maanantai 30. syyskuuta 2024

Kuka mie olen, mistä tulen ja minne menen - Bloggaajan esittely

Heipähei uudet ja vanhat lukijat! Haluan pitkästä aikaa tehdä jonkinlaisen bloggaajan esittelyn tänne blogiin, vähän kuin kertauksena vakituisille ja uutena tuoreemmille seuraajille. Kuvituksena tässä postauksessa on mitkäs muutkaan kuin asukuvat itsetehdyllä pellavamekolla. Onhan tämä blogini tyyli- ja muotiblogi, vaikka minimalistista tai skandinaavista tyyliä täällä ei ole nähtykään. Täällä ei nähdä harmaita ja beigejä asuja take away- kuppien kera, vaan tämä blogi sisältää värikkäitä asusteita, itsetehtyjä vaatteita ja ihania korkokenkiä! Joskus enemmän on enemmän ja toisinaan koko musta asu on parasta mitä tiedän, mutta mikään ei piristä maisemaa niin paljon kuin karkkipinkki laukku, kengät tai takki. 

 
Pellavamekko - itsetehty (pellavakangas Eurokankaalta)
Kaulakoru - Unique Design by Maria
Laukku - löytö Espanjasta, merkistä ei tietoa
Korkokengät - Guess
 

Täytin juuri 34- vuotta ja asun perheeni kanssa maalla Joensuun lähellä. Ostimme omakotitalon isohkolla tontilla rauhalliselta alueelta ja olemme viihtyneet täällä jo 11- vuotta. Muutimme tänne Joensuusta, mutta molemmat meistä on alunperin Pohjois- Karjalan pienemmiltä kunnilta lähtöisin. Luonnonläheisyys, osittainen omavaraisuus ja oma rauha ovat meille tärkeimpiä tekijöitä mukavaan ja hyvään elämään. Perheeseeni kuuluu aviomies ja 11- vuotias lapsi. 

Lemmikkeinä meillä on kissoja, mutta olemme aina silloin tällöin haaveilleet myös muista lemmikeistä - minusta kääpiövuohet olisivat ihania ja mies haluaisi kanoja niiden lisäksi! Elämme kuitenkin sen verran aktiivista elämää, että tällä hetkellä voimavarat eivät riitä vaativampiin lisälemmikkeihin, mutta ehkäpä joskus kauempana tulevaisuudessa aika on otollinen. 


Tällä hetkellä etsin uutta työpaikkaa digitaalisen markkinoinnin parista, ensisijaisesti sosiaalisen median koordinaattorin, SoMe- spesialistin, sisällöntuottajan, lyhyt videoiden, kansainvälisen kaupan tai vaikuttajamarkkinoinnin koordinoinnin parista. Kansainvälinen puoli kiinnostaa minua eniten näissä kaikissa. Olisi täydellistä, jos uusi työpaikka olisi arvojeni mukainen tai ainakin suurimmilta osin yhteensopiva. 

Tämä on kieltämättä haastavaa löytää, sillä monilla yrityksillä vastuullisuusasiat ovat vielä aivan lasten kengissä ja loput eivät välitä tippaakaan kestävästä kehityksestä. Haaveilen kuitenkin siitä, että tulevassa työpaikassani minun ei tarvitsisi työskennellä koko ajan arvojeni vastaisesti, sillä se on henkisesti aika kuluttavaa. 

 
Työttömyys on ollut hieman raastavaa, sillä tekeminen alkaa loppua kesken. Eli käytännössä minulla on liikaa aikaa. Kieltämättä alan katsoa jo kodinhoitohuonetta ja makkaria sillä silmällä, että kohta revitään lattiat auki ja rempataan. Tosin ansiosidonnaisella ollessa taloudellinen tilanne ei ole yhtä hyvä kuin töissä ollessa, vaikka olisikin aikaa repiä lattiat auki ja pistää huoneet uuteen uskoon. Säästöjä ei viitsi remppaan kuluttaa, kun ei ole vielä uudesta työpaikasta mitään tietoa. 

Välillä aikaa on liikaa, niin pakko yrittää keksiä uutta tekemistä ja uusia projekteja edellisten valmistuessa. En tiedä, mitä teen. Toki haen töitä ja toivon saavani hyvän työpaikan. Ja yritän jättää lattiat, sekä muut pinnat kotona rauhaan lompakon vuoksi, vaikka se olisi hyvää terapiaa. 

 
Vapaa- ajallani harrastan moottoripyöräilyä ja itämaista vatsatanssia. Tänä syksynä aloitin myös keramiikkakurssin baletin sijaan, sillä ajankohta oli parempi ja halusin kokeilla jotain uutta. Ehkä tämä luova keramiikkakurssi tuo tekemisen iloa ja mielenrauhaa liikunnan lisäksi? Pidän myös uimisesta ja nyt kesällä olen tehnyt aika paljon puutöitä kotona, kun on ollut aikaa. Nautin taiteesta ja kulttuurista, sekä käsillä tekemisestä. Matkustelu on myös mukavaa, mutta minusta se on kallista ja matkustelen itseasiassa aika harvoin ulkomaille asti. 

Kirjoitan toki myös tätä blogia, olen kirjoittanut tätä jo 14 vuoden ajan. Kirjoitan ja valokuvaan aika paljon, vaikka täällä ei näy läheskään kaikki mitä kuvaan. Olen rajannut aihepiiriä aikoinaan tiiviimmäksi, painottuen muotiin ja tyyliin. Näissä pyrin ottamaan huomioon myös vastuullisuuden, sekä vaatteiden ja asusteiden mahdollisimman pitkän käyttöiän jakamalla tietoa materiaaleista ja niiden huollosta. Ensimmäiseltä koulutukseltani olen pukuompelija ja työskentelin alalla noin 12 vuotta, joten tietoa ja taitoa minulla on aika paljon vaatetusalalta. Varsinkin, kun tyyli, muoti ja erilaiset tekstiilialan innovaatiot ovat omia intohimojani kenkien lisäksi. 


Kuten olet saattanut kuvista huomata, niin rakastan korkokenkiä ja Tyylimurun Tiina sanoikin minua jokin aika sitten kenkäkuningattareksi! Pitäisi melkein lisätä Instagramin bioon myös "Pohjois- Karjalan kenkäkuningatar", heh. Olisi aika kuvaava, sillä eteisestä ja kenkä- ja vaatehuoneesta löytyy reilut 230-240 paria korkokenkiä. Voisi siis sanoa, että jonkin sortin kenkäharrastaja olen myös. Kenkähullu nyt ainakin, vaikka tänä vuonna en ole kovin monia kenkiä ostanutkaan. 

Vuosien mittaan olen keräillyt myös muita kenkäaiheisia juttuja, kuten kenkäkirjallisuutta, joulukoristeita, kylttejä, taidetta ja valoja. Täältä löydät joitain keräämiäni kenkäaiheisia juttuja, jos kiinnostaa. Kenkiä olen rakastanut jo pienestä asti ja vanhimmat kenkäni olen ostanut jo teini- ikäisenä. Kaikkia en kuitenkaan ole säilyttänyt, vaan toisinaan olen myynyt kenkiä eteenpäin syystä tai toisesta. 


Tulevaisuudessa toivon eläväni tasapainoista ja hyvää elämää. Toivon, että löydän pian työpaikan, joka on kuin minulle tarkoitettu. Sellainen, jossa viihtyy, sekä voi vuosien mittaan edetä ja kehittyä paremmaksi. Haluan, että myös tulevaisuudessa aikaa riittää perheelle, ystäville ja uusille haasteille. Aina toisinaan haaveilen / haaveilemme kaksikerroksisesta hirsitalosta, ulkomaille muutosta ja muista vähän isommista asioista, mutta aika näyttää - nyt on hyvä näin. Ehkä eniten haluan oppia ja kehittyä paremmaksi kiinnostuksen kohteiden saralla. 

Olisi ihanaa tutustua myös sinuun tarkemmin ja kuulla, kuka ja millaisessa tilanteessa oleva ihminen siellä lueskelee blogiani aktiivisesti? Kuka sie olet, mistäpäin ja mitä toivot tulevaisuudelta? Mistä unelmoit? 

6 kommenttia:

  1. On ollut mukava oppia tuntemaan sinut täältä blogin että Instan kautta :) juuri se persoonallinen ote onkin ollut tärkeässä roolissa miksi tänne on aina ollut kiva palata!

    Pidän sulle molempia peukkuja mieleisen työpaikan löytymiseen, onnekas on se joka ymmärtää hyvän päälle sitten! On aivan mahtavaa että pidät kiinni periaatteista ja arvoista, vaikka se saattaisi nousta seinäksikin. Maailma on tarpeeksi epäaito ja muovinen, tarvitaan oikeaa meininkiä!

    Vastatakseni asetettuihin kysymyksiin: minä olen Taija-Tiia, kouvolalaistunut oululainen. En tiedä vielä mitä haluan isona tehdä, mutta olen opetellut rakentamaan arkeni sellaiseksi kuin haluan - opiskelen ja opin uutta, näen ja koen, jaan iloani muillekin. Pyristelen irti ajatuksista että pitäisi olla tietynlainen tietyssä iässä tai elämäntilanteessa. Suurin unelmani olisi vain tehdä aina juuri niin kuin huvittaa ilman rahahuolia. Kun rahasta ei tarvitsisi huolehtia, opiskelisin varmaan yliopistolla aina vaan kaikkea mielenkiintoista kielistä historiaan ja matkustelisin maailmalla oppimassa vähän lisää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin myös sinut, ihanaa et löysit miut uudelleen täältä blogien maailmasta! 🤗❤️ Instassa tosin vastaan huonommin viesteihin, kun niitä tulee niin paljon, etten ehdi vastata kaikille tai vastauksissa kestää. Ihana kuulla, kiitos paljon! ^^

      Toivotaan niin, olisi aivan mahtavaa työskennellä sellaisessa firmassa, missä tehdään paremmin ja pyritään toimimaan vastuullisesti sen sijaan, että mennään helpoimman kautta. 😊 Omien arvojen vastainen työ kuormittaa henkisesti yllättävän paljon, vaikka työn ottaisi vain työnä. Kaikkien yritysten ja ihan valtiotasolla kaikkien pitäisi alkaa tehdä paremmin, sekä tehdä kiertotaloudesta myös liiketaloudellisesti kannattavaa, jos on pakko pitää yllä tällaista kulutukseen nojaavaa yhteiskuntaa.

      Huikkaan tässä välissä kommentteja lukeville, että kannattaa tsekata Taija-Tiian blogi! ❤️ Siellä on monipuolisesti sisältöä mm. kulttuurista, postcrossingista, kotimaan matkailusta ja muusta. Suosittelen!

      Mukavaa kuulla, että olet opetellut rakentamaan arkea sellaiseksi kuin haluat elää ja pyristelet irti muiden odotuksista. Muiden odotusten mukaan eläminen ei välttämättä ole sitä mitä sinä haluat tai mikä tekee onnelliseksi, siksi on hyvä miettiä myös boksin ulkopuolelta! Tästä on itseasiassa moni puhunutkin, että kokee paineita edetä elämässä tietyllä tavalla esim. parisuhteen, perheen, oman kodin ja työn osalta.

      Ilman rahahuolia olisi kyllä mukava elää, vaikka raha ei onnelliseksi teekään. Se vain helpottaa ja mahdollistaa sellaisia asioita, mitä ei muuten pystyisi toteuttamaan. 🤗 Jos rahasta ei tarvitsisi huolehtia, niin kyl miekin rakennuttaisin talon rantatontille ja helpottaisin elämää aika paljon, mutta vastapainoksi olisin myös työelämässä, luovassa työssä / harrastuksissa tai opiskelemassa. Ostaisin myös kaupunkikämpän jostain ihanasta kaupungista mökin sijaan. Ja remppaisin kyllä nykyisestä kodista meidän makkarin ja kodinhoitohuoneen ihan über hienoiksi. 😍

      Toivottavasti siun unelmasi toteutuu tavalla tai toisella, ainakin mahdollisimman lähelle tuollaisena kuin kuvaat! ✨💫

      Poista
  2. Olipa kiva lukea sinusta enempi! Blogiisi olen tainnut päätyä yhteisen intohimomme eli muodin vuoksi. Sinun tyyliäsi ja arvojasi ihailen kovasti ja olen ehdottomasti sitä mieltä, että kenkien ykköskuningatar löytyy juurikin tästä blogista. Että ken vain inspiroituu kauniista kengistä ja vastuullisesta muodista, niin toivon, että löytävät tänne lukemaan.

    Toivottavasti työasiat järjestyvät parhain päin eikä tarvitse enää energiaa käyttää hakemiseen ja etsintään, vaan pääsisi käsiksi siihen luovaan työhön, joka taitaa olla sinun juttusi.

    Minulla taasen ei ole ikinä oikein ollut unelma-ammattia, ja tälläkin hetkellä teen työkseni ehkä sellaista hommaa, jota en näe loppuikääni tekemässä. Myönnän, että minua kiinnostaisi copywriterin monipuolinen homma, mutta en tiedä onko jo liian myöhäistä alkaa itseään siihen hommaan koulia. Asun siis Savonlinnassa ja unelmoin elämästä, jossa työt eivät haittaa liikaa vapaa-aikaa. Heh, koska unelmia pitää olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina, ihana kuulla! <3 Mie taisin löytää siun blogin siun kommenttien kautta? Ehkä? En ole ihan varma, on voinut myös Blogit.fi:ssä tulla vastaan, kun sieltä käyn lukemassa blogeja itsekin. :) Miusta on huippua seurata siun tyyliä, vaikka meillä on todella erilaiset tyylin - mutta silti ehkä jotain pienesti samaa rouheutta ja naisellisuutta on molempien tyylissä. <3 Miusta on ihanaa seurata erilaisia tyylejä ja yhdistelmiä, vaikka se olisikin ihan erilaista kuin oma.

      Toivotaan näin! Juuri oikein olet ymmärtänyt, luova työ on enemmän se oma juttu ja luovuuskin alkaa olla ihan eri tasolla kuin kevään stressissä. :) Hankala erottua joukosta, kun hakijoita on välillä jopa 200, joskus yli tuhatkin samaan paikkaan. Moni yritys on just markkinoinnista ja sosiaalisesta mediasta / sisällön tuottamisesta säästänyt, niin hakijoita riittää. :/ Moni on vielä ahtaammallakin kuin minä ja varsinkin lapsiperheiden tilanne on kamala... Lapsista ei pitäisi ikinä säästää, se kostautuu tulevaisuudessa.

      Sie olisit ihan huippu jossain copywriterin hommissa! Pidän todella paljon siun tyylistä kirjoittaa ja analysoida asioita, varmasti tästä siun taustasta olisi hyötyä myös siinä. :) Ikinä ei ole liian myöhäistä alkaa vaihtamaan suuntaa! <3 Rohkeasti vaan kiinnostuksen kohteita tavoittelemaan tai kokeilemaan. Elämä kyllä kantaa. Siitäkin huolimatta, vaikka välillä poikkeaisi kuvitellulta "polultaan". Sen sijaan voikin löytää ihan uuden suunnan ja lisää onnea elämään. :) Noita duuneja voi todennäköisesti tehdä suurimmilta osin myös etänä / hybridinä ja jos on nuorekkaampi firma kyseessä, niin varmasti vajaa viikkokin onnistuu. Ihanaa viikkoa siulle!

      Poista
  3. Moikka, olen tämä harvakseltaan kommentoiva vakkarilukija! Asun tällä hetkellä ruuhka-Suomessa. Haaveilen kesämökistä järven/lammen rannalla. Rakastan uimista!!
    Haluaisin oppia myös poimimaan rouskusieniä ja ompelemaan itselleni vaatteita. :)
    Aikuisbalettia olen kanssa harrastanut aiemmin, sekin olisi kiva aloittaa uudelleen! Myös kokeilla joskus kärkitossuja. Oletko sä kokeillut?
    Töiden suhteen haaveilen siitä, että en uupuisi jatkossakaan ja työ pysyisi mielenkiintoisena. Olen terveydenhuoltoalalla.
    Loppuun kehun vielä tuota laukkua, aivan ihana!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moiii, ihana kun kommentoit ja kerroit itsestäsi! :) <3 Mie myös rakastan uimista ja meillä on itseasiassa tarkoitus teettää kotipihalle uima- allas, jahka tästä miulla työkuviot selkenevät jossain vaiheessa. En vaan malttaisi odottaa, mut meidän pitää kilpailuttaa allas uudelleen, kun edellinen kontakti vaihtoi työpaikkaa ja ennen miun työkuvioiden selviämistä ei viitsi isompia juttuja aloittaa. :) Kesämökistä järven tai lammen rannalla haaveilisin muuten minäkin, mutta asutaan aika mökkimäisellä paikalla ja sit kun uima- altaan saisi, niin avot on täydellistä!

      Molempien oppiminen on hyödyllistä! Oletko miettinyt kansalaisopiston ompelukursseja tms ompelemisen opetteluun? :) Sienistä jotkut rouskut on itselle tuttuja lapsuudesta, mutta silloin syötiin niin paljon sieniä, että en enää pysty ollenkaan syömään sieniä. Ei, ei, itku (ja oksu) meinasi päästä, kun kerran PR- tapahtumassa oli sienikeittoa pääruokana. Nolotti, ei uponnut ja tuli sen verran paha olo parista lusikallisesta, että oli pakko skipata jälkkärikin. Kaikkea sitä. :D

      Aikuisbaletti on ihanaa! Miusta on siistiä miten hyvin se kehittää vartalon lihaksia ja mieli on aina ihan zen tuntien jälkeen. Kärkitossuja en ole vielä kokeillut, miulla on sen verran taukoja ollut aina välissä, että eihän meillä edes esitystä ole vielä ollut ja vasta viime keväänä saatiin jatkoryhmä. :) Harjoitustossuilla siis mennyt! Tälle syksylle otin keramiikkakurssin baletin sijaan, kun ajankohta oli parempi.

      Ai että, siun toiveet työhön liittyen kuulostaa tosi hyvältä. Alasta puhutaan todella paljon negatiiviseen sävyyn, mutta tiedän kyllä, että jotkut ihmiset viihtyvät ja rakastavat tekemäänsä työtä terveydenhoitoalalla. :) Ja miusta se on tärkeä, varsinkin asiakastyössä ja terveydenhuollossa, joka on jokaiselle henkilökohtainen pelkästään aiheenakin. <3 Toki alalla riittää töitä, mut arvostus ja palkka saisi olla parempi.

      Kiitos tuhannesti, tuo oli ihana löytö ja oli kyllä hankalaa valita, ottaako punaisen, mustan vai hopean. ^^ Mukavaa viikkoa siulle!

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)