että voi käyttää nilkkureita, saappaita ja muita ihania! ❤️ Miuta kans kielikurssit kiinnostaisi - ranska ja saksa sujuu ihan hyvin kun käyttää, mut vois prepata espanjaa ja ruotsia. Norja olisi aika hyvä kieli opetella, siellä olisi enemmän oman alan töitä ja muutamia muitakin etuja Suomeen nähden. 🤔

      Kaulakoru on HexAsylum:ilta Etsyn kautta ostettu. Hän, Reikon De Vore, on sellainen fantasiahenkinen mies Sveitsistä, joka tekee erilaisia koruja, kruunuja ja muita asusteita myyntiin. 🥰 Yleensä näitä on pieniä määriä saatavilla, kannattaa seurata Instassa häntä @ reikondevore, hän on HexAsylumin yrittäjä. Jos kuukorut ym. kiinnostaa, niin tsekkaa myös Kanadan puolelta Luna Corvus- verkkokauppa, erityisesti hiuskoristeet, korut ja sisustustavarat! Lunasta miulla olikin joku postaus aiemmin, mut valikoima vaihtuu aina säännöllisesti. 😊

      Poista
  5. Hei keramiikkakurssi kuulostaa tosi kivalta :) Huomasin muutenkin, että palailin sun blogiin kerta toisensa jälkeen, kun käsityöaiheet kiinnostaa. Onko sulla suunnitteilla ommella mitään vaatetta uuteen kauteen? :) Itse olen ihan amatööriompelija ja nyt ilmottaudun kansalaisopiston ompelukurssille, josta on ollut töiden takia useamman vuoden tauko. Tässä välissä olen tehnyt vaatteita lähinnä neuloen.

    Ihanaa alkanutta syyskuuta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! ^^ Joo, keramiikkakurssi on varmasti ihana ja pienellä kunnalla oli vielä tilaa, kaupungin puolella noi keramiikkakurssit menee heti, kun ilmottautuminen alkaa. 😊 En malta odottaa, et pääsee suunnittelemaan mitä tekee ja on ihana sit läheisille tehdä lahjaksi jotain spessua.

      Ihana kuulla, että sie oot palannut tänne useamman kerran - tervetuloa! 💕 Käsitöihin ja huoltoon liittyvää juttua tulee varmasti tänne blogin puolelle ja mietin, että aktivoituisin myös Instassa käsitöiden ja vinkkien osalta, jos vaan aika riittää.

      Just eilen itseasiassa muokkasin kaavoja takkeja ja paitoja varten, mitä ajattelin tehdä. Eli työn alla nyt syksyyn on mm. valkoinen nahkatakki laatikkomaisella mitoituksella, metsänvihreä villakangastakki, punainen nahkahame ja muutama paita. 🤗 Joku mekko olisi myös kiva ommella, mutta millainen ja mistä kankaasta, sitä en vielä tiedä. Ihan huippua, että olet menossa ompelukurssille! Kursseilla on aina se etu, että saa apua aina kuin pyytää ja löytää ratkaisun helpommin. Joko tiedät mitä aiot tehdä? Onko siulla jo kankaita mielessä mistä teet vai tuleeko ne sieltä kurssin kautta? 🤩

      Kiitos samoin sinulle ja ihanaa, kun kommentoit! ❤️

      Poista
    2. Hei ihana kun vastasit :) Mikäs sun nimimerkki instassa muuten on?

      Keramiikkakurssi menee myös mulla listalle ensi syksyä ajatellen! Täällä asuinkaupungissa sellainen järjestetään, mutta sijainti on mulle vähän huono :/ Ja yksi "uusi" harrastus kerrallaan on nyt itselle parempi, kun on nyt ompelu, käsityöt kotona sekä blogi myöskin.

      Innolla odotan, jos esittelet joskus sun tekemiä keramiikkatöitä! Ja vaatesuunnitelmat kuulostaa hyviltä. Onko muuten nahka hankala ommella tai tarvitseeko siihen jonkun erikois ompelukoneen? Itse teen nyt allkuun hukkapalahameen, kun ostin taannoin R-Collectionin pop up myymälästä kilopaloja viskoosia ja harmaasta collegesta jotain, sitä lähti mukaan 3m. Varmaan teen myös helppoja koristetyynyn päällisiä kun om Marimekon kankaita varastossa.

      Olisi myös ihana kuulla, miten sun työnhaku on edistynyt? Jos vaan haluat henkilökohtaisesta aiheesta täällä jakaa :)

      Ihanaa viikonloppua! <3

      Poista
    3. Tottakai, miusta pitää aina vastata kommentteihin ja arvostaa sitä, että muut ottavat aikaa kommentoidakseen tänne blogiin! ❤️ Löydyn Instagramista nickillä Moonmillalila. Hetkeen en ole päivittänyt feediä, kun olen ollut hukassa Instagramin kanssa, mutta stooreja päivitän aktiivisesti. 😊 Tarkoitus olisi jatkaa myös feed- julkaisujen päivittämistä, kunhan saan itselleni sellaisen selkeän suunnan ja punaisen langan selville.

      Sijainnit kursseissa ovat kyl yleensä aina ihan keskustassa tai sit eri paikkakunnalla. Myö asutaan pienellä paikkakunnalla Joensuun lähellä, niin pystyn itse käymään kummalla paikkakunnalla vaan noita kursseja ajatellen. Toki ajankohta pitää olla sellainen, et auto on käytössä. 😊 Kuullostaa hyvältä nuo siun suunnitelmat ja on helpompi aloittaa yhdestä uudesta harrastuksesta kuin pukata koko kalenteri täyteen kaikkea uutta.

      Varmasti tulee joskus blogin puolellakin näkymään keramiikkaa, jossain koostepostauksessa. Muuten ei ihan aihealueen tyyliin sovi, mut välillä poikkean koostepostauksissa muuhunkin kuin muotiin, tyyliin ja trendeihin.

      Nahkaa on periaatteessa mahdollista ommella myös kotikoneella, mutta paksumpia kerroksia ei saa ommeltua ilman ongelmia. Sama farkun kanssa, kotikoneessa ei riitä vääntö läpäisemään paksuja kerroksia. Nahan ompeluun tarvitsee nahkaneulat (eri paksuisia, nahasta riippuen) ja nahkalankaa, joka on huomattavasti vahvempaa kuin peruslangat. Se on myös käsitelty niin, että se menee nahasta läpi, eikä liesty ommellessa. On hyvä olla lisäksi myös teflon- paininjalka tai teflontarraa paininjalan pohjaan, vaikka hätätapauksessa silkkipaperikin käy, jos ompelee sellaista nahkaa mikä ei luista paininjalan alla. 😊 Itse ompelen teollisuusompelukoneilla, niissä riittää tehoa myös nahan ompeluun ja on nopeampaa tehdä kuin tavallisella koneella. Nahassahan on se piirre, että nahkaa ommellessa ei saa tulla virheitä, koska neulasta jää jäljet. Eli pitää osata ommella kerralla oikein, muuten menee pilalle tai tulee kalliiksi vaihtaa kappale / kappaleet uusiin. Miusta tuntuu helpolta ja sopivan vaativalta, mutta aloittelijalle todennäköisesti vaikeaa, varsinkin tuo kerralla onnistuminen.

      Hyviltä kuullostaa siun suunnitelmat vaatteiden suhteen, hameesta onkin hyvä aloittaa ja tuo collegen määrä riittää vaikka mihin, useampaan eri vaatekappaleeseen ellet mitään pitkähihaista nilkkapituista hupparimekkoa ole tekemässä! ^^

      Noh, sanotaanko näin et työttömänä olen edelleen. Muutamassa haastattelussa olen käynyt, mutta hakijoita on ollut pahimmillaan 200-700 samaan tehtävään, niin on aika hankala erottautua joukosta. :/ Itä- Suomessa on tosi vähän työpaikkoja sosiaalisen median koordinaattoreille / some spesialisteille / (kansainvälisen) digimarkkinoinnin puolella, niin olen toki hakenut muuallekin Suomessa, jos vaan on mahdollisuus hybridityöhön.

      Masentavaahan tämä on, kun markkinoinnista säästetään ekana ja Suomen tilanne on mitä on, niin kaikki eivät edes uskalla palkata uutta väkeä. Toiveissa olisi, ettei tarvitsisi muuttaa työn perässä muualle, kun meillä on pientä vaille maksettu omakotitalo ja lapsella hyvä koulu täällä... Kieltämättä harmittaa, etten vaihtanut työpaikkaa pari vuotta sitten, kun tuli mahdollisuus. Tilanne vois olla toinen nyt. Pidetään peukkuja, että uusi työpaikka löytyisi pian! Olisi ihanaa löytää sellainen paikka, jossa ei tarvitsisi tehdä arvojen vastaista työtä ja hyvä työilmapiiri on ihan must! ❤️🤞🏻

      Kiitos samoin myös sinulle! ❤️

      Poista
    4. Hei kiitos, laitoin seurantaan myös instassa :) Mutta pakko sanoa, etten pidä instagramista niin kuin blogeista, mulla tulee sitä selatessa aina sellainen jotekin kiireinen tunne. Blogeihin voi myös palata helpommin ihan googlen haulla myöhemmin, jos etsii jotain tiettyä postausta vaikka.

      No siis joo, Kotka jossa asun, on siitä hassu, että täällä on vähän kuin kaksi keskustaa. Itse asun Kotkansaarella, jossa esim. ompelutunnit pidetään (ja voin kävellä sinne kotoa), mutta se keramiikkatyö taas järjestetään 10 km päässä, toisessa "keskustassa" enkä omista autoa (mies kyllä mutta mä en halua itse ajaa), toki paikallisbussilla pääsee :D Joten katsellaan ensi syksynä jos energiaa on :)

      Kiitos tosi paljon kattavasta nahan ompelu oppaasta! Kyllä se on parempi jättää osaaville ja ostaa itse nahkavaatteet valmiina :)

      Ihana kun avasit myös työtilannetta. Tiedän kokemuksella miten raskasta työnhaku on ja sellaista jatkuvaa tunteiden vuoristorataa! Hakemuksilla on niin hankala erottua, varsinkin kun hakijoita on ihan hurja joukko. Kuitenkin ennemmin tai myöhemmin työpaikka löytyy! <3 Mulla tavallaan vähän sama tilanne, tosin halusin itse vaihtaa alaa, tai tavallaan palata vanhaan. Työskentelin lähes kahdeksan vuotta myynnin parissa, sitä ennen toimistotöissä, jonne haluan takaisin.

      Ehkä välillä on ihan hyvä hengähtääkin hetki, joten yritä ottaa työttömyysaika siltä kannalta. Aurinkoista viikonloppua! <3

      Poista
    5. Samoin! :) Ja samaistun ihan täysin siun ajatukseen tuosta Instagramista. Miustakin se jotenkin aiheuttaa nykyään sellaisen kiireisen tunteen ja sit ahdistaa, kun feed (ja stoorit....) on täynnä mainoksia ja suositeltuja julkaisuja. Jotenkin liikaa kaikkea kerralla! Blogeja on ihanaa lukea, kun saa ajan kanssa käydä läpi ja katsoa kuvia, ihan ilman mitään hälinää. Blogipostaus on myös huomattavasti pitkäikäisempi somessa kuin IG- tai TikTok- julkaisu!

      Aaa, Kotkassa on sellainen. En ole ikinä käynyt siellä, niin eipä käynyt mielessäkään. Tuollainen 10 kilsan matka on kyllä jo sellainen, että pitäisi autolla mennä ja ei ne julkiset aina ole sama asia. Talvella on myös oma juttunsa. Varsinkin PK- seudulla menee ihan järjettömän kauan tuon pituiseen matkaan. Toivottavasti järjestäisivät keramiikkakurssin myös lähempänä sinua! ^^ Ainakin toiveisiin voi laittaa, niin josko innostuisivat järjestämään. :)

      Harjoitus tekee mestarin eli sit kun ompelu on kunnolla hallussa, niin kannattaa kokeilla! Mie pidän siitä haasteesta et pitää saada kerralla täydelliseksi, se on yllättävän koukuttavaa hahah. :D Nahkavaatteet ovat kyllä ihania ja ajattomia, kestävät käyttöä todella paljon.

      Joo, kieltämättä tämä on raskasta ja ärsyttää, ettei ihmiset panosta viestintään ollenkaan ja jättävät roikkumaan. Esimerkiksi yhdessä haastattelussa sanoivat, että ilmoittavat mahdollisesta valinnasta muutaman päivän sisällä, mutta meni 6 viikkoa ennen kuin tuli sähköpostia. :D Toinen pyysi töitä näytille ja ne laitettuani ei ole kuulunut yhtikäs mitään koko rekryn edistymisestä, osa ghostaa vaan. Miulla alkaa usko loppua ihmisiin, toisten hyvä kohtelu ja huomiointi ois aika bare minimum, jos aikoo työntekijän itselleen saada. Toisaalta, jos tarvitsevat viestintään ja markkinointiin porukkaa, niin ei ihmekään jos ei viestintä kulje ollenkaan mihinkään suuntaan. ;) Turhauttaa.

      Toivotaan näin ja pidetään peukkuja. <3 Toivottavasti myös sie löydät hyvän työpaikan ja pääset tekemään toimistotöitä! <3 Nyt on ollut ikävää seurata miten monilta on työt lähteneet alta ja miten moni kamppailee työnhaun kanssa. Älytöntä, että puhutaan työvoimapulasta, kun hakijoita on satoja ja jopa tuhansia joihinkin tehtäviin. Ei ole työvoimapulaa, vaan pula palkan maksajista, jotka maksavat asiallisen ja elämiseen riittävän palkan tehdystä työstä.

      Yritän, kiitos ihanasta kommentista ja tsempeistä! <3 Josko tämä tästä iloksi muuttuu jossain vaiheessa, on vaan niin turhauttavaa ja tuntuu, et on liikaa aikaa. Mukavaa viikkoa siulle! <3

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)