maanantai 14. lokakuuta 2024

Kimaltava neule, minihame ja saappaat - syksyinen päivän asu!

Olisin halunnut tänään laittaa jalkaan siniset saappaani, joita en ole vielä käyttänyt kertaakaan. Niitä pitäisi hieman sisäänajaa, jotta ne olisivat mukavammat jalassa. Onneksi minulla on kuitenkin nämä mustat saappaat, jotka ovat lempparini! Kun asuun ei tullut sinisiä saappaita, niin fuksian ja pinkin sävyillä mennään. Löysin kesällä kirppikseltä lyhythihaisen neulepaidan, joka kimaltelee kauttaaltaan. Sävy on pinkin ja violetin välistä, joten sanoisin fuksiaksi. 


Neulepaita - Lindex (kirppikseltä)
Minihame - BikBok
Saappaat - Dame Rose
Laukku - Furla


Väljän neuleen kanssa pohdin ensin neulehametta, mutta todennäköisesti olisi tullut liian lämmin, jos ylä- ja alaosa olisivat olleet neuleita. Saappaat halusin ehdottomasti yhdistää tähän asuun. Minihame oli siis luonnollinen valinta tähän kokonaisuuteen. Tänään oli sen verran lämmin päivä, että ei tarvinnut edes sukkahousuja laittaa saappaiden kaveriksi, eikä takkiakaan tarvinnut. 

Nautin kyllä täysin rinnoin tästä syksystä niin kauan kun se on mahdollista! Viime vuonna pysyvät lumet tulivat jo lokakuussa, kun taas sitä edeltävinä vuosina olen ajanut vielä lokakuun lopussa ja marraskuun alussa moottoripyörällä viimeisen kerran. Tänä vuonna harrikka vietiin ajoissa talviteloille, kun viime vuonna lumet tulivat niin aikaisin. 

 
Pidän todella paljon siitä, että tässä neulepaidassa on lyhyet hihat, sillä minulla on yleensä aina lämmin. Joskus pitkähihaiset neuleet ovat liikaa, vaikka toki niillekin oma aikansa on. Neuleissakin on niin paljon eroja, sillä 100% villaa oleva neule on parempi päällä kuin neule, jossa on 20% tai yli jotain keinokuitua. Eron huomaa käytössä todella selvästi. Varsinkin, jos on niitä ihmisiä, joilla on aina lämmin tai jopa kuuma. Materiaaliin kannattaa kiinnittää huomiota. 

Neulepaidan helma on aika pitkä, joten pujotin helman hameen vyötärön alle. Jotenkin tuntui, ettei paita näin väljänä oikein asettunut hyvin hameen päällä, mutta se korjaantui laittamalla paidan helman vyötärönauhan alle. Sävy tässä paidassa on niin kaunis! Tämä paita maksoi muistaakseni kolme euroa ja näyttää, kun tätä ei olisi käytetty. Niin hyvässä kunnossa paita on. Todella hyvä löytö, olen erittäin tyytyväinen näin parin käyttökerran jälkeen. 

 

Saappaat löysin aikoinaan Italiasta ja nämä ovat palvelleet hyvin. Malli on täydellinen. Odotan kyllä silti, että pääsen jossain vaiheessa käyttämään niitä sinisiä saappaitani. Bongasin myös TikTokista Dr. Martensin Kasey Virginia- saappaat, jotka olisivat aivan ihanat mekkojen ja minihameiden kanssa! Huomasin samalla, että minulla ei taida olla saappaita alle 10cm korolla ja maiharipohjalla. Ainakaan ei tule heti mieleen sellaisia saappaita, nilkkureita kyllä on. Voi olla, että nuo Martensin mustat saappaat tulee hankittua jossain vaiheessa - tällä hetkellä ovat näemmä loppuunmyydyt lähes kaikkialla. 

Mustat saappaat vähän maltillisemmalla korolla olisivat varmasti käytännölliset, varsinkin kun pohja on jo valmiiksi pitävä. Näihin asussa oleviin Dame Rosen saappaisiin, kuten moniin muihinkin kenkiin, on pitänyt laitattaa kumiset talvipohjat suutarilla. Käytännössä siis kengille tulee noin 50-60€ lisää hintaa sen takia, jos pohjat eivät sovellu Suomen oloihin jo valmiiksi. Saapaskauden ajan täällä on nimittäin liukasta ja sateista. 


Tästä kokonaisuudesta pidän todella paljon. Lähes sama kokonaisuus on ollut tähän mennessä kahtena päivänä päällä. Tässä itseäni puhuttelee ehkä eniten se, että kokonaisuus on rento ja arkeen sopiva, vaikka paita on kimaltava. Neulepaita ei ole kuitenkaan liian juhlava arkikäyttöön, vaan tuo pieni kimallus tuo ihan himpun verran sellaista extraa päivän asuun. Iso laukku mielletään ehkä enemmän arkikäyttöön, vaikka olen sitä juhlissakin käyttänyt kuten tässä päivän asussa. Tässä kokonaisuudessa iso laukku toimii hyvin paidan kaverina, vaikka sävyt eroavat selvästi toisistaan. Minusta koko asu toimii hyvin. 


Minkälaisista kengistä sinä haaveilet? Oletko ostanut uudet saappaat syksyksi ja talveksi? 

Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle! 

3 kommenttia:

  1. Siis ihana paita! Pieni kimallus sopii arkeen tosi hyvin. Tämän asun kanssa ehdottomasti saappaat ja ihailen sun korkoja. Mulla on siis kahdet tasapohjaiset saapikkaat ja haluaisin korkoa, mutta ei tulisi ehkä pidettyä arjessa, kun alkanut tuo toinen jalka vihloa. Tai no, haluaisin kokeilla Vagabondin Hedda-saappaita, korolliset, että miltä näyttäisi ja tuntuisi jalassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä oli kyllä mahtava löytö ja miten edullinen hinta! <3 Minusta tää vaati ehdottomasti saappaat, vielä on keliäkin. Näissä on tuo koron ja plattarin suhde aivan täydellinen, nämä saappaat ovat todella mukavat jalassa. Ei uskoisi 25€ löydöksi ja ovat vielä keinomateriaalia. Aivan täydellinen malli näissä saappaissa! <3

      Nuo Heddat näyttävät kyllä korkeudeltaan mukavilta, kärki on tosin kapeneva, eikä mantelinmallinen. Oletko huomannut eroa, että vihlooko enemmän kapeissa malleissa vs. mantelinmalliset tai pyöreät kärjet? Vai tekeekö enemmän jalan asento sen vihlomisen? Noi Martensit mitä itse katsoin, niin ne ovat myös maltillisen korkoiset ja mietin, että just talvella voisivat olla näppärät sellaisina "arkisempina" saappaina.

      Poista
    2. Onpa muuten edulliset nahkasaappaiksi noi Heddat! :O

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)