maanantai 2. syyskuuta 2024

Meidän elokuu 2024 puhelinkuvina - revontulia, markkinoita ja kääpiövuohia

Tässä postauksessa on yli 20 kuvaa elokuulta ja haluat avata postauksen erikseen! Elokuu oli toisaalta aivan ihana kuukausi, mutta toisaalta minun piti käsitellä ja miettiä myös vaikeita asioita. Oli vähän ehkä sellaista tunteiden vuoristorataa ääripäästä toiseen. Päällimmäisenä mielessä on kuitenkin ne hyvät ja ihanat asiat, sekä kiitollisuus ystävistä, meidän perheestä ja puolison vanhemmista. Elokuussa itkin eniten sitten viime toukokuun jälkeen, niin ehkä tuli sanottua liian aikaisin tässä heinäkuisessa postauksessa, että nyt tuntuu hyvältä ja enemmän minulta. Mutta nyt niihin positiivisiin juttuihin, katsotaan mitä kaikkea ehdittiin kuukauden aikana tehdä! 


Kävimme elokuun alussa ystäväni ja kummipoikani kanssa Saarilan Kotieläinpihalla Polvijärvellä. Tämä oli aivan ihana kohde aikuisten ja lasten mielestä, sillä molemmat pojat rakastavat eläimiä! Saarilan Kotieläinpiha sijaitsee Polvijärven Solassa eli on aika lähellä Joensuuta, noin puolen tunnin ajomatkan (n. 30km) päässä. Saarilassa on vuosittain myös auringonkukkapelto ja kukkaniittyjä. 

Minusta paras asia Saarilassa oli kääpiövuohet, voi jestas mitä söpöliinejä! Aivan huippuja ja miten vekkuleita otuksia. Nauratti, kun kääpiövuohet söivät heiniään aidan ja ruokaverkon välistä, alhaalta päin tai kurottelemalla yläosasta, vaikka heinää olisi voinut syödä helpomminkin. Eläintenhoitaja sattui juuri paikalle, kun olimme aitauksen luona, niin hän päästi meidät aidan sisäpuolelle silittämään vuohia. Ensimmäinen alla oleva kuva on Satupolulta, joka on suunnattu pienille vierailijoille - mutta onpa symppis pikkumökki keskellä metsää. 




Näitä söpöjä kääpiövuohia olisi ollut myynnissäkin ja kieltämättä ihan vakavasti mietittiin, että riittäisikö meillä aikaa ja jaksamista myös muille eläimille kuin kissoille. Kissat ovat kuitenkin aika itsenäisiä lemmikkeinä. Tilaahan täällä maalla olisi ja lemmikeistä on aina paljon iloa. Ajattele, miten mukavaa olisi tulla kotiin, kun pikkuinen vuohi (tai useampi) olisi vastassa! 

Saarilassa meillä meni koko päivä, sillä katsottavaa ja siliteltävää riitti. Elokuun alkupuolella Joensuussa oli Kansainväliset markkinat, jossa käytiin tsekkaamassa mitä uutta siellä on. Ostin jasmiininkukan tuoksuista eteeristä öljyä, Egypti- aiheisia sisustustavaroita, koruja ja laventelipusseja vaatekaappeihin, sekä vaatehuoneeseen. Maistettiin myös tuollaista Geisha- mansikkavarrasta, joka ei ehkä paras idea ollut helteisenä päivänä - vähän sotkuista ja imelää. Oli silti hyvää, mutta ei sen 8-9€ arvoista. 



Maalasin kylppärin oven listoihin kauttaaltaan galaksikuviota! Nyt kesällä ja elokuussakin olen tehnyt puutöitä, kun aikaa on ollut paljon ja välillä ollut vähän tylsää. Listat valmistuivat lakkauksineen ja ne ovatkin jo paikallaan. Listojen maalaus ei mennyt alkuun ihan kuin Strömsossa, sillä siveltimillä maalaaminen oli todella hidasta. Ei kun katsomaan lisää YouTube- videoita galaksien ym. avaruuden maalaamisesta. Vaihdoin siveltimet sieniin, sillä puupinnalla ne vaikuttivat toimivan paremmin kuin siveltimet. 

Muutaman jutun tekisin nyt eri tavalla, mutta tykkään lopputuloksesta siitä huolimatta, että viimeisestä listasta tuli paras! Jos aiot maalata galakseja, tähtisumua ynnä muuta, niin voin vinkiksi sanoa, että osta pieniä tiskisieniä. Niitä suorakulmaisia, joissa toisella puolella on ohut karhea kohta ja loppu sienestä sellaista tavallista pehmeää vaahtosientä. Mustan pohjan tein kalustemaalilla, joka oli yllättäen vielä hengissä ja käyttökelpoinen. Kuviot maalasin tavallisilla akryylimaaleilla, joiden sävyt sekoitin itse sopimaan kylppärin laattoihin. Tähdet roiskin viuhkasiveltimen avulla ulkona, nekin ovat tavallista akryylimaalia. Lakkasin pinnat vielä kolme kertaa himmeällä värittömällä lakalla, että listat kestävät kylppärin olosuhteita. 


Seuraavaksi otin työn alle pöytälevyn, joka on pientä vaille valmis. Aika karhea pinta oli kauttaaltaan, joten hiomisessa meni todennäköisesti tunteja. Tästä tulee pojalle tietokonepöytä, kun saadaan näppäimistolle liuska kiinnitettyä ja käsiteltyä, sekä pinnijalat ja keskusyksikön rauta kiinnitettyä. Isältä jäi talliin tällainen suuri puu, josta jokainen sisarus sai oman osansa, jos vaan halusi lankkuja omiin projekteihinsa. Isä vuoli vastaavista puista tuoleja mm. mökille, mutta tein omasta osuudestani pojalle pöydän ja lopuista teen jotain, kun jonkun hyvän ja hyödyllisen idean saan. 

Pitää muuten sanoa, että onpa helppoa nykyaikana tehdä näitä eri projekteja! Aina, jos jokin loppui tai tarvitsin jotain, niin tein tilauksen Puuilon tai Bilteman verkkokaupassa lisäten haun Joensuun myymälöistä. Mies haki minulle töistä tullessaan sitä sun tätä, mutta oli todella näppärää tilata, maksaa ja odottaa viestiä, että tilaus on haettavissa. Sitten vaan valmiiksi kerättyjen tuotteiden haku työmatkan varrelta (yleensä vielä samana päivänä) ja tadaa - hommat jatkuu ilman taukoja! 


Ainiin ja kyllähän me muuten grillasimme porukalla, kun Viki ja kummipoika olivat kylässä! Olin todella väsynyt tuolloin, mutta kylläpä piristi nähdä rakkaita ihmisiä. Yksi parhaimmista asioista elokuussa. Kävimme myös kirppiksellä tekemässä löytöjä! Olemme muutenkin viettäneet aikaa läheisten kanssa. Kävimme myös veneilemässä puolison vanhempien kanssa. Keli oli vähän synkkä, mutta eihän se mitään haittaa, kun seura on hyvää. ^^ 




Elokuun aikana piti vähän mietiskellä ja etsiä mielenrauhaa. Kävin pitkästä aikaa Joensuussa kuuntelemassa, sekä katselemassa aaltojen pauhua. En muuten ollut ainoa, Linnunlahdelle sattui useita muitakin paikan päälle fiilistelemään ja kuvaamaan! Oli ihan älyttömän kaunista juuri ennen ukkosta ja sadetta, kuten kuvistakin näkyy. 



Meidät kutsuttiin mummolaan syömään ja juhlistamaan miehen äidin synttäreitä! Sattui jotenkin todella kaunis päivä. Ei ollut liian kuuma, vaan just ihanteellinen keli ulkona syömiseen. Alkupalaksi oli todella hyvää juustokeittoa, tämä oli ehkä lempparini. Pääruokana oli lihaa suoraan grillistä perunan ja salaatin kaveriksi, jälkkäriksi saatiin kakkua. Oli mukavaa viettää aikaa ja keskustella puolison sukulaisten kanssa pitkästä aikaa. 

Elokuussa saimme pitkästä aikaa lapsivapaata, kun lapsi meni serkkujensa kanssa mummolaan yökylään. Tarkoitus oli käydä leffassa ja terassilla, mutta muistettiin leffan alkamisaika väärin eli ei ehditty. Käytiin sitten sen sijaan Alkon kautta ja jätettiin terassikin väliin, että ehditään viettää aikaa kahdestaan mahdollisimman kauan. Kippisteltiin miehen lempikuoharilla, saunottiin, keskusteltiin ja vietettiin aikaa. Eipä se ilta muuta kaivannutkaan, oli hauskaa! Ja kieltämättä oli mukavaa olla välillä kotona ihan kahdestaan, kun yleensä ollaan aina kolmestaan - meillä on todella pieni turvaverkko. 



Elokuussa - no, jos totta puhutaan, niin koko kesän ajan - olen tykännyt saunoa ulkosaunalla. Nyt iltojen pimentyessä on todella tunnelmallista saunoa omassa rauhassa ja onhan se myös romanttista saunoa kynttilöiden valossa. Toki ulkosaunalla on sähkötkin, mutta kynttilöissä on enemmän tunnelmaa. Ulkosauna on ihana vuoden ympäri. Vielä kun sen uima- altaan saisi pihalle, niin ai että on huippu! 



Eräänä yönä oli mahtavat revontulet! Harjoittelin yökuvaamista etupihalla ja ihastelin väriloistoa. Ylläolevan kuvan nappasin ihan puhelimella, kun en ollut saanut vielä tarpeeksi hyviä säätöjä järkkäriin, mutta aivan mielettömät värit oli! Katselin samalla perseidien parvea ja näin useamman tähdenlennon. Toivottavasti tekemäni toiveet toteutuvat. ✨

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä pidimme harrikan huoltopäivän. Pitää vielä öljyä käydä hakemassa ja taidan käsitellä myös nuo nahkapinnat, sen verran kärsineiltä näyttävät. Onhan tämä nyt ihan erilainen kuin Kawasaki, mutta molemmissa on kyllä omat hyvät ja huonot puolensa. Tovi on mennyt tulla sinuiksi Harley Davidsonin kanssa, kun ajoin ensimmäiset 12 vuotta Kawan kyykkypyörällä. Noh, molempi parempi! 


Millainen sinun elokuusi oli? Mikä oli ikimuistoisin hetki kuukauden aikana? Mukavaa alkavaa viikkoa siulle! 

6 kommenttia:

  1. Aivan mahtava postaus, mukavia muistoja jää teille elokuulta! Ihan mielettömän upeita varsinkin revontulikuva ja nuo missä auringonsäteitä tulee pilvien välistä ja heijastuu veteen :0

    Mulla elokuu vain meni ohi niin nopeasti, että tuntuu ettei ehtinyt juuri mitään vaikka asia on kyllä aivan päinvastainen :D mahdoton kyllä valita yhtä hetkeä yli muiden..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, ihana kuulla et pidät! <3 Elokuu oli kyllä ihana, vaikka vähän synkkiäkin hetkiä riitti, mut pääasiassa mielenpäällä pyörii nuo positiiviset. :) Revontulikuvasta tuli kyllä onnistunut, vaikka on puhelimella otettu!

      Hahah, kuullostaa tutulta - miekin jouduin vähän miettimään, että mitkä kaikki jutut nostan tänne blogiin. Oli nimittäin paljon kuvia ja videoita, nämä reilut parikyt sain raakattua 50 kuvan joukosta. :D Monta hyvää jäi julkaisematta!

      Poista
  2. Miten kiva lukea sinun elokuustasi! Jotenkin ihan mahtavia juttuja, ja anteeksi nyt vain miten hienot ovilistat! Suu auki katsoin, että oletpa taiteellinen. Ei muuten onnistuisi täällä päässä, vaikka olisi mitä sieniä käytössä ;)

    Kauniita luontokuvia - sielu lepää kun noita katselee. Täälläkin olisi saattanut nähdä revontulia, mutta hitsi kun ei vaan jaksa valvoa enää. Onneksi muut jaksaa ja saa katsella kuvia jälkikäteen. Luonto on ihmeellinen. Elokuu meni nopsaan ja nyt on hauska katsella minkänäköisen luonnon se syksy meille seuraavaksi taikoo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, kiitos paljon! <3 Meidän elokuu sisälsi kyllä aivan ihania juttuja, monet kokemukset jäävät muistoihin. Huippua, et pidät ovilistoista! Mies ei oikein innostunut ideasta alkuun, mutta miusta meidän kylppäri kaipasi jotain spessua ja spa- tunnelmaa. Vähän piti itsekin harjoitella ja pitää vielä testailla kankaalle. Meinasin maalata yhden farkkutakin selkään galaksi- tai tähtisumua, niin pitää koostumusta testailla ensin farkulle ennen kuin aloittaa. :) Hahah, sellaset psykedeeliset listat ois kans makeet, jotain sulavia hymynaamoja tai vastaavaa! ;)

      Luonnolla on ihmeen rauhoittava vaikutus. Varsinkin tässä luonnon lähellä palautuminen on paaaaljon helpompaa kuin Joensuun keskustan kupeessa asuessa. On tilaa ja metsä heti parin metrin päässä talosta. Jos et jaksa valvoa revontulien takia, niin kannattaa talvella seurata aurinkomyrskyjä ja aktiivisuutta - silloin revontulia voi nähdä jo kuuden- seitsemän aikaan illalla! Onneksi kuvia aina näkee somestakin. Toivottavasti teilläkin oli ihana elokuu! Mie niin toivon, että ruska- aika on pitkä ja talvi alkaisi vasta marraskuun puolen välin jälkeen. <3 <3 Pidetään peukkuja, lupaavalta ainakin näyttää! ^^

      Poista
  3. Hyvät muistot olet saanut ikuistettua. Varsinkin nuo aina niin nätit revontulet

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 😊 Elokuussa tuli kyllä aivan ihania muistoja tehtyä läheisten kanssa. ❤️ Nuo revontulet olivat upeimmat koskaan, ihan älyttömän kirkas väriloisto - useimmiten näkee pelkästään vihreän sävyjä, mutta näkyi myös violettia ja punaista. ^^

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)