torstai 12. syyskuuta 2024

Nahkaisten tennarien huolto ja vinkki värillisiin plankkeihin

Jos tunnet minua yhtään paremmin, niin tiedät etten juurikaan varo kenkiäni tai vaatteitani. Minusta kengät ja vaatteet ovat tehty käyttöä varten, ei vitriinissä säilyttämistä varten. Tämä pätee kenkien hinnasta huolimatta. Olisihan se hassua käyttää useita satoja euroja kenkiin, joita sitten ei käyttäisi ollenkaan tai käyttäisi ainoastaan sisätiloissa. Toki tällä omalla kenkämäärälläni osalle kengistä tulee luonnollisesti enemmän käyttöä kuin toisille. Laadusta pitää maksaa ja laatu maksaa itsensä takaisin käyttökertojen myötä. 



Olen tässä vuoden sisällä rampannut ja rymynnyt vaikka missä näillä Minna Parikan Luella- tennareilla, joten nyt on aika huoltaa ja puhdistaa ne pitkästä aikaa! Otan sinut mukaan tähän projektiin, sillä haluan vinkata samalla värillisistä plankeista. Oletko koskaan miettinyt, miksi kaupoista ei saa juurikaan muun värisiä plankkeja kuin väritöntä ja mustaa? Minä ainakin olisin aiemmin tarvinnut värillistä plankkia eräisiin kärjistään kulahtaneisiin nilkkureihin, mutta edes suutarilla ei ollut sopivaa sävyä saatavilla.

Kuitenkin jonkin aikaa sitten vaihdoin öljyt teollisuusompelukoneisiini ja öljyt tilasin Karnaluksin verkkokaupasta, Virosta. Tarvitsin siis litran pöniköitä teollisuusompelukoneisiin sopivaa öljyä ja Karnaluksilla yksi litra maksoi noin seitsemän euroa, kun taas Suomessa hinta yhdestä litrasta oli useita kymppejä. 



Verkkokauppa on luotettava, vaikka suomen kielen lisäksi osa kuvauksista tai tuotteiden nimistä on viroksi. Monet eurooppalaiset verkkokaupat itseasiassa ovat vähän vanhanaikaisempia kuin mihin olemme tottuneet suomalaisia ja pohjoismaisia verkkokauppoja käytettäessä. Toimii silti erittäin hyvin ja tavara on juuri sitä mitä pitää! Uskaltaa siis huoletta tilata, vaikka sivusto saattaa näyttää suomalaisen silmin epäilyttävältä ja vanhanaikaiselta.
 


Mielenkiinnosta selasin myös kaikki nahkatöihin tarvittavat tarvikkeet ja kappas vaan! Sieltä löytyi ihan mieletön valikoima eri värisiä plankkeja ja nahkamaaleja. Yksi pienehkö, mutta riittävän suuri purkki plankkia maksoi alle kolme euroa. Yksi purkki riittää useammaksi eri kenkien huolto kerraksi. Toimitus oli todella nopea ja apua saa helposti, jos tulee jotain ongelmaa tai unohdat jonkun tuotteen lisätä ostoskoriin. Postikulut Suomeen ovat maltilliset seitsemän euroa ja paketti tulee nopeasti perille. 

Olen jo useamman kerran tilannut Karnaluksilta ja olen ollut todella tyytyväinen sekä palveluun, että tuotteisiin! Karnaluks on kyllä sellainen käsitöitä tekevän ihmisen paratiisi, että on ihanaa saada tilattua tuotteita myös netin kautta suoraan kotiin. Paikan päällä on pää ihan pyörällä, mutta voin sanoa, että myös verkkokauppa on täynnä kaikkia kauniita ja inspiroivia tuotteita. 


Ostin kahta eri pinkkiä, Magentan ja Pink Rosen. Nämä sopivat kaksiin Minna Parikan pinkkeihin tennareihin, jotka kaipaavat hieman väriä pintaan. Pink Rose osoittautui täydelliseksi sävyksi näille Luella- tennareille. Nämä uudemmat ja vaaleammat Luella- tennarit eivät kaipaa yhtä selkeästi uutta sävyä pintaan kuin Parikan puputennarit, joiden kärjet ovat hieman kulahtaneet vuosien mittaan. Molemmat haluan kuitenkin pitää hyvinä ja huoltaa pintaa, jotta kengät kestävät mahdollisimman kauan käyttöä! Bunny Sneaksien kärjet ottivat aikoinaan osumaa Italiassa vaeltaessa, mutta nyt fiksaillaan kengät kuntoon. Kyllä vain, myös Bunny Sneaks- tennareissa voi vaeltaa.

Nahkapintaiset kengät kannattaa harjata ensin irtohiekasta ja pyyhkiä nihkeällä mikrokuituliinalla puhtaaksi. Itsepintaisiin tahroihin ja pohjien puhdistamiseen voi käyttää hieman marseillesaippuaa. Jos kengissä on nauhat, ne kannattaa ottaa pois ja laittaa pesupussissa peseytymään 60 asteen pesuun petivaatteiden ynnä muiden samassa asteessa pestävien tekstiilien kanssa. Mikäli nauhat eivät puhdistu ensimmäisessä pesussa, niin voit poistaa tahrat tahranpoistoaineella, sappisaippualla tai marseillesaippualla. Voit myös laittaa valkoiset nauhat likoamaan veteen, jossa on hieman kloriittia ja pestä ne huolellisesti liottamisen jälkeen.


Plankkia laitetaan nahkapintaan vasta sitten, kun nahan pinta on puhdistettu ja kuiva. Anna kengille aikaa kuivahtaa kunnolla, sillä kosteahko nahka imee plankkia ja värillistä hoitovoidetta epätasaisesti. Toistan: kengät plankataan vasta sitten, kun pinta on varmasti kuiva, ettei kenkiin jää länttejä epätasaisesti imeytyneestä hoitotuotteesta. 

Plankkia voi levittää esimerkiksi flanellipalalla tai muulla pehmeällä, hieman nukkapintaisella kankaalla. En jaksanut lähteä ateljeelle hakemaan harjattua collegea kadonneen plankkaamiseen tarkoitetun liinan tilalle, joten otin pienen palan peruscollegea. Se ei ollut yhtä hyvä kuin harjattu (nukkapintainen), joten uhrasin kenkien huoltoon pari kestovanulappua, jotka olen ommellut harjatun collegen hukkapaloista. Flanellipala on myös erinomainen tähän tarkoitukseen! 


Levitä plankkia pyörivin liikkein kauttaaltaan ja anna imeytyä kunnolla. Tarkastele pintaa, näyttääkö kengät kaipaavan myös toisen kerroksen. Plankin imeydyttyä pinta käydään uudelleen pyörivin liikkein läpi puhtaalla liinalla, tällä kertaa kiillottaen pinnan.

Plankin jälkeen suosittelen lisäämään kyllästys- tai kosteussuihkeen, joka suojaa kenkiä kosteuden lisäksi lialta. Näin tahrat ja muut on helpompi puhdistaa myös jatkossa! Kosteussuihketta suihkutetaan kauttaaltaan kenkiin. Tähän minulla ei ole erillistä suosikkia, kaikki käyttämäni ovat olleet aika perushyvää tavaraa. Hajusteherkille tosin huikkaan sellaisen huomion, että mitä halvempi, sitä vahvempi kemikaalien haju. 


Huomaatko ylläolevasta kuvasta kummassa kengässä on ensimmäinen kerros plankkia päällä? Oikea vastaus on, että vasemmassa. Jo yksi kerros tuo lisää väriä pintaan! 

Tällä hetkellä minulla on nämä kaksi ainetta kenkien kyllästämiseen, sekä vettä hylkivän pinnan aikaan saamiseksi. Ensimmäinen on erittäin hienojakoinen kyllästyssuihke Biltemasta (alla). Näitä erilaisia kosteus- ja kyllästyssuihkeita saa ihan kaikista marketeista ja tavarataloista, yleensä maksaa muutamasta eurosta noin viiteen euroon. 

Toisen, 52 Bonesin Rain & Stain Proofer 3 Protect- kyllästyssuihkeen ostin Helsingin reissulla Clas Ohlsonilta, sillä tuota kengille ja muille vaatteille sopivaa suihketta oli kehuttu todella paljon. Jälkimmäinen suihke on käytännössä hajuton, en ainakaan itse haista mitään sitä suihkuttaessa. Tätä en enää löytänyt Clasun verkkokaupasta, mutta hakukoneiden kautta löytyy jälleenmyyjiä. 


Tämän osalta kiinnittäisin huomiota siihen, onko kyseessä millainen spray, sillä osa spray- tuotteista tulee ikäänkuin nestemäisenä suihkuna ulos, jolloin joudut hieromaan nesteen kenkien pintaan. 3 Protect Rain & Stain Prooferissa sumun mukana tulee tippoja eli se ei ole samanlaista kuin aerosolispray. Suihkuttaessa kenkiin jää kosteussuojaa kuin "roiskeina". Hienojakoinen spray taas ei tule tippoina putelista, eikä sitä tarvitse erikseen levittää kengän pintaan. 

Hienojakoisen sprayn huonona puolena on se, että halvemmat tuoksahtavat toooodella vahvasti myös omaan nenääni, vaikka laitan mm. suihkauksen parfyymiä päivittäin / aina suihkun jälkeen. Eli en ole ihan herkimmästä päästä, mutta jotkut tuoksut ovat omaan makuuni liian vahvoja. 


Huikkaan vinkiksi myös sen, että jos kenkien pinta on päässyt kuivumaan huollon puutteen vuoksi, niin olemassa tällaista nahkaöljyä. Tämä sopii myös nahkatakkien kyllästämiseen ja palauttaa värin syvyyden, sekä pelastaa halkeilevat nahkapinnat. Jos nahkatuotteen väri ei ole vielä kokonaan kulahtanut ja pois kulunut, niin tällä saat pelastettua tilanteen! Mustasta tulee taas mustaa ja vaikkapa ruskea nahka pysyy tasaisen sävyisenä, kun vaan jaksat hoitaa nahkaa säännöllisesti. Jos nahka on kovaa, halkeilevaa, eikä jousta ollenkaan - silloin tästä on apua. 

Sopii todella moneen ja pehmentää nahkatuotteita käyttöön. Tällä on monet ikivanhat kengät ja nahkatakit pelastettu. Kaikkein paras olisi, että nahkasta pitää huolta vuosittain, mutta on todella hyvä, että hätätapauksia varten on olemassa myös nahkaöljyä. Purkki on riittoisa ja edullinen, itse tilaan tätä Ekol- nahkaöljyä Varustelekalta


Miltäs ne huolletut kengät näyttävät? Laitoin itse kenkiin kerroksen nahkaöljyä ja käsittelin tuolla pinkillä plankilla pari kertaa, koska pinta näytti sitä kaipaavan. Näitä en tosiaan ole huoltanut yhtä usein kuin mustia kenkiä, joten pinta oli hieman päässyt kuivahtamaan ja kosteussuoja kulumaan. Väri palasi ennalleen, pinkin sävy on nyt todella kaunis! Melkoinen sattuma, että löytyi juuri oikean sävyinen pinkki tuolta Karnaluksin valikoimasta. 

En tajunnutkaan, miten paljon väri oli haalistunut vuoden aikana. Parista kohtaa nahkapinta oli kulunut niin, ettei sitä enää saanut tällä voiteella korjattua, vaan vaatisi paksumpaa plankkia tai ihan nahkamaalia, että pinnan saisi ennalleen. Yllä olevan kuvan vasemman puolimmaisesta kengästä huomaa, miten pinta on kulunut ihan rusetin ja kärjen taipumiskohdasta. 



Kengistä tuli kuitenkin huomattavasti siistimmät! Aion vielä raikastaa kengät ruokasoodalla, eli hujautan kenkiin ruokasoodaa raikastamaan ja imuroin sen pois vuorokauden kuluttua. Toisaalta ruokasoodan pitäisi toimia myös jostain alustalta myös, jolloin imuroiminen jäisi väliin. 

Kiitos tuhannesti kommenteista mitä olette lähettäneet - arvostan niitä hurjan paljon! Julkaisen kommentit myöhemmin tänään ja vastaan kaikille ajatuksen kanssa. Olet huippu. :) Mukavaa torstaita sinulle!  

perjantai 6. syyskuuta 2024

Asu minihameella ja tennareilla

En ole pitkään aikaan julkaissut päivän asua matalilla kengillä, mutta nyt sattui sellainen asu mihin tennarit sopivat hyvin! Käytän arkena kuitenkin tennareita tai muita matalia kenkiä suht usein. Varsinkin silloin, jos tarvitsee ajaa autolla jonnekin. Minna Parikan Luella- tennarit ovat olleet ahkerasti käytössä ja kaipaavat hieman huoltoa, mutta siitä lisää erillisessä postauksessa. Nahkatennareiden sävy on ihana, juuri sopivan pinkki! 


Paita - Esmara by Lidl
Minihame - Link (kirppikseltä)
Tennarit - Minna Parikka
Olkalaukku - Marimekko
Kaulakoru - kirppikseltä


Kun ostin tämän Marimekon Karla- laukun, niin minusta tuntui, ettei se sovi minkään pinkin tai vaaleanpunaisen sävyn kanssa yhteen. Käytännöllisyyden takia olen kuitenkin joutunut yhdistelemään laukun moniin erilaisiin asuihin ja väreihin. Myös vaaleanpunaisten vaatteiden, sekä asusteiden kanssa. Ehkä värisävyt eivät enää pistä niin pahasti silmään kuin ennen? Vai kuvittelenko vain? 

Eli olen tainnut tottua tuon laukun ja pinkin värin yhdistämiseen. No, joka tapauksessa se ei ole niin vakavaa, vaikka sävyt vielä hieman pistävät omaan silmään. Luotan tässä asiassa ystävääni, joka sanoi, etteivät nämä niiiin pahasti riitele keskenään ja hyvin voi käyttää tätä hametta Karla- laukun kanssa. Eihän näitä voi käyttämättäkään jättää. 


Kukkakuvioinen minihame on kaunis pari Minna Parikan Luella- kenkien kanssa. Kuvio on aika hempeä, niin kenkien nahkarusetti jatkaa mukavasti samaa linjaa. Lähes samassa sävyssäkin. Yläosaksi halusin kuitenkin jotain tummaa ja väljää. Muuten asu olisi saattanut jäädä vähän pliisuksi ainakin omaan makuuni. Kaipaan nimittäin vähän rosoisuutta, rock- henkisyyttä tai kontrasteja pukeutumisessa.

Pukeudun aika usein fiiliksen mukaan, mutta toisinaan valitsen jotain helppoa ja mukavaa päälle sen enempää miettimättä. Musta on tyylikäs väri ja sopii kaiken kanssa yhteen, mutta fiilis ei aina ole sen mukainen mihin musta yhdistetään. Musta toimii aina. 


Tämä asu on minulla itseasiassa aika usein päällä, sillä kaikki vaatekappaleet, sekä asusteet ovat lemppareiden joukosta. Kokonaisuus on rento ja toimii monessa tilanteessa, kodista kaupungille ja niin edelleen. Kaulakoruakin käytän todella usein, tämä on aivan ihana! Yksinkertainen, mutta kokonsa puolesta näyttävä varsinkin tummaa yläosaa vasten. 

Ostin kansainvälisiltä markkinoilta toisen, hieman pienemmän, aitoa hopeaa olevan ankh- ristin. Se kaipaa vielä oman kaulanauhan, sillä ostin pelkän riipuksen. Saa nähdä, saanko ostettua korunauhaa Joensuusta vai pitääkö tilata netistä. Joskus tuntuu, että kaikki liikkeet ovat kiinni juuri silloin, kun niissä ehtisi käydä ostoksilla. 


Luitko jo nämä postaukset?

Rentouttavaa viikonloppua sinulle! 

maanantai 2. syyskuuta 2024

Meidän elokuu 2024 puhelinkuvina - revontulia, markkinoita ja kääpiövuohia

Tässä postauksessa on yli 20 kuvaa elokuulta ja haluat avata postauksen erikseen! Elokuu oli toisaalta aivan ihana kuukausi, mutta toisaalta minun piti käsitellä ja miettiä myös vaikeita asioita. Oli vähän ehkä sellaista tunteiden vuoristorataa ääripäästä toiseen. Päällimmäisenä mielessä on kuitenkin ne hyvät ja ihanat asiat, sekä kiitollisuus ystävistä, meidän perheestä ja puolison vanhemmista. Elokuussa itkin eniten sitten viime toukokuun jälkeen, niin ehkä tuli sanottua liian aikaisin tässä heinäkuisessa postauksessa, että nyt tuntuu hyvältä ja enemmän minulta. Mutta nyt niihin positiivisiin juttuihin, katsotaan mitä kaikkea ehdittiin kuukauden aikana tehdä! 


Kävimme elokuun alussa ystäväni ja kummipoikani kanssa Saarilan Kotieläinpihalla Polvijärvellä. Tämä oli aivan ihana kohde aikuisten ja lasten mielestä, sillä molemmat pojat rakastavat eläimiä! Saarilan Kotieläinpiha sijaitsee Polvijärven Solassa eli on aika lähellä Joensuuta, noin puolen tunnin ajomatkan (n. 30km) päässä. Saarilassa on vuosittain myös auringonkukkapelto ja kukkaniittyjä. 

Minusta paras asia Saarilassa oli kääpiövuohet, voi jestas mitä söpöliinejä! Aivan huippuja ja miten vekkuleita otuksia. Nauratti, kun kääpiövuohet söivät heiniään aidan ja ruokaverkon välistä, alhaalta päin tai kurottelemalla yläosasta, vaikka heinää olisi voinut syödä helpomminkin. Eläintenhoitaja sattui juuri paikalle, kun olimme aitauksen luona, niin hän päästi meidät aidan sisäpuolelle silittämään vuohia. Ensimmäinen alla oleva kuva on Satupolulta, joka on suunnattu pienille vierailijoille - mutta onpa symppis pikkumökki keskellä metsää. 




Näitä söpöjä kääpiövuohia olisi ollut myynnissäkin ja kieltämättä ihan vakavasti mietittiin, että riittäisikö meillä aikaa ja jaksamista myös muille eläimille kuin kissoille. Kissat ovat kuitenkin aika itsenäisiä lemmikkeinä. Tilaahan täällä maalla olisi ja lemmikeistä on aina paljon iloa. Ajattele, miten mukavaa olisi tulla kotiin, kun pikkuinen vuohi (tai useampi) olisi vastassa! 

Saarilassa meillä meni koko päivä, sillä katsottavaa ja siliteltävää riitti. Elokuun alkupuolella Joensuussa oli Kansainväliset markkinat, jossa käytiin tsekkaamassa mitä uutta siellä on. Ostin jasmiininkukan tuoksuista eteeristä öljyä, Egypti- aiheisia sisustustavaroita, koruja ja laventelipusseja vaatekaappeihin, sekä vaatehuoneeseen. Maistettiin myös tuollaista Geisha- mansikkavarrasta, joka ei ehkä paras idea ollut helteisenä päivänä - vähän sotkuista ja imelää. Oli silti hyvää, mutta ei sen 8-9€ arvoista. 



Maalasin kylppärin oven listoihin kauttaaltaan galaksikuviota! Nyt kesällä ja elokuussakin olen tehnyt puutöitä, kun aikaa on ollut paljon ja välillä ollut vähän tylsää. Listat valmistuivat lakkauksineen ja ne ovatkin jo paikallaan. Listojen maalaus ei mennyt alkuun ihan kuin Strömsossa, sillä siveltimillä maalaaminen oli todella hidasta. Ei kun katsomaan lisää YouTube- videoita galaksien ym. avaruuden maalaamisesta. Vaihdoin siveltimet sieniin, sillä puupinnalla ne vaikuttivat toimivan paremmin kuin siveltimet. 

Muutaman jutun tekisin nyt eri tavalla, mutta tykkään lopputuloksesta siitä huolimatta, että viimeisestä listasta tuli paras! Jos aiot maalata galakseja, tähtisumua ynnä muuta, niin voin vinkiksi sanoa, että osta pieniä tiskisieniä. Niitä suorakulmaisia, joissa toisella puolella on ohut karhea kohta ja loppu sienestä sellaista tavallista pehmeää vaahtosientä. Mustan pohjan tein kalustemaalilla, joka oli yllättäen vielä hengissä ja käyttökelpoinen. Kuviot maalasin tavallisilla akryylimaaleilla, joiden sävyt sekoitin itse sopimaan kylppärin laattoihin. Tähdet roiskin viuhkasiveltimen avulla ulkona, nekin ovat tavallista akryylimaalia. Lakkasin pinnat vielä kolme kertaa himmeällä värittömällä lakalla, että listat kestävät kylppärin olosuhteita. 


Seuraavaksi otin työn alle pöytälevyn, joka on pientä vaille valmis. Aika karhea pinta oli kauttaaltaan, joten hiomisessa meni todennäköisesti tunteja. Tästä tulee pojalle tietokonepöytä, kun saadaan näppäimistolle liuska kiinnitettyä ja käsiteltyä, sekä pinnijalat ja keskusyksikön rauta kiinnitettyä. Isältä jäi talliin tällainen suuri puu, josta jokainen sisarus sai oman osansa, jos vaan halusi lankkuja omiin projekteihinsa. Isä vuoli vastaavista puista tuoleja mm. mökille, mutta tein omasta osuudestani pojalle pöydän ja lopuista teen jotain, kun jonkun hyvän ja hyödyllisen idean saan. 

Pitää muuten sanoa, että onpa helppoa nykyaikana tehdä näitä eri projekteja! Aina, jos jokin loppui tai tarvitsin jotain, niin tein tilauksen Puuilon tai Bilteman verkkokaupassa lisäten haun Joensuun myymälöistä. Mies haki minulle töistä tullessaan sitä sun tätä, mutta oli todella näppärää tilata, maksaa ja odottaa viestiä, että tilaus on haettavissa. Sitten vaan valmiiksi kerättyjen tuotteiden haku työmatkan varrelta (yleensä vielä samana päivänä) ja tadaa - hommat jatkuu ilman taukoja! 


Ainiin ja kyllähän me muuten grillasimme porukalla, kun Viki ja kummipoika olivat kylässä! Olin todella väsynyt tuolloin, mutta kylläpä piristi nähdä rakkaita ihmisiä. Yksi parhaimmista asioista elokuussa. Kävimme myös kirppiksellä tekemässä löytöjä! Olemme muutenkin viettäneet aikaa läheisten kanssa. Kävimme myös veneilemässä puolison vanhempien kanssa. Keli oli vähän synkkä, mutta eihän se mitään haittaa, kun seura on hyvää. ^^ 




Elokuun aikana piti vähän mietiskellä ja etsiä mielenrauhaa. Kävin pitkästä aikaa Joensuussa kuuntelemassa, sekä katselemassa aaltojen pauhua. En muuten ollut ainoa, Linnunlahdelle sattui useita muitakin paikan päälle fiilistelemään ja kuvaamaan! Oli ihan älyttömän kaunista juuri ennen ukkosta ja sadetta, kuten kuvistakin näkyy. 



Meidät kutsuttiin mummolaan syömään ja juhlistamaan miehen äidin synttäreitä! Sattui jotenkin todella kaunis päivä. Ei ollut liian kuuma, vaan just ihanteellinen keli ulkona syömiseen. Alkupalaksi oli todella hyvää juustokeittoa, tämä oli ehkä lempparini. Pääruokana oli lihaa suoraan grillistä perunan ja salaatin kaveriksi, jälkkäriksi saatiin kakkua. Oli mukavaa viettää aikaa ja keskustella puolison sukulaisten kanssa pitkästä aikaa. 

Elokuussa saimme pitkästä aikaa lapsivapaata, kun lapsi meni serkkujensa kanssa mummolaan yökylään. Tarkoitus oli käydä leffassa ja terassilla, mutta muistettiin leffan alkamisaika väärin eli ei ehditty. Käytiin sitten sen sijaan Alkon kautta ja jätettiin terassikin väliin, että ehditään viettää aikaa kahdestaan mahdollisimman kauan. Kippisteltiin miehen lempikuoharilla, saunottiin, keskusteltiin ja vietettiin aikaa. Eipä se ilta muuta kaivannutkaan, oli hauskaa! Ja kieltämättä oli mukavaa olla välillä kotona ihan kahdestaan, kun yleensä ollaan aina kolmestaan - meillä on todella pieni turvaverkko. 



Elokuussa - no, jos totta puhutaan, niin koko kesän ajan - olen tykännyt saunoa ulkosaunalla. Nyt iltojen pimentyessä on todella tunnelmallista saunoa omassa rauhassa ja onhan se myös romanttista saunoa kynttilöiden valossa. Toki ulkosaunalla on sähkötkin, mutta kynttilöissä on enemmän tunnelmaa. Ulkosauna on ihana vuoden ympäri. Vielä kun sen uima- altaan saisi pihalle, niin ai että on huippu! 



Eräänä yönä oli mahtavat revontulet! Harjoittelin yökuvaamista etupihalla ja ihastelin väriloistoa. Ylläolevan kuvan nappasin ihan puhelimella, kun en ollut saanut vielä tarpeeksi hyviä säätöjä järkkäriin, mutta aivan mielettömät värit oli! Katselin samalla perseidien parvea ja näin useamman tähdenlennon. Toivottavasti tekemäni toiveet toteutuvat. ✨

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä pidimme harrikan huoltopäivän. Pitää vielä öljyä käydä hakemassa ja taidan käsitellä myös nuo nahkapinnat, sen verran kärsineiltä näyttävät. Onhan tämä nyt ihan erilainen kuin Kawasaki, mutta molemmissa on kyllä omat hyvät ja huonot puolensa. Tovi on mennyt tulla sinuiksi Harley Davidsonin kanssa, kun ajoin ensimmäiset 12 vuotta Kawan kyykkypyörällä. Noh, molempi parempi! 


Millainen sinun elokuusi oli? Mikä oli ikimuistoisin hetki kuukauden aikana? Mukavaa alkavaa viikkoa siulle!