Löysin aiemmin tänä vuonna Joensuun Eurokankaan palalaarista todella hohtavaa lycramaista kangasta, joka hehkuu upeasti valossa. Kankaan sävyä on hankalampi kuvata, sillä tavallaan pohjasävy on hopeinen, mutta valosta riippuen se hohtaa murretun violetin ja kuparin sävyissä. Jotain siltä väliltä siis! Näitä kimaltavia kankaita oli montaa eri sävyä - kylmänsävyistä hopeaa, keltaista kultaa ja tätä, minkä itse valitsin. Sävy on ihana, hieman lämmin sävyltään ja väri elää todella paljon. Koin tämän enemmän omakseni kuin toisia kylmiä sävyjä.
Huppari - itsetehty
Kellohame - itsetehty
T- paita - Urban Classics
Sukkahousut - Snag Tights
Olkalaukku - Cobblerina
Nahkanilkkurit - Calvin Klein
Kellohameen ompelu ja laskukaava
Vuoriton kellohame on ehkä maailman helpoin hame ommella, sillä siihen et tarvitse välttämättä kaavoja. Riittää, että osaat laskea ja merkata kankaalle vyötärön paikan, sekä helman pituuden. Käytännössä täyskellohameen laskukaava on vyötärön ympärys + väljyys (2-5cm) jaettuna piillä. Saatu luku jaetaan vielä kahdella. Tämä luku on vyötärön puolikkaan säde eli saat merkattua matkan helposti kaksinkerroin taitetun kankaan kulmasta. Vyötärön kaaresta voit mitata halutun helman pituuden. Hameen kappaleita leikataan kaksi kappaletta. Halutessaan takakappaleesta voi tehdä pidemmän kuin etukappaleesta, kuten itse usein teen.
Tämän oman hameeni tein kuminauhavyötäröllä ilman vetoketjua, joten laskin leikkuuseen tarvittavan mitan lantionympäryksen mukaan ja lisäsin noin 5cm väljyyttä. Liian pienellä väljyydellä hameen joutuu kitkuttamaan ylös, joten tässä joustavassa kankaassa tuo 5cm oli oikein passeli pukeutumisen kannalta! Vetoketjullisessa hameessa 2-3cm on riittävä väljyys vyötärölle.
Ihan pelkällä hameen leikkaamisella et selviä, mutta kellohameen ompelu on helppoa. Tämänkaltaisessa materiaalissa kannattaa huomioida se, ettei paininjalka luista nahkean kiiltävän pinnan päällä. Muut saumat saa helposti nelilankaisella saumurilla ommeltua, mutta helman päärme pitää ommella teflonpaininjalalla tai tavallisella paininjalalla, jonka pohjassa on teflonteippiä.
Normaalit pinnoittamattomat kankaat ovat sitten asia erikseen - ne kyllä saa ommeltua ihan tavallisella paininjalalla ja tarvittaessa koneen kiristyksiä säätämällä, sekä säätämällä alaosan syöttöä kankaan mukaan.
Omasta hameestani tuli hieman pidempi, kuin alunperin mietin. En ole vielä ihan varma, että lyhentäisinkö hametta hieman vai annanko olla tämän pituisena? Jotenkin omaan silmään näyttää, että pituus pätkäisee vähän huonosti omaa pituutta, mutta toisaalta hametta voisi lyhentää vain edestä juuri polvien yläpuolelle yltäväksi. Silloin hame olisi monikäyttöisempi tyylissäni, eikä sukkahousujen ja kenkien väriä tarvitsisi miettiä yhtä tarkkaan.
Tässä kokonaisuudessa lyhyt huppari hieman tasapainottaa asua, mutta ilman sitä tuntuu, että näytän lyhyemmältä tämä hame päällä. Varsinkin, jos kengät ovat matalat! Hmm, pitää hieman pohtia vielä tuota helman pituutta ja kokeilla erilaisia yhdistelmiä. Mieluummin näytän mahdollisimman pitkältä, kuin lyhyemmältä kuin olen.
Minusta tämä Cobblerinan laukku oli ihan nappivalinta tähän asuun, sillä sävy näyttää upealta tämän hameen kanssa! Molemmissa on vähän samaan sävyyn vivahtavaa, vaikka toinen onkin materiaaliltaan täysin mattapintainen ja toinen kimaltava. Aivan ihana pari. Muuten päivän asuun valitsin pääosin mustaa, päivä ei oikein lähtenyt sujumaan heti aamusta. Teki mieli jäädä kotiin lepäilemään, kun meillä on ollut jokaisena viikonloppuna niin paljon menoja. Isänpäivä oli kuitenkin hyvä syy lähteä liikkeelle ja käydä miehen porukoilla kakkukahveilla. Viikonlopun myötä merkkasimme ihan kalenteriin asti täysin vapaan viikonlopun ensi viikolle!
Laitoin viikonloppuna pitkästä aikaa myös hiuspannan päähän - ei ollenkaan paha. Joskus käytin hiuspantoja aina, mutta nyt olen ollut vuosikausia ilman muuten, paitsi juhlissa. Ihan jepa. Näyttää ihan kivalta tässä asussa ja tuo erilaista ilmettä kokonaisuuteen. En enää edes muista mistä tuo samettinen tyllikoristeinen panta on, mutta veikkaan Seppälää tai H&M:ia. Todennäköisesti olen ostanut tämän alle parikymppisenä, joten ikää sillä on.
Käytätkö sinä pantoja? Ompeletko vapaa- ajallasi? Jos kyllä, niin mitä olet ommellut viimeksi?
Lue myös nämä jutut itsetehdyistä vaatteista:
Tykkään kanssa tuollaisesta hohtavasta pinnasta. Hame on tosi kaunis! Sopii juhlaan ja arkeen. Hienosti olet stailannut hupparin ja laukun kanssa.
VastaaPoistaOlen niin huono käyttämään pipoja, hattuja tai pantoja. Pannoilla saa tuotua kivaa lisää asuihin ja omaan tyyliin, katselen niitä aina innokkaana. Päähän en sitten osaa painaa. Ompelutaitoja ei ole, mutta siitä huolimatta Eurokankaan lähtö Savonlinnasta teki pahaa. Aina jotain pöytäliinaa ja verhoa heillä ompelutin kuitenkin...
Kiitos paljon Tiina, ihana kuulla! ^^ Tuo hohtava pinta on aivan upea ja niin elävä liikkeessä, sekä valon vaihtuessa! <3 Tästä pitkään mietin, että teenko mekon vai hameen, mutta arvelin sitten et hame voisi olla käytännöllisempi. Toisaalta mekkokin olisi mennyt hyvin arjessa esim. neuleen kanssa. Hmm.
PoistaSama täällä! Ennen käytin pantoja aina, niin tuli vähän sellainen piiiiiitkä tauko, ettei tullut käytettyä kuin kristallipantoja ja näyttävämpiä juhlapantoja. Nyt sit tuli sellainen fiilis, et kokeillaanpa pitkästä aikaa. :)
Kurja kuulla, että Eurokangas on sieltä lähtenyt :( Täällä onneksi on vielä, mutta vähän harmittaa rajalliset aukioloajat - Joensuussa monet liikkeet ovat aina kiinni silloin, kun siellä ehtisi käydä! Ja viikonloppuisin kaupunki menee kahdelta kiinni ravintoloita lukuunottamatta, niin enemmän tilaan netistä nykyään. Liian monta kertaa oon turhaan ajanut Joensuuhun asti tai töistä keskustaan todetakseni, että liike on jo kiinni. Marketit sun muut ovat sit kauemmin auki, mut erikoisliikkeet aina johonkin viiteen tai neljään... Eurokangaskin menee aikaisin kiinni, mut Iso Myyssä on sit toinen kangaskauppa, Pala- Soppi, joka on seitsemään asti auki. :) Eurokankaan verkkokaupasta varmaan saat tilattua jatkossa noita pöytäliinoja ja verhoja? Toki ei ole sama, kun ei pääse kokeilemaan materiaalia paikan päällä.