maanantai 7. lokakuuta 2024

Syksyinen asu midimekolla ja Furlan Candylla

Syksy on kyllä ihanin vuodenaika, mitä meillä Suomessa on! Toivon, että tämä ruska- aika kestää mahdollisimman kauan. Olisi mahtavaa ehtiä ottamaan useat eri asukuvat näin kauniissa väreissä ennen kuin luonnonvalossa kuvaaminen alkaa hieman hankaloitua. Nautin ihan hirveästi tästä ajasta. Puiden oranssin, punaisen ja keltaisen sävyt ilahduttavat hämärtyvien ja sateisten päivien aikaan niin paljon! Nämä asukuvat kävimme ottamassa eräänä päivänä Joensuussa vanhoilla asuinkulmilla. Aivan upea väriloisto. 


Pellavamekko - Nakoa
Laukku - Furla
Korkokengät - Minna Parikka
Kaulakoru - Kauppiska


Asuna minulla oli tuolloin Nakoan kaunis pellavamekko. Midimittainen helma sopii hyvin syksyyn ja tuulisiin päiviin, mutta eniten pidän tässä mekossa röyhelöisistä olkaimista. Musta mekko on rento, mutta silti siisti. Tuolloin olimme piipahtamassa Joensuussa ja ajelimme maisemareittejä pitkin ruokakauppaan, sekä Heselle pikaruokaa hakemaan. Rennolle päivälle simppeli ja mukava asu. 

Tätä Nakoan ihanaa mekkoa käytän todella usein, tämä tuntuu hyvältä päällä ja tuulisina päivinä tuo helma on todella hyvä. Ei nouse korviin kovemmallakaan tuulella! 


Joku voisi tosin olla eri mieltä asun rentoudesta näin korkokenkien takia, mutta minusta asu on hyvinkin yksinkertainen ja rento kokonaisuudessaan. Nämä mustat Minna Parikan Raquelit ovat kauniit. Klassikkomalli ja musta väri toimii aina, vaikka tähän asuun olisi sopinut loistavasti myös muun väriset kengät. 

Ensisijaisesti mietin pinkkejä Pfeiffer- korkokenkiä tähän asuun, mutta kostean kelin vuoksi valitsin nappanahkaiset kengät. Pfeifferit ovat nimittäin kuvioitua mokkanahkaa. Pinkit kengät olisivat sopineet loistavasti tuon Furlan laukun kanssa. 


Furlan Candy- laukut ovat kumia, joten värit ovat hehkuvan kirkkaita. Saman merkin nahkalaukut tässä muodossa ovat huomattavasti murretumpia sävyltään, vaikka malli olisi muuten sama. Siksi halusin juurikin tämän Candy- version jossain upeassa sävyssä. 

Loppujen lopuksi mieheni valitsi värin, koska en löytänyt omalta reissultani ollenkaan näitä kumisia laukkuja, vaan pelkästään nahkaisia. Hän oli samaan aikaan työmatkalla Saksassa ja huomasi Furlan liikkeen lentokentällä. Pinkki Candy- laukku tuli minulle siis tuliaisina. Väri on kyllä ihan miun väri! 


Pidän Furlan laukkujen muotokielestä. Plussaa Furlalle tulee myös siitä, että brändi on nuorekas ja hinnat ovat keskitasoa eli nämä eivät ole mitään ökylaukkuja. Minulla on myös Furlan tunnetumpi laukku, Metropolis, kirkkaanoranssina. Furlan laukuista pidän myös Jungle- sarjan kettu- laukusta, mutta sitä ei tullut ostettua kun kyseinen mallisto oli vielä myynnissä. 

Laadukas ja kohtuullisen hintainen italialainen brändi. En tiedä, onko tällä niin paljon väliä, mutta samoja tuotteita ei näe jokaisella vastaantulijalla. Riippuu ihmisestä, pitääkö sellaista arvossaan vai ei. Itse olen nähnyt vain Metropolis- laukun livenä jollain toisellakin, mutta Candya en ole koskaan nähnyt kenelläkään muulla ihan omin silmin. Kannattaa tutustua, mikäli laukkujen muotokieli miellyttää! 


Odotan innolla takkien, neulehameiden ja huppareiden kaivamista kaapista. Vasta muutamina päivinä on tarvinnut hupparin asun lisäksi, mutta syksyn edetessä saan vaatekaapin monipuolisemmin käyttöön. Monia asuja minulla on jo mielessä, mitkä haluan ehdottomasti kuvata tänä syksynä ennen talven tuloa. Varsinkin neulehame ja muut neuleet ovat ihan must syksyn, sekä talven pukeutumisessa. 

Tämäkin asu menee syksyiseen keliin helposti heittämällä neuleen tai neuletakin mekon päälle, sekä vaihtamalla tarvittaessa kengät nilkkureihin. Sama juttu muidenkin hihattomien tai lyhythihaisten mekkojen kanssa. Ei niitä kesämekkoja tarvitse laittaa varastoon syksyn ja talven ajaksi, vaan ne voi jättää ympärivuotiseen käyttöön. Asustat ne vain eri tavalla ja hyödynnät kerrospukeutumista niiden kanssa. 


Joko luit myös nämä? 


Syksyistä viikkoa sinulle! 

8 kommenttia:

  1. Ihana asu, aina vain! <3 räväkkä yksityiskohta tää laukku, se varastaa sydämen joka kerta kun sen näkee!

    Aivan samaa mietin tänään, ei tämä kaunein ruska kauaa ikinä kestä joten alkaa olla hoppu jos meinaa asukuvailla urakalla. Muutama puukin oli juuri täydellisessä sävyssä kun tänään ajelin ympäri kyliä ja kyllä harmitti kun ei ollut kameraa mukana..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! <3 Tämä asu on kyllä arkena usein käytössä, mekko on niin mukava päällä. :) Furlan Candy on ihana, just katsoin et second handina ois alle 100€ eri värissä tää sama malli. Puoliso on tässä loppuvuodesta lähdössä työmatkalle Saksaan, niin kieltämättä tekisi mieli katsoa olisiko ko. kaupungissa ja lentokentällä jotain spessua liikettä, mitä Suomessa ei ole! :D <3 Laukku- ja kenkätuliaiset ovat parhaita. ^^

      Niinpä! Pitää ottaa ahkerasti kuvia ennen lumien tuloa, kun nyt alkaa olla just ihanan oranssia ja punaista. <3 Miun pitää myös joku päivä lähteä ihan asiakseen kuvaamaan muutakin kuin asuja, että tallentuu kaunis ruska muutenkin. Huippua ois saada kirppisvaatteita kuvattua myös asukuviin, mut ei ole vielä niinä päivinä kuvattu, kun jotain "uutta" on päällä. Ehkäpä tällä viikolla!

      Poista
  2. Ihania kuvia ja värejä! Ihana asu.
    Kyllä, ruska aika tulisi hyödyntää kaikin tavoin niin asuissa ja kuvissa.
    Laukku on upea yksityiskohta väreineen, sopiva piriste harmaaseen päivään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, ihana kuulla et pidät! <3 Nimenomaan, juuri tänään kävin kuvaamassa ruska- aikaa talteen ja ensi viikolla olisi tarkoitus kuvata ahkerasti asuja, sekä muita syksyisiä kuvia. ^^ Tää laukku on kyllä mahtava ja siitä tulikin kehuja kaupassa käydessä, kun on niin kirkas ja piristävä sävy tähän vuoden aikaan. <3 Olen kyl täysin samaa mieltä, kirkkaan pinkki laukku piristää päivää kuin päivää!

      Poista
  3. Ihana asukokonaisuus, ja vitsi miten söpö laukku. <3 Sielläpäin näyttää niin lämpimältä keli, täällä saa jo talvitakkia pitää. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Tiia! <3 Juu, täällä on ollut yllättävän lämmintä nyt viime aikoina, hyvin pärjää hupparilla ja välillä ilmankin. Nyt tällä viikolla ja viime viikolla on vasta ekoja kertoja joutunut sukkahousuja käyttämään, aiemmin pärjäsi hyvin ilman. :) Pohjoisessa on jo ensimmäisiä lumia tullut, täällä Itä- Suomessa saadaan vielä nauttia ruskasta! <3 <3 Ihanaaaaaaa!

      Poista
  4. Näyttääpä musta asu hyvältä syksyn väriloisteessa. Jotenkin pääsee ihan oikeuksiinsa. Olisi kiva nähdä ihmisten yllä mekkoja enemmänkin syksyllä, neuletakki ja vaikka paksummat sukkahousut pitävät kyllä lämpimänä.

    Furlalla on niin kivannäköisiä laukkuja ja mikäs sen parempaa olisi, kuin laukkutuliaiset! Mitenhän ton oman miehen saisi ulkomaan komennuksille 🤭

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kiinnitin samaan huomiota kuvia muokatessa! ^^ Nimenomaan, miusta esim. kahdet sukkahousut päällekkäin tuntuu lämpimämmältä kuin pelkät farkut ja hyvin pärjää paksuilla sukkiksilla pakkasillakin, kun laittaa kahdet päällekkäin tai paksut sukkahousut säärystimien kanssa. Kerrospukeutuminen on se a ja o! Toki laadukkaat neuleet, huivit ja takit pitävät lämpimänä myös. Nyt on esim. Tokmannilla thermosukkahousuja n. 15€ ja Lidlissä ohuet thermosukkikset 5€ per pari, niin löytyy edullisesti lämmikettä talveen! <3

      Laukku- ja kenkätuliaiset ovat kyllä parhaita! <3 Furla on brändinä ihana ja en tiedä, onko Helsingissä enää sitä Furlan omaa liikettä? Vai onko jossain liikkeessä sit muiden merkkien joukossa joitain harvoja ja valittuja laukkuja Furlalta?

      Hahah, työnkuvasta riippuvainen seikka. :D Miun puoliso on muutamia kertoja käynyt työmatkalla ulkomailla asti, mut muuten pääasiassa Suomen sisällä reissaa. Miusta ois kans kiva tehdä tuollaista työtä, missä pääsisi välillä reissaamaan. :) Toki siinä aina huomaa sen, että miten paljon puolisosta on apua arjessa, kun huolehtii vaikka viikon ajan yksin kodista, lapsesta, töistä, harrastuksista ja muista menoista. Nostan kyllä hattua niille, jotka huolehtivat lapsestaan tai lapsistaan aina yksin.

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)