keskiviikko 16. lokakuuta 2024

Arkinen päivän asu puutalokortteleissa

Kävimme näin syysloman alkuun vähän isommin kaupassa lapsen kanssa ja samalla reissulla kävimme ottamassa asukuvat Joensuun puutalokortteleissa. Tuo on yksi kauneimmista alueista Joensuussa! Minusta on ihanaa, että puutaloja ei ole purettu, kun muu kaupunki on täynnä pelkkää betonikuutiota. Nämä puutalot eivät kuitenkaan vedä vertoja Pietarsaaren Skata- alueelle, joka on yksi kauneimmista alueista Suomessa, missä olen koskaan käynyt. 


Pellavamekko - Esmara by Lidl
Sukkahousut - Snag Tights
Nilkkurit - Calvin Klein
Lyhyt huppari - itsetehty
Laukku - Furla


Rakastan vanhojen puutalojen tunnelmaa, mansardikattoja, kauniita yksityiskohtia ja kaksikerroksisten talojen mahdollisuuksia. Täällä Itä- Suomessa vanhoja puutaloja ei ole samoissa määrin kuin lännemmässä, mutta kuitenkin jonkin verran löytyy hyvässä kunnossa pidettyjä taloja. Minusta on harmi, miten osa taloista jätetään mätänemään ja menemään piloille, kun siellä ei enää asu kukaan. Jos rahaa ei tarvitsisi miettiä, niin ostaisin varmaan jonkun mansardikattoisen kaksikerroksisen talon rempattavaksi - sellainenhan olisi ihana "kesäkoti" tai ihan koti, jos sijainti olisi meille oikea. Pidätkö sinä vanhoista taloista vai pitääkö talon olla mahdollisimman uusi ja tyyliltään moderni? 


Talo- ja remppahaaveet sikseen, mennään päivän asuun! Tällä kertaa menin sieltä missä aita on matalin eli mahdollisimman rento, sekä mukava asu päätyi päälle. Tämä Lidlin pellavamekko on todella mukava päällä, mutta silti tarpeeksi siisti erilaisiin tilanteisiin. Malliltaan tämä ei kuitenkaan ole sellainen "kaapu", vaan helman kerrokset tuovat mekkoon muotoa. 

Olisi pitänyt käydä mekko tarraharjalla läpi ennen käyttöä, kun käytin tätä edellisen kerran tehdessäni vaatteita ateljeella. Kaikki langanpätkät ja leikkuusta irronnut nukka eivät lähteneet näköjään pesussa, enkä viitsinyt editoida kaikkea pois. Mutta nyt emme välitä siitä, rento ja mukava asu tämä on siitä huolimatta. Kuten aiemmin sanoin Instagramin puolella, elämä saa näkyä. 


Päivät ovat viime aikoina olleet hieman viileämpiä, joten hupparille tuli tarvetta. En vielä ole takkeja käyttänyt tälle syksylle, mutta puuvillahuppari on ollut riittävä näillä keleillä. Pidän tästä hupparin sävystä ja käytän tätä todella paljon, sillä tämä on mukava päällä. Kieltämättä voisin muutaman tällaisen ommella lisää eri väreissä. Sähkönsininen, metsänvihreä ja viininpunainen voisivat toimia hyvin. 

Pidän lyhyistä huppareista enemmän kuin pidemmistä, sillä ei tarvitse miettiä minne sen helman laittaisi. Normaalin pituisissa huppareissa mittasuhteet ovat liian pitkät minulle ja hankalat yhdistää mekkojen, sekä hameiden kanssa. Liian usein huppareissa huput ovat pieniä munakupin kaltaisia huppuja, eivätkä tällaisia suurempia ja rentoja huppuja. Itsetehdyt hupparit ovat siis parhaita ja siinä voit itse määritellä millaisia niistä tulee! 


Asukokonaisuuteen yhdistin Snag Tightsin sukkahousut, joista kuultaa läpi. Sukkahousut ovat sävyltään Blueberry Muffin eli sopii loistavasti tämän hupparin kanssa yhteen. Sävy näissä sukkiksissa on todella kaunis, aivan ihana petroolinsininen. Tavallaan on ihan huippua päästä käyttämään myös sukkahousuja ilmojen viilentyessä, mutta toisaalta on haikeaa kun tietää, että kohta pitää kerrospukeutua enemmän. Kaikessa on aina hyvät ja huonot puolensa. 


Näiden Calvin Kleinin nilkkureiden käyttämistä olen odottanut! Näissä nahka on pehmeintä nahkaa, mitä kuvitella saattaa. Guccin korkokenkien nahka on ehkä yhtä pehmeää kuin näiden nilkkureiden nahka, mutta muuten kaikkien kenkieni nahat ovat kovempia. Korkeasta korosta huolimatta nämä Calvin Kleinin nahkanilkkurit ovat todella mukavat jalassa, juurikin tuon nahan pehmeyden takia! Näissä on onneksi myös maiharipohjat, niin näitä voi käyttää myös talvella, kun maa on ihan peilijäässä. 

Aivan loistava ostos vuosien takaa, sillä nämä ovat olleet ahkerassa käytössä jo kymmenisen vuotta tai jopa yli. Vain vetoketjut ja korkolaput olen vaihdattanut suutarilla. Muuten ovat säilyneet kuin uusina ahkerasta käytöstä huolimatta. 

Ihanaa keskiviikkoa sinulle! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)