keskiviikko 18. syyskuuta 2024

Synkempi päivän asu minihameella ja värikkäillä asusteilla

Kuka voi ajatella, että kokonaan musta asu olisi tylsä? Tästä asusta pidän niiiiin paljon! Pysähdyimme eräänä aamuna Joensuun keskustaan kuvaamaan ja kylläpä oli rento tunnelma, sekä nopea kuvaussessio. Asu on kokonaan musta jälleen kerran, mutta minusta kokonaisuus on ihana näyttävää kaulakorua myöten.

Jos olet seurannut minua jo kauemmin, niin tiedät, miten pidän myös synkemmästä estetiikasta. Rakastan romantiikkaa tihkuvaa goottityyliä, jossa pitsit, näyttävät korut, mesh- kankaat ja rypytykset kohtaavat. Viktoriaanisen ajan tyyli kiehtoo, eikä hieman vanhanaikaisesta vampyyriromantiikasta voi olla tykkäämättä!


Paita - Kimchi Blue
Minihame - BikBok
Korkokengät - Minna Parikka
Kaulakoru - kirppikseltä
Olkalaukku - Marimekko


Ihan goottityyliin en enää nykyään pukeudu kuin satunnaisesti, mutta käytän mustia asuja aika paljon, sillä musta on niin helppo väri. Sellainen turvallinen, helposti yhdisteltävä sävy. Tämän asun kontrastit ovat ehkä tärkeimmät, sillä yhdistin asuun kirkkaansävyiset asusteet tuomaan väriä kokomustan rinnalle. Minusta musta on upea väri, mutta kokonaan mustassa asussa värikkäät asusteet tuovat iloa ja eloa päivän asuun. Puhumattakaan siitä, miten ne oikein pomppaavat silmiin tumman asun kanssa!


Pidän myös siitä, miten selkeälinjainen laukku tuo kontrastia pitsien, kerrosten sekä rypytysten keskelle. Marimekon Alisa- laukku ei huuda merkkiä, vaan on hillityn tyylikäs. Sävy on upea, vähän tuollainen keltaisenvihreä – kuten vihreät omenat. Musta kerroksellinen minihame ja selkeälinjainen kirkkaan värinen laukku ovat kuin eri maailmoista. Hameen helman pitsiyksityiskohdat kerroksineen ovat kauniit. Yksi syy sille, miksi ostin tämän hameen alle viidessä minuutissa siitä, kun sen alerekissä näin ohi kulkiessani.


Yläosan ostin Tukholman reissulla Urban Outfittersin liikkeestä. Romanttinen muotokieli puhutteli minua, mutta paita ei ole kuitenkaan ällöromanttinen, vaan enemmänkin särmikäs ja nykyaikainen. Toki yläosan leikkaus on hieman paljastava, jos rintaa on hieman enemmän. Paidan yläosan rypytystä saa säädettyä rusetille solmittavan nauhan avulla, joka on näppärä yksityiskohta. Vilautuksilta välttyy, kun pääntietä voit säätää niin, että se tulee ihoa vasten. 

Näkisin tämän paidan myös ihanien röyhelöhameiden ja helminauhojen kanssa! Miten sinä yhdistäisit tämän topin arkiseen tai juhlavaan asuun?


Pukeutumisessa mielenkiintoisinta on se, että voit vaihtaa tyyliä jopa päivittäin. Ihan sillä omalla vaatekaapin sisällöllä. Voit aina kokeilla jotain uutta ja erilaista pienellä vaivalla. Pidän vanhan ajan romantiikasta todella paljon, mutta yleensä se ei näy tyylissäni. Nautin kuitenkin kaikista ihanista piirteistä, mitä siihen liittyy – kynttilöistä, käsin kirjoitetuista rakkauskirjeistä, kukista, yllätyksistä ja huomioimisesta arjessa esimerkiksi tuomalla aamulla kahvit sänkyyn. 

Yksi parhaista yllätyksistä, mitä olen puolisoltani saanut on pitkä tukeva vaaterekki - missä muussakaan kuin punaisen ja mustan sävyissä! Vaaterekissä on siis marianne- raidat ja siihen mahtuu todella paljon vaatteita henkarilla. Toinen mieleen jäänyt tapaus on eräs illallinen, jonne mies oli tehnyt sellaisia sormin syötäviä suolaisia leivonnaisia. Ihmettelin, että oikeastiko teit itse, niin toinen tuumasi syöneensä kaikki ei- hyvännäköiset kappaleet ja laittaneensa tarjolle vain priimaa. Ihana! 


Minulle tuli tätä kirjoittaessa ikävä yhtä kerroksellista satiinihametta, jonka yläosassa oli kerros pitsiä. Se oli nuorempana ehdottomasti lempparini kaikista hameista mitä minulla oli! Hameen sivuilla oli kiinnityksenä kristallinapit. En muista, missä tuo hame on vai olenko myynyt sen kirppiksellä eteenpäin. Pitää käydä vaatehuone läpi ja jos ei löydy, niin voisin ommella itselleni uuden.

Iskeekö romantiikka teihin? Mikä on ollut romanttisin asia, mitä joku on sinulle tehnyt tai antanut?

4 kommenttia:

  1. Sekä kuvan toppi että hame sopivat minusta yhdistettäväksi melkein minkä tahansa housujen, hameiden ja toisaalta yläosien kanssa. Musta on tyylikäs väri ja sopii erityisen hyvin punaisten hiusten kanssa. :)
    Ihanaa syyspäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, Sara! 😊 Musta on kyllä helppo väri ja helposti yhdisteltävissä muiden värien kanssa. Tää paita on ollut muutamia kertoja päällä ja aika monen kanssa se sopii yhteen, tästäkin kokonaan mustasta yhdistelmästä tykkään. ^^

      Kiitos samoin myös sinnepäin! 🍁✨

      Poista
  2. Ei voi kuin nyökkäillä, että on sinulla varma tyyli. Kaunis asu ja kokonaisuus näyttää itse asiassa ihan mekolta. Niin hienosti sopivat yhteen. Tuon laukun ottaisin mielelläni omaan käyttöön!

    Romantiikka on ehkä vähän vähissä tässä arjen keskellä enkä tiedä kaipaanko sitä niin paljoa. Mutta, toisinaan se piristää, että voi kahden kesken lähteä jonnekin: ulos syömään tai pienelle reissulle. Romanttisinta oli aikanaan, kun mies kosi - se oli kyllä romanttinen viikonloppureissu Kolilla se.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja ihana kuulla! ❤️ Hyvä huomio kyllä, tällainen yhdistelmä ois ihan huikea mekkona - ovat niin samasta maailmasta ja materiaalitkin ovat kutakuinkin samanlaiset. Marimekon Alisa- laukku on ihana! Näppärän kokoinen ja tuossa läpän alla on sellainen napakka magneetti, niin pysyy hyvin kiinni. Pinta on myös tuollaista grain / caviar- nahkaa, en nyt äkkiseltään muista mikä mahtoi olla tuon nahan nimi suomeksi. 🙈

      Romantiikka on välillä kyllä vähissä arjen keskellä, varsinkin ruuhkavuosina tuntui hankalalta järjestää ja jaksaa tehdä jotain spesiaalia välillä. Nyt kun lapsi on isompi, niin aikaa ja jaksamista on paljon enemmän! 🥰 Pienet reissut ja illalliset ovat ihania, sellaista arjen luksusta ja aikaa ilman keskeytyksiä. Se ehkä on se tärkein juttu yhteisessä ajanvietossa. Oiii, todella moni tuttukin on kihlautunut Kolilla! Upeat maisemathan siellä on ja kylpyläkin enemmän aikuiseen makuun sopiva. 😍

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)