tiistai 24. syyskuuta 2024

Kaksi parasta ja kestävintä sukkahousumerkkiä!

Ilmat alkavat pikkuhiljaa olla syksyisemmät, joten nyt on oivallinen aika jakaa vinkit mistä ostaa parhaat sukkahousut syksyyn ja talveen. Olen testannut kymmeniä eri merkkejä vuosien saatossa, mutta viime vuosina nämä kaksi brändiä ovat olleet ehdottomasti yli muiden. Vuosien aikana moni brändi on tippunut listalta pois, sillä tehtaiden vaihduttua laatu on niin kuraa, että en voi sellaisia enää suositella. En itsekään niitä nimittäin enää ostaisi! En jaksa enää sukkahousuja, jotka menevät ensimmäisellä tai toisella käyttökerralla rikki. Mitä tuhlausta - menee rahat, materiaalit ja tehty työ hukkaan. 
 

Käytän itse hameita ja mekkoja ympäri vuoden, joten sukkahousuja tulee käytettyä aika paljon Suomen sääolosuhteissa. Sukkahousut sopivat hyvin mekkojen ja hameiden kaverina, eikä haittaa yhtään, jos ne ovat värikkäät, näyttävät tai muuten erikoiset. Syksyllä käytän yleensä noin 40-60 denierin sukkahousuja, mutta talvella pitää olla 80-100 denieriä tai kahdet sukkahousut päällekkäin. Vähän riippuu, kuinka kylmä päivä on! Kovimmilla pakkasilla säärystimet kannattaa ottaa sukkahousujen lisäksi, varsinkin jos on paljon ulkona.

Sukkahousuja pitkille, lyhyille, kurvikkaille ja hoikille ihmisille!


Ensimmäisenä suosikkina on Snag Tights, joka valmistaa tuotteensa vastuullisesti ja huomioi kaikenlaiset ihmiset. Snag Tightsin kokovalikoima on laaja ja oma koko on helppo löytää pituuden, sekä vartalomallin mukaan. Tämän brändin sukkahousut ovat aivan mielettömän mukavat päällä! Materiaali on pehmeää, vyötärönauhat leveitä, sukkahousut ovat kestävät ja lahkeet ovat tarpeeksi pitkät. Snagin sukkahousuja minulla on tällä hetkellä eniten käytössä, sillä olen ostanut niitä hajonneiden tilalle ja tilaan yleensä kerralla enemmän siskoni kanssa kimppatilauksena, jolloin saamme paljousalennusta.
 

Snag Tights julkaisee aina silloin tällöin erikoismallistoja ja varsinkin Halloweenin, sekä joulun tienoilla kannattaa seurailla erikoisia sukkahousuja. Tällä hetkellä heillä on myynnissä ihania sukkahousuja Halloweenia ajatellen! Arvostan todella paljon Snag Tightsin arvoja, heidän prosessinsa on vastuullinen alusta loppuun. Pidän myös siitä, että sivuilla malleina on erilaisia ja erikokoisia ihmisiä. Snagin sukkahousujen kokovalikoima yltää 32 koosta aina kokoon 56-64 asti. Mieletöntä, eikö? Laaja sukkisten kokovalikoima kattaa siis alle 160cm pitkät, sekä lähes kaksi metriä pitkät ihmiset.
 

Aina toisinaan verkkokaupoissa näkee vain ja ainoastaan mallin mitoissa olevia länsimaalaiseen kauneusihanteeseen sopivia ihmisiä, vaikka minusta varsinkin vaatetusalalla pitäisi nähdä miten tuotteet istuvat myös kurvikkaampien, lyhyempien tai pitkien päällä. Toisaalta, jos ihmisten erilaisuuteen ja kokoihin ei ole kiinnitetty huomiota, niin se kyllä näkyy kuvissa! Se vaikuttaa aika selkeästi myös ostopäätökseen, sillä esimerkiksi minä jättäisin sukkahousut ym. ostamatta, jos ne eivät edes tuotekuvissa istu ollenkaan muille kuin mallin mitoissa oleville. 

 Snagin sukkahousut on mitoitettu kokojen keskivaiheilta, ei siitä pienimmästä mahdollisesta koosta kuten yleensä. Snag Tightsilta saa nykyään myös jonkin verran vaatteita. Vaatteita en ole itse vielä ostanut, mutta valikoimassa on skater- hameita, huppareita, hupparimekkoja ja alusvaatteita. He haluavat pitää hinnat maltillisina, että kaikilla olisi mahdollisuus hankkia tuotteita tilanteestaan huolimatta. Kohtuullisten hintojen vuoksi he eivät yleensä pidä alennuskamppiksia, taikka poistomyyntejä. Aiemmin mainitsemani kimppatilaus on yksi keino saada hieman alennusta ja toki joskus, erittäin harvoin, Snag saattaa myydä viimeisen kappaleen edullisemmin. 
 


Italialaista luksusta - upeita sukkahousuja Oroblùlta!


Oroblùlla kokovalikoima on huomattavasti pienempi, vain S- koosta XXL- kokoon asti. Kokovalikoimassa maksimipituudeksi mainitaan 185cm. Joitain tuotteita on myynnissä vain S-L- kokoisina, mikä rajaa todella paljon asiakaskuntaa. Hinnat ovat sitten viime tilaukseni jälkeen nousseet, mutta Oroblùn sukkahousut ovat halvemmat valmistajalta tilatessa kuin Suomesta jälleenmyyjältä ostettuna. Jälleenmyyjillä on yleensä vain perusmallit, vaikka Oroblùlla on välillä myynnissä myös erikoisia sukkahousuja, kuten leopardikuvioisia verkkosukkahousuja. 

Toimitus on heillä erittäin nopea, yleensä tuotteet lähetetään samana päivänä ja ne tulevat perille Italiasta nopeammin kuin toiselta puolelta Suomea. Valikoimasta löytyy monia erilaisia sukkahousuja ajankohtaisista thermosukkahousuista ohuisiin sukkahousuihin.
 

Oroblùn sukkahousut ovat todella kestävät käytössä! Tämän merkin sukkahousut ovat aika napakoita verrattuna Snagiin. Tuntuma ei ole yhtä pehmeä, mutta tämä on enemmän makuasia. Sukkahousuissa on leveä vyötärökaitale, joten ne eivät paina, eivätkä valu koon ollessa oikea. Yleensä valuvat sukkahousut ovat liian pienet tai lyhyet. Jos olet yhtään keskivertoa pidempi tai jalkasi ovat keskivertoa pidemmät, niin kannattaa valita sukkahousut rohkeasti ainakin yhden koon normaalia suurempana. Kukaan ei sinne sukkiksiin kurkista, että käytätkö sitä pienempää kokoa vai mitä kokoa ylipäänsä. 

Itse olen ehkä alkanut kallistua enemmän Snagin puolelle juuri niiden tuotteiden pehmeyden ja yrityksen arvojen takia - hyviä sukkahousuja pitäisi olla saatavilla kaikille pituudesta ja koosta huolimatta. En tiedä, kiinnitätkö esimerkiksi sinä tähän ollenkaan huomiota, mutta minusta ainakin on tärkeää, että huomioidaan erilaiset ihmiset. Ei yritetä sulloa kaikkia samaan muottiin. Kaikkien ei tarvitse olla saman kokoisia tai saman mallisia vartaloltaan. Kauniit vaatteet ja pukeutumisen ilo kuuluu kaikille. 


Nämä kaksi valmistajaa ovat minusta ylitse muiden. Laatu on sitä mitä pitää olla, että sukkahousut kestävät mahdollisimman kauan käyttöä. Muita tutustumisen arvoisia sukkahousumerkkejä ovat muun muassa Falke ja Calzedonia. Näiden sukkahousut ovat myös todella kestäviä ja mitoitukseltaan hyviä, mutta saatavuus Suomessa on aika heikkoa. Nämäkin siis kannattaa ostaa suoraan valmistajalta, tosin Calzedonia ei ainakaan vielä edes toimita Suomeen.

Toivottavasti tulevaisuudessa tulisi mahdollisuus tilata Calzedonialta myös Suomeen noita ihania sukkatuotteita! Calzedonian tuotteita olen yleensä ostanut ulkomailla käydessäni, niin sitä kautta ovat tuttuja. Saksalaisen Falken sukkahousuja saa tilattua Suomeen suoraan valmistajalta.

Täältä löydät aiempia postauksia sukkahousuista ja vinkeistä, joilla ne kestävät mahdollisimman kauan käyttöä rikkoontumatta:



Kuten jälkimmäisestä postauksesta huomaat, niin tässä postauksessa on vain kaksi parasta sukkahousumerkkiä. Aiemmin ostin laajemminkin sukkahousuja eri paikoista, mutta osassa uusien sukkisten laatu on mennyt niin surkeaksi omistajien ja/ tai tehtaiden vaihtumisen myötä, ettei niitä enää yksinkertaisesti kannata ostaa näin aktiivisena sukkahousujen käyttäjänä. Saisi koko ajan olla ostamassa uusia rikkoutuneiden sukkisten tilalle. Nykyään tilaan siis sukkahousuni Snagilta ja Oroblùlta.

Syksyistä viikkoa sinulle!
 

9 kommenttia:

  1. Sukkahousuja voisi hyödyntää enemmän mitä tulee omaan pukeutumiseeni. Erityisesti pidän vähän paksummista ja värillisistä, aivan ihanat nuo violetit sukkahousut! Huono laatu sukkahousuissa on varma ärsyyntymisen aihe, joten nyt tiedän kaksi merkkiä lisää, joilta kannattaa tilata sukkahousuja. Kiitos tämän postauksen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie kans suosin vähän paksumpia, varsinkin syksyllä ja talvella paksummat ovat paremmat. :) Kiitos, nuo violetit ovat Snag Tightsin - kannattaa tsekata miten ihania värejä heillä on valikoimassa, miun lempparit on nää violetit (plum?) ja sellaiset kirkkaat petroolinsiniset (blueberry muffin). Ihania molemmat! ^^ <3

      Huippua, et tästä oli hyötyä! Mie käytän sukkahousuja niin paljon, että en jaksa enää yhtään noita mitkä menee todella nopeasti rikki. Viimeksi ketutti ihan sikana, kun olin just ostanut kahdet uudet sukkahousut (17€/ kpl). Toiset meni rikki ekalla käyttökerralla ja toiset TOISELLA käyttökerralla, vaikka olivat 60 denierin sukkahousuja! Ärräpäät lensivät, kun miulla on samalta merkiltä useat ehjät lähes kymmenen vuotta sitten ostetut sukkahousut edelleen käytössä. _Pikkasen_ laatu huonontunut, mut enää en niihin sorru vaikka mikä olisi. :D

      Poista
  2. Sukkiksia tulee käytettyä nykyään vaan juhlapukeutumisessa, kaikki kaapista löytyvät kivat yksilöt jää käyttämättä.. ja ne ohuet perusmustat pitää vaihtaa aina uusiin yhden käyttökerran jälkeen kun ovat niin paskaa laatua :D kiitos vinkeistä jälleen kerran, nämä pidän mielessä kun suunnittelen sukkisostoksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, siellä on käynyt niin päin! 😊 Joo, siis todella monet noista ohuista 15-20 denierin marketti- sukkiksista on kertakäyttöisiä... Ihan älytöntä! Yksi seuraajista joskus vinkkasi miulle tuosta Snag Tightsista, onneksi. Mielettömän hyviä sukkahousuja ja niin mukavia päällä! ❤️

      Poista
  3. Yksi kokeilemisen arvoinen on nuo https://probambu.fi/kaikki-tuotteet/vaatteet/sukkahousut/ Ei ole halvat, mutta niistä on usein kympin alennuksia Facebook sivulla. Ei huippu kestävä materiaali, mutta miellyttävä iholla ja hyvin istuva. Ja ennen kaikkea pysyy uskomattoman hyvin paikoillaan valumatta. Eikä hiosta vaikka onkin melko paksua materiaalia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, nämä vaikuttavat mielenkiintoisilta! Todella paksut kyllä ovat, harvoin tulee vastaan 250 denierin sukkahousuja. 😯 Bambu on materiaalina ihana, miulla on muutamia bambusukkia ja kylpypyyhkeitä, joissa on bambua. Lämmin ja miellyttävän pehmeä materiaali! 😊 Mukavaa viikonloppua siulle! ^^

      Poista
    2. Jahas, tutkin vähän asiaa, niin ilmeisesti tuon aputoiminimen taustalla olevan firman toimari on törkeistä talous-, vero- ja tullirikoksista tuomittu tyyppi. 🤔 Taitaa siis jäädä kuitenkin kokeilematta, ei istu omiin arvoihin tuollaiset. 🤗

      Poista
  4. Käytän 95 % ajasta hameita ja kiinnostaisi kyllä kovasti tilata Snag Tightsit kokeiluun. Harmi vaan menin ihastumaan just niihin malleihin, jotka on loppuunmyyty tai koot muuten vaan lopussa. Etenkin noi Dinkyt – voi itku miten ihanat, mutta niitä ei ilmeisesti saa enää lainkaan 🙁 Mulla on klassinen ja melko pelkistetty tyyli, joten itseä puhuttelee eniten "tylsän" mustat sukkahousut, joissa mielellään saisi kuitenkin olla joku hillitty kuosi tai tekstuuri. Sellaisia vaihtoehtoja toivoisin kieltämättä lisää, vaikka muiden päällä ihailenkin myös noita värikkäitä ja personallisiakin kuoseja. Noi sun oranssit on ainakin tosi herkut ja toimii kivasti Parikan sydänkorkkareiden kanssa 👌🏻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, et siekin käytät pääasiassa hameita! 😍 Kannattaa pitää tuota Snag Tightsin sivua silmällä, sillä niitä sukkiksia tulee aika usein lisää / uusia malleja lisätään mm. Halloweenin, joulun ja ystävänpäivän lähestyessä. Miusta tuo Dinky- malli on sellainen, mitä on aiemmin ollut vuoden ympäri myynnissä - ihan kuin oisin itsekin noita katsonut kevät- talvella! 🤗

      Noita mustia ja mustia / muun värisiä läpikuultavia sukkiksia löytyy Snagilta myös, vaikka markkinointi painottuu enemmän just värikkäisiin ja erikoisiin sukkahousuihin. Just kävin uutuudet tsekkaamassa ja ai että, miten upeita uusia värejä oli tullut myyntiin! 😍

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)